Ελλάδα

Aγωγn για διαφυγovτα κέρδn απo τnv Ηellenιc Τraιn; Aλλο τιποτα;

Μιζοτακης ειναι αυτος…

Μην εκπλαγειτε αν τους αποζημειωσει….

Με μια μιζα ολα γινονται σημερα…

Την ώρα που ακόμη μετράνε τις σορούς από το τραγικό πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, με θύματα νέα παιδιά, οι Ιταλοί της “Hellenic Train” ετοιμάζονται να προσφύγουν στην Δικαιοσύνη κατά πάντων για διαφυγόντα κέρδη σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ναυτεμπορική».

Ενώ ακόμη   δεν υπάρχουν ακριβή στοιχεία για τον αριθμό και την ταυτότητα όσων έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό δυστύχημα καθώς η Hellenic Train αδυνατεί να δώσει τον ακριβή αριθμό των επιβατών, πληροφορίες αναφέρουν ότι η ιταλική εταιρεία προτίθεται να προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά πάντων για διαφυγόντα κέρδη!

Πλέον, αν και ο αριθμός όσων επέβαιναν στην αμαξοστοιχία με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη δεν έχει μεταβληθεί (παραμένει στους 354), σύμφωνα με όσα επικαλείται η Hellenic Train, είναι εξαιρετικά δύσκολο να διαπιστωθούν τα ονόματα των επιβαινόντων στο τρένο.

Πάντως, πληροφορίες κάνουν λόγο για μεγαλύτερο αριθμό επιβατών. Αυτό καθιστά πλέον το έργο ταυτοποίησης των θυμάτων δυσκολότερο, ενώ η σύγχυση που έχει δημιουργηθεί με τις λίστες των επιβατών αυξάνεται.

Η εταιρεία δεν είχε κατάλογο επιβατών και αυτό γιατί τα εισιτήρια δεν ήταν ονομαστικά, όπως συμβαίνει στα αεροπλάνα.

Αυτό εξηγείται από το γεγονός ότι η Hellenic Train δεν είναι υποχρεωμένη να ονομαστικοποιήσει τα εισιτήρια.

Η πρώτη αγωγή από συγγενείς επιβατών στο μοιραίο τρένο, που συγκρούστηκε με εμπορική αμαξοστοιχία στην κοιλάδα των Τεμπών, είναι πάντως γεγονός.

Πρώτος ο Γιώργος Μπαρτζώκης, δικηγόρος οικογένειας 42χρονου πολυτραυματία, κατήγγειλε ότι τα άτομα που ήταν μέσα στην αμαξοστοιχία ήταν πιθανότατα πολύ περισσότερα από 350, αφού μπήκαν και άνθρωποι χωρίς εισιτήριο.

Γι’ αυτό και, όπως είπε, η εταιρεία δεν έχει αναφέρει ακόμη ακριβή αριθμό.

«Ζητάμε την επικίνδυνη σωματική βλάβη που έχουμε υποστεί, γιατί έχουμε σπάσει πλευρά και στα μάτια του μέσα έχουν μπει γυαλιά και δεν μπορεί να κινηθεί, αλλά βάζουμε και την παράμετρο του ενδεχόμενου δόλου σε απόπειρα ανθρωποκτονίας», υπογράμμισε. Αξίζει να αναφερθεί ότι οι Οργανισμοί αυτού του μεγέθους είθισται να είναι ασφαλισμένοι για τέτοια δυστυχήματα σε μεγάλες ασφαλιστικές εταιρείες.


πηγη

Back to top button