breaking newsθρησκεια

Ένα καρυδότσουφλο του παλιού καιρού είναι η Εκκλησία που όμως δεν βυθίζεται, αυτό είναι το μέγα θαύμα..!

Δεν είναι φρεγάτα, θαλαμηγός, υπερωκεάνιο, τάνκερ ή αεροπλανοφόρο.. ένα καρυδότσουφλο του παλιού καιρού είναι η Εκκλησία που ταξιδεύει στους επιθετικούς ωκεανούς του Μαλντορόρ που λάτρεψε ο Λωτρεαμόν και όμως δεν βυθίζεται αυτό είναι το μέγα θαύμα.. Σε ωκεανούς τρισμέγιστους, σε κατακλυσμούς, σε πυρηνοκίνητο τσουνάμι δεν βυθίζεται απλά ταλανίζεται….

Έχει καραβοκύρηδες Γέροντες, καπεταναίους ……που στη φουρτούνα φαίνονται θαλλασόλυκους νησιώτες..

και οι φουρτούνες είναι μπροστά έχει καιρό μπροστά τέτοιο καιρό που κανένας Καββαδίας δεν μπορεί ν΄αποδώσει… έχει τέτοια θεριά μπροστά ο περίπλους που τα στοιχειά που περιγράφει στην Ιθάκη του ο Καβάφης φαντάζουν νήπια… έχει μποφώρ πολλά μποφώρ και τρικυμίες θαλασσοταραχή που έρχεται από Ανατολικά …έχει μαρτύρια και επιδρομές αλλοφύλων 10πλασιες σ΄ ορμή από αυτές που προκάλεσαν μαρτύρια σαν του Αγίου Ραφαήλ και των συν αυτώ Αγίων στη Μυτιλήνη.. Κραδασμοί που σηκώνουν το σκάφος ως τον ουρανό και ύστερα σιωπηλοί άνεμοι το ξανακατεβάζουν στη στιλπνή επιφάνεια….σαν λέμβος σωστική σαν λέσβος σωστική..

Και λαμπυρίζει το πέλαγος και θαμπώνεται το μάτι τ΄ανθρώπου από τον Παντεπόπτη του Θεού οφθαλμό τον πραγματικό ομφαλό του σύμπαντος κόσμου ..

και βολοδέρνουν σαν γλώσσες ασυλλόγιστες οι βάρκες στο μουράγιο

αλυσοδένεται ο άνεμος στα κλαριά, ο νους τ΄ανθρώπου

σκαρφαλώνει το μαντρότοιχο τ΄ορίζοντα η Ανατολή και προβάλει η θάλασσα στο βάθος κρατώντας μυστικά τα βάθη της ή στα βάθη της τα μυστικά της

και λαμπυρίζει το πέλαγος μπλε μπλε μπλε ένα πέλαγος φως

ένα πέλαγος φως

άδυτο φως στα άδυτα της καρδιάς ..

”Γέροντα Ωκεανέ, ποιο από τα δύο είναι πιο βαθύ, πιο αδιαπέραστο: ο ωκεανός ή του ανθρώπου η καρδιά;” (Λωτρεαμόν,””‘Ασματα του Μαλντορόρ”)

dimpenews.com

Back to top button