Διεθνή

Και η Αφρική στηρίζει Πούτιν. 40 χώρες της στη Διάσκεψη “Ρωσία-Αφρική σε έναν πολυπολικό κόσμο”! Όλος ο κόσμος στο πλευρό του Πούτιν! Πούτιν επικαλείται Μαντέλα: Τίποτα να μην μας αποσπά από το μονοπάτι της ελευθερίας και να μην αφήνουμε κανέναν να σταθεί εμπόδιο.

H δεύτερη Διεθνής Κοινοβουλευτική Διάσκεψη Ρωσίας-Αφρικής πραγματοποιείται στη Μόσχα. 40 χώρες από αφρικανικές χώρες βρέθηκαν στη Μόσχα για το συνέδριο που ονομάζεται “Ρωσία-Αφρική σε έναν πολυπολικό κόσμο”. Ο κόσμος αλλάζει..Πούτιν με  Xi Jinping στη Μόσχα εκ του παραλλήλου 40 Αφρικανοί ηγέτες στη Ρωσία.. Είμαστε σίγουροι ότι είμαστε στο σωστό στρατόπεδο; Όλος ο κόσμος στο πλευρό του Πούτιν!!!!Πόσο μόνοι τους φαντάζουν οι ιμπεριαλιστές αποικιοκράτες οι εκβαρβαριστές…. Κίνα, Ινδία,Λατινική Αμερική, Ιράν, Μέση Ανατολή αλλάζουν οι ισορροπίες μετά την προσέγγιση Ιράν-Σ Αραβίας..

Στο πλευρό του Πούτιν στην Διάσκεψη ο Πρόεδρος Σίσι της Αιγύπτου..

Ο Παγκόσμιος Νότος σνομπάρει την Ουάσιγκτον και τους ατελείωτους πολέμους της.

Οι ηγέτες των αναπτυσσόμενων χωρών μπορούν τώρα να αισθανθούν έναν νέο κόσμο ευκαιριών που βασίζεται στην ανάπτυξη και τη συνεργασία.Ο Πούτιν σημειώνει επίσης μεγάλα ρεκόρ στην παγκόσμια διπλωματία. Συναντήσεις με την Αφρική, ακολουθούμενες από την τριήμερη επίσκεψη του Xi Jinping!

Ο Πούτιν στη συνάντηση κορυφής με Αφρική τόνισε από το βήμα του συνεδρίου παρέθεσε λόγια του ηγέτη της Ν Αφρικής στρατηγικής συμμάχου της Ρωσίας στην περιοχή του Nelson Mandela: Τίποτα δεν πρέπει να μας αποσπά την προσοχή από το μονοπάτι της ελευθερίας – και δεν πρέπει να αφήνουμε κανέναν να σταθεί εμπόδιο.
Η Αφρική θα γίνει ένας από τους ηγέτες της πολυπολικής παγκόσμιας τάξης.”

Eνώ τόνισε:

”Η Ρωσία ακύρωσε το χρέος των αφρικανικών χωρών ύψους άνω των 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων.. Εάν δεν επεκτείνουμε τη συμφωνία για τα τρόφιμα, είμαστε έτοιμοι να παρέχουμε δωρεάν ολόκληρο τον όγκο των δημητριακών στις αφρικανικές χώρες… Η Δύση εμποδίζει τις προσπάθειες της Ρωσίας να δωρίσει δωρεάν αποστολές λιπασμάτων….”

Eνδεικτικό του ένθερμου κλίματος ήταν η θέση του ηγέτη της Γκάνα: «Η Ρωσία είναι μια ισχυρή χώρα, οι Ρώσοι είναι ένας υπέροχος λαός, ο #VladimirPutin είναι ένας σπουδαίος Πρόεδρος».

Η δεύτερη διεθνής κοινοβουλευτική διάσκεψη Ρωσίας-Αφρικής συγκέντρωσε περισσότερες από σαράντα αντιπροσωπείες από την ήπειρο στη Μόσχα. Το πρώτο συνέδριο του 2019 συγκέντρωσε συμμετέχοντες από 36 χώρες. Ο αυξανόμενος αριθμός συμμετεχόντων επιβεβαιώνει την ιδιαίτερη φύση των δεσμών φιλίας μεταξύ Ρωσίας και Αφρικής. Η διήμερη διάσκεψη θα ολοκληρωθεί στις 20 Μαρτίου, ενόψει της μεγάλης συνόδου κορυφής Ρωσίας-Αφρικής που θα πραγματοποιηθεί στις 27-28 Ιουλίου 2023 στην Αγία Πετρούπολη.

Το συμβουλευτικό φόρουμ στοχεύει στην ανάπτυξη της κοινοβουλευτικής συνεργασίας μεταξύ της Ρωσίας και των αφρικανικών κρατών στο πλαίσιο της ανάδυσης ενός πολυπολικού κόσμου. Τα δύο μέρη σχεδιάζουν να συγχρονίσουν τα ρολόγια τους στους τομείς της επιστήμης, της εκπαίδευσης και της ασφάλειας.

Το συνέδριο συγκέντρωσε, εκτός από βουλευτές, επιστήμονες και ειδικούς από τη Ρωσία και την Αφρική, δημόσιους υπαλλήλους και επιχειρηματίες. Οι διμερείς συναντήσεις μεταξύ του Vyacheslav Volodin, Προέδρου της Κάτω Βουλής του ρωσικού κοινοβουλίου, και των συναδέλφων του από αφρικανικές χώρες ήταν μια σημαντική πτυχή του φόρουμ.

Την Κυριακή, 19 Μαρτίου 2023, οι βουλευτές συζήτησαν την ανάπτυξη της συνεργασίας στους τομείς της επιστήμης και της εκπαίδευσης και συναντήθηκαν με Αφρικανούς επισκέπτες και εκπροσώπους της ρωσικής επιχειρηματικής κοινότητας. Μια σύνοδος ολομέλειας για τη ρωσοαφρικανική συνεργασία σε έναν πολυπολικό κόσμο έχει προγραμματιστεί για τις 20 Μαρτίου.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, μιλώντας στη ρωσοαφρικανική κοινοβουλευτική διάσκεψη σε έναν πολυπολικό κόσμο, δήλωσε ότι η Ρωσία θα συνεχίσει να καθιστά τη συνεργασία με τις αφρικανικές χώρες μια από τις προτεραιότητες της εξωτερικής της πολιτικής.

«Η χώρα μας θεωρούσε πάντα ως προτεραιότητα τη συνεργασία με τα αφρικανικά κράτη», είπε ο πρόεδρος. «Είναι μία από τις σταθερές προτεραιότητες της ρωσικής εξωτερικής πολιτικής», πρόσθεσε. Ο Πούτιν υπενθύμισε την άνιση κατανομή των εξαγόμενων ουκρανικών σιτηρών. «Από τον συνολικό όγκο σιτηρών που εξήχθη από την Ουκρανία, το 45% πήγε στην Ευρώπη και μόνο το 3% στην Αφρική», τόνισε ο Πρόεδρος της Ρωσίας.

Οι συμμετέχοντες του φόρουμ βρήκαν την ευκαιρία να μιλήσουν με Ρώσους δημοσιογράφους με μεγάλη χαρά: ορισμένοι Αφρικανοί πολιτικοί στράφηκαν ακόμη και σε έναν διαδικτυακό μεταφραστή για να εξηγήσουν στα μέσα ενημέρωσης τη στάση τους απέναντι στη Ρωσία. Κάποιοι από αυτούς μάλιστα υποσχέθηκαν να μάθουν ρωσικά.

Η πλειοψηφία των συγκεντρωμένων τάχθηκε υπέρ της ανάπτυξης σχέσεων με τη Μόσχα, οι οποίες βρίσκονται ήδη σε υψηλό επίπεδο.

«Η επίσκεψή μας σήμερα δείχνει ότι θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε τη συνεργασία μεταξύ των κοινοβουλίων της Ουγκάντα ​​και της Ρωσίας σε διάφορους τομείς. Το κύριο ενδιαφέρον μας είναι φυσικά η γεωργία και η τεχνολογική συνεργασία. Η Καμπάλα ελπίζει να εξάγει καφέ και φρούτα στη Ρωσία», δήλωσε η βουλευτής της Ουγκάντα, Noeline Kisembo Basemera.

Η εκπρόσωπος του κοινοβουλίου του Μπουρούντι, Marie Rose Ndayishimiye, πρόσθεσε ότι η συμμετοχή της χώρας της στην εκδήλωση μαρτυρεί την ισχυρή φιλία και συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών και ότι οι βουλευτές του Μπουρούντι ελπίζουν να επωφεληθούν από την εμπειρία των Ρώσων βουλευτών. έργο διαχείρισης.

Η Πρόεδρος του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου της Δημοκρατίας της Γουινέας, Ντάνσα Κουρούμα, σημείωσε ότι η διάσκεψη Ρωσίας-Αφρικής είχε στόχο να αντιμετωπίσει πολλά σημαντικά ζητήματα για τις αφρικανικές χώρες και, φυσικά, έδωσε προσοχή στην ιστορία της συνεργασίας Ρωσίας-Αφρικής.

«Η ευρύτερη Σοβιετική Ένωση και ο διάδοχός της, η Ρωσική Ομοσπονδία, έπαιξαν ηγετικό ρόλο βοηθώντας μια ανεξάρτητη Γουινέα», είπε ο Κουρούμα.

Ο Πρόεδρος του Μάλι Assimi Goïta, μέσω του Προέδρου του Κοινοβουλίου της Δημοκρατίας, μιλώντας στο Αφρικανικό Φόρουμ στη Μόσχα, εξέφρασε την «ευγνωμοσύνη του στον ρωσικό λαό, στις ρωσικές αρχές και στον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, που έδωσαν την υποστήριξή τους στους κατοίκους του Μάλι που διανύουν μέσα από μια δύσκολη περίοδο της ιστορίας τους».

Από την πλευρά του, ο Αχμέντ Μπένινγκ, Γενικός Γραμματέας της Παναφρικανικής Ένωσης Νεολαίας, πρόσθεσε ότι η Ρωσία παραμένει σημαντικός πολιτικός παράγοντας παρά τις κυρώσεις και την πίεση από τη Δύση. «Βλέπουμε τη Ρωσία ως φίλο και σημαντικό διεθνή παίκτη», είπε.

dimpenews.com

Back to top button