breaking newsNEA TAΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

Η «Ανίερη Τριάδα»… Σόρος, Σβαμπ, Γκέιτς υλοποιεί το Great Reset: Οικονομική κρίση, πανδημία, πόλεμος… υποδούλωση

 

Από την άνοδο του κορωνοϊού στα τέλη του 2019, τρία ονόματα κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των ανεξάρτητων μέσων ενημέρωσης: Georg Soros, Klaus Schwab και Bill Gates, δημιουργώντας εύλογα ερωτήματα γιατί αυτά τα τρία ονόματα να βρίσκονται πάντα πίσω από σχεδόν κάθε καταστροφή και να σπεύδουν ως… φιλάνθρωποι ήρωες μετά;

Πως και γιατί κατέχουν απίστευτη δύναμη και επηρεάζουν τα παγκόσμια γεγονότα;
Georg Soros, Klaus Schwab και Bill Gates, συνιστούν μια «ανίερη τριάδα» που έχει καταφέρει εδώ και χρόνια να ελέγχει κέντρα εξουσίας και την πορεία του κόσμου, ούσα υπεύθυνη για όσα συνιστούν το πρόσφατο δυστοπικό μας παρελθόν, παρόν, ενώ έχουν ήδη προγραμματίσει το μέλλον.

Από πολλές απόψεις, αυτά τα τρία μέλη της «ανίερης τριάδας» έχουν ήδη δημιουργήσει τη δυστοπία που επιθυμούν.

Οι τελευταίες πινελιές είναι ακόμα στα σκαριά, αλλά σε γενικές γραμμές, αυτές οι τρεις αμφιλεγόμενες φιγούρες έχουν ήδη πετύχει τον στόχο τους να ξεκινήσουν μια Μεγάλη Επαναφορά, ακολουθούμενη από το δικό τους όραμα για μια Νέα Παγκόσμια Τάξη.

Διαφορετικό υπόβαθρο, ίδιοι στόχοι: Υποταγή των μαζών, υποστήριξη των παγκοσμιοποιητών

Ενώ ο Soros, ο Schwab και ο Gates προέρχονται από πολύ διαφορετικά υπόβαθρα, η προσέγγισή τους στη ζωή είναι σχεδόν η ίδια:

  • Όλοι συμμετέχουν σε φιλανθρωπικές προσπάθειες και συνεργασίες, συχνά μεταξύ τους.
  • Όλοι ασκούν παγκόσμια επιρροή μέσω της εμπλοκής τους σε διάφορους διεθνείς οργανισμούς, δεξαμενές σκέψης και ομάδες υπεράσπισης, και,
  • Όλοι έχουν κοινό ενδιαφέρον για «παγκόσμιες προκλήσεις», όπως η κλιματική αλλαγή, η υγειονομική περίθαλψη και η ανισότητα.

Soros

Ο Soros, ουγγρικής καταγωγής δισεκατομμυριούχος επενδυτής και «φιλάνθρωπος», κέρδισε το μεγαλύτερο μέρος της δύναμης και της επιρροής του μέσω χρημάτων – και συγκεκριμένα ως διαχειριστής hedge funds.

Έχει επιρροή σε όλο τον κόσμο, ιδιαίτερα με φιλελεύθερες αιτίες που αντιτίθενται στον λαϊκισμό, τον εθνικισμό και άλλες αντιληπτές απειλές για το όραμά του για την «ανοικτή κοινωνία» για τον κόσμο.

«Η υποστήριξη του Soros σε υποτιθέμενους φιλελεύθερους σκοπούς και οι προσπάθειές του να διαμορφώσει πολιτικά τοπία τον έχουν κάνει εχθρούς μεταξύ των συντηρητικών κύκλων», εξηγούν δημοσιεύματα.

«Οι χρηματοοικονομικές του δραστηριότητες και οι κερδοσκοπικές συναλλαγές του έχουν συμβάλει στην οικονομική αστάθεια και τις υποτιμήσεις του νομίσματος».

«Εξαιτίας αυτού, έχουν απαγγελθεί εναντίον του πολλές κατηγορίες για χειραγώγηση της αγοράς και απόπειρες επηρεασμού των πολιτικών αποτελεσμάτων».

Schwab

Ο Schwab, ιδρυτής και εκτελεστικός πρόεδρος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF), έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση των παγκόσμιων οικονομικών και κοινωνικών πολιτικών.

Είναι αυτός που επινόησε τον όρο «Μεγάλη Επαναφορά», (The Great Reset) ο οποίος πραγματικά ενισχύθηκε με την βολική χρονική εμφάνιση του covid, που ήταν ένα όχημα για να πραγματοποιηθεί το όραμα του Schwab.

«Οι υποστηρικτές του The Great Reset υποστηρίζουν ότι αποτελεί μια ευκαιρία να οικοδομήσουμε έναν πιο βιώσιμο, χωρίς αποκλεισμούς και δίκαιο κόσμο», αναφέρουν αναφορές.

«Οι κριτικοί, από την άλλη πλευρά, το αντιλαμβάνονται ως μια προσέγγιση από πάνω προς τα κάτω που εδραιώνει την εξουσία και τον έλεγχο στα χέρια μιας μη εκλεγμένης ελίτ. Και δικαιολογημένα εγείρουν ανησυχίες για την πιθανή διάβρωση των ατομικών ελευθεριών και τον αντίκτυπο στην εθνική κυριαρχία».

Gates

Έπειτα, υπάρχει ο Gates, ένας συνιδρυτής της Microsoft που έγινε απολογητής εμβολίων, του οποίου η εμπλοκή στην προώθηση «εμβόλια» και άλλων φαρμακευτικών προϊόντων στους παγκόσμιους πληθυσμούς, ιδιαίτερα στον Τρίτο Κόσμο, συνέβαλε στην πραγματοποίηση των οραμάτων των άλλων δύο.

Από πολλές απόψεις, οι στόχοι του Gates είναι ίδιοι με τους στόχους του Soros και του Schwab, που θέλουν να μετατρέψουν ολόκληρο τον κόσμο σε έναν δυστοπικό εφιάλτη για τις μάζες και έναν ουτοπικό παράδεισο για τον εαυτό τους.

«Το ίδρυμά του έχει παίξει κεντρικό ρόλο στη χρηματοδότηση και υποστήριξη πρωτοβουλιών όπως η ανάπτυξη και παράδοση εμβολίων, οι εκστρατείες εξάλειψης ασθενειών και η βελτίωση της υποδομής υγειονομικής περίθαλψης σε χώρες χαμηλού εισοδήματος», εξηγούν οι εκθέσεις για τον Gates.

«Ωστόσο, η τεράστια επιρροή που ασκεί ο Gates στις παγκόσμιες πολιτικές και πρωτοβουλίες για την υγεία είναι εξαιρετικά ανησυχητική δεδομένου ότι δεν είναι ούτε γιατρός ούτε επιστήμονας».

Μαζί, αυτή η ανίερη τριάδα αναδιαμορφώνει τον κόσμο σύμφωνα με τη δική της εικόνα, καταδεικνύοντας τον κίνδυνο να επιτραπεί σε λίγους να κατέχουν και να ελέγχουν τους μεγάλους πολλούς μέσω της απεριόριστης δύναμης, του φαινομενικά απεριόριστου πλούτου και της τάσης για… ανίερες πράξεις χωρίς συνείδηση για να επιτύχουν τους παγκοσμιοποιητικούς τους στόχους.

Και το World Economic Forum είναι η προμετωπίδα της… ενημέρωσης των πεπραγμένων και των μελλοντικών σχεδίων.

Musk: Προσπαθούν να γίνουν το αφεντικό της Γης

Το WEF ολοκληρώνει τη «Μεγάλη Επαναφορά», κατά τρόπο ώστε οι οικονομίες να μπορούν να βγουν πιο πράσινες και δίκαιες από την πανδημία, όπως υποστηρίζει αλλά, πίσω από τις γραμμές προϋποθέτει πως σχεδόν κάθε έθνος έχει καλοπροαίρετους δικτάτορες που περιμένουν να αναλάβουν τα ηνία στις ζωές των ανθρώπων και όπως έγραψε ο Αμερικανός επιχειρηματίας Vivek Ramaswamy:

«Η Μεγάλη Επαναφορά απαιτεί τη διάλυση των ορίων μεταξύ του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, μεταξύ εθνών, μεταξύ του διαδικτυακού και του offline κόσμου, καταδικάζοντας την βούληση των πολιτών σε αφανισμό».

Όπως το έθεσε ο δισεκατομμυριούχος Elon Musk, ο οποίος δεν είχε προσκληθεί: «Το WEF γίνεται ολοένα και περισσότερο μια μη εκλεγμένη παγκόσμια κυβέρνηση που οι άνθρωποι ποτέ δεν ζήτησαν και δεν θέλουν». Και χλευάζοντας το σύνθημα του WEF «Master the Future»: «Προσπαθούν να γίνουν το αφεντικό της Γης!;» Αυτή η παρομοίωση ωστόσο, ακούγεται υπέροχα στα αυτιά των συμμετεχόντων στο WEF.

Τι μέλλει γενέσθαι; – Μελλοντική Ουτοπία – Έλεγχος πληροφόρησης και σκέψης – Η τεχνολογία στην υπηρεσία των καταχθόνιων σχεδίων του WEF

Όπως αναφέρει σε μελέτη του το Gatestone Institute, σήμερα, ο Klaus Schwab βγαίνει ως ηγέτης του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) που υποσχέθηκε τη «Μεγάλη Επαναφορά» για την ανθρώπινη φυλή.

Οραματίζεται μια μελλοντική Ουτοπία που επιτυγχάνεται μέσω της τεχνολογικής ακρίβειας, της κεντρικής διαχείρισης των πόρων της Γης, της προσεκτικής παρακολούθησης των πολιτών, της συγχώνευσης ανθρώπινης και τεχνητής νοημοσύνης και της μονοπώλησης της κυβερνητικής εξουσίας από μια μικρή επαγγελματική τάξη με αναγνωρισμένη τεχνογνωσία.

Αν και το WEF έχει αφιερώσει τα τελευταία 50 χρόνια οργανώνοντας συνέδρια, δημοσιεύοντας προτάσεις πολιτικής και συνδέοντας παγκόσμιους ηγέτες στον τομέα της βιομηχανίας, των τραπεζών, της τεχνολογίας πληροφοριών, της συλλογής μυστικών πληροφοριών, της στρατιωτικής στρατηγικής και της πολιτικής, ο στόχος της αποστολής του είναι εξαιρετικά απλός: οι πιο έξυπνοι, οι άριστοι αυτού του κόσμου θα πρέπει να κυβερνούν όλους τους άλλους.

Απέχοντας πολύ από το να προωθήσουν οτιδήποτε προοδευτικό ή σύγχρονο, ο Schwab και οι συνεργάτες του βαδίζουν στα χνάρια ενός αρχαίου Έλληνα του Πλάτωνα και της «ιδανικής του πολιτείας», όπου οι άνθρωποι της δική του θέσης θα έπρεπε λογικά να κυβερνούν όλους τους άλλους.

Για μισό αιώνα, τα μέλη του WEF προσπαθούν να επινοήσουν την τέλεια παγκόσμια κυβέρνηση χωρίς να λάβουν έγκριση από τους ψηφοφόρους πληθυσμούς των δυτικών εθνών και ─χωρίς να αποτελεί έκπληξη─ αυτοί οι ίδιοι «φιλόσοφοι βασιλείς» έχουν ορίσει τους εαυτούς τους να κυβερνήσουν.

Η συγκεντρωτική Τάξη Πραγμάτων και οι… ειδικοί

Όπως ισχύει για όλα σχεδόν τα οράματα της Ουτοπίας, η νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων του WEF θα είναι συγκεντρωτική και θα βασίζεται σε… ειδικούς;

  • Οι «ειδικοί» στην κλιματική αλλαγή θα καθορίζουν ποια είδη ενέργειας μπορούν να χρησιμοποιηθούν από επιχειρήσεις και καταναλωτές.
  • Οι «ειδικοί» σε θέματα βιωσιμότητας θα καθορίζουν ποια τρόφιμα μπορεί να τρώνε οι άνθρωποι (τουλάχιστον όσοι δεν ανήκουν στην «ελίτ»).
  • Οι «ειδικοί» στην παραπληροφόρηση θα καθορίζουν τι είδους ειδήσεις και ποια πλευρά μιας δημόσιας συζήτησης μπορεί να γίνουν γνωστά και να προωθηθούν. Οι «ειδικοί» στην υγειονομική περίθαλψη θα καθορίζουν πόσες φορές κάθε πολίτης πρέπει να κάνει ολοένα και νεότερα «εμβόλια», εάν οι πολίτες πρέπει να μένουν σε lockdown «για το καλό τους», και αν πρέπει να φορούν μάσκες προσώπου για να αποδεικνύουν τη συνεχή συμμόρφωσή τους.
  • Οι ειδικοί» στον εξτρεμισμό θα καθορίζουν ποια είδη λόγου είναι «επιβλαβή».
  • Οι «ειδικοί» στον ρατσισμό θα καθορίζουν ποιες ομάδες στην κοινωνία έχουν άδικα «προνόμια».
  • Οι «ειδικοί» στην ανισότητα θα καθορίζουν τίνος περιουσία πρέπει να δημευθεί και ποιες ομάδες θα πρέπει να επιβραβεύσει το Κράτος.
  • Οι «ειδικοί» στις απαιτήσεις του κράτους θα διαπιστώνουν ότι το κράτος ενεργεί εύλογα σε κάθε βήμα.

Ωστόσο, η ελευθερία της σκέψης, η ελευθερία του λόγου, τα ατομικά δικαιώματα και άλλες προσωπικές ελευθερίες θα σημαίνουν ελάχιστα σε ένα μέλλον που κατασκευάζεται από το WEF και βασίζεται σε εμπειρογνωμοσύνη εγκεκριμένη από τον φιλόσοφο βασιλιά.

Δεν επιτρέπεται οι ανάγκες, οι επιθυμίες ή οι ανησυχίες ενός ατόμου να εμποδίζουν το «ευρύτερο καλό».

Αυτό είναι το μουντό όραμα του Schwab για την Ουτοπία.

Οι πραγματικοί κύριοι της παραπληροφόρησης

Η ελευθερία του λόγου είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο για την πρόκληση της Μεγάλης Επαναφοράς. Ο καθηγητής Νομικής Jonathan Turley παρατήρησε: «Το Νταβός ήταν από καιρό η Λεγεώνα της Καταστροφής για την ελευθερία του λόγου».

Συνεπώς, οι αυτοαποκαλούμενοι «Global Shapers» στοχεύουν σε αυτό που είναι «ο ξεκάθαρος και παρών κίνδυνος για την ανθρωπότητα: την παραπληροφόρηση».

Το WEF βρήκε στο πρόσωπο ενός απολυμένου παρουσιαστή του CNN, έναν πρόθυμο εκφραστή των όσων θέλησε να περάσει ενσαρκώνοντας τις αξίες του Νταβός: τον Brian Stelter.

Ο εκδότης των New York Times A.G. Sulzberger, ανέφερε πως η παραπληροφόρηση είναι η «πιο υπαρξιακή» από κάθε άλλη μεγάλη πρόκληση την οποία αντιμετωπίζουμε ως κοινωνία».

Η παραπληροφόρηση και στο ευρύτερο σύνολο της παραπληροφόρησης, της συνωμοσίας, της προπαγάνδας, του clickbait («ψάρεμα» αναγωνστών μέσω κλικς σε θέματα που αναρτώνται στο διαδίκτυο), είναι ο ευρύτερος συνδυασμός κακών πληροφοριών που καταστρέφουν το οικοσύστημα πληροφοριών, που χτυπά την εμπιστοσύνη. Και μόλις η εμπιστοσύνη «σπάσει», ακολουθεί και το «σπάσιμο» της κοινωνίας, οπότε υπονομεύεται άμεσα ο πλουραλισμός.

«Όταν κάνουμε λάθη, τα αναγνωρίζουμε δημόσια και τα διορθώνουμε», καυχήθηκε ο Sulzberger, ωστόσο οι New York Times ουσιαστικά αρνήθηκαν να καλύψουν την ιστορία του φορητού υπολογιστή του Hunter Biden πριν από τις εκλογές του 2020, δίνοντας μια ασύλληπτη ώθηση στον υποψήφιο των Δημοκρατικών και πατέρα του, Joe Biden.

Ο Sulzberger μίλησε για την πτώση της εμπιστοσύνης σαν να ήταν το αποτέλεσμα μιας διαρροής υπόγειας δεξαμενής αποθήκευσης που μολύνει το «οικοσύστημα πληροφοριών». Αλλά ήταν τα μέσα ενημέρωσης που δηλητηρίασαν το πηγάδι από το οποίο εξαρτώνται.

… Υποδούλωση

Εάν αυτός και η κλίκα του WEF τα καταφέρουν, αυτό θα γίνει χρησιμοποιώντας την τεχνολογία για να εξασθενίσουν, αντί να ενδυναμώσουν την ανθρώπινη φυλή. Ήδη, οι άνθρωποι έχουν εξοικειωθεί με τους νέους όρους της μελλοντικής τους υποδούλωσης.

Τα ψηφιακά νομίσματα της κεντρικής τράπεζας θα επιτρέψουν στις κυβερνήσεις όχι μόνο να παρακολουθούν το εισόδημα κάθε πολίτη και το ιστορικό αγορών του σε πραγματικό χρόνο, αλλά και να περιορίζουν τι μπορεί να ξοδέψει ένα άτομο ανάλογα με τα κοινωνικά πιστωτικά σκορ που καθορίζονται από την κυβέρνηση, τις θεωρούμενες παραβιάσεις του «κοινού καλού» ή ίσως την άδικη κατοχή «συστημικών προνομίων».

Τα ψηφιακά διαβατήρια εμβολίων όχι μόνο θα παρέχουν καθολική παρακολούθηση των κινήσεων κάθε ατόμου, αλλά θα διασφαλίζουν επίσης τη συμμόρφωση στις μελλοντικές υποχρεωτικές εντολές κατά τη διάρκεια δηλωμένων «έκτακτων καταστάσεων υγείας».

Προσωπικά αποτυπώματα άνθρακα που μετρούν την «ενοχή» κάθε ατόμου για τη λεγόμενη ανθρωπογενή κλιματική αλλαγή θα έχουν ως αποτέλεσμα την καταγραφή όλων όσων τρώει και οπουδήποτε πηγαίνει κάποιος, ενώ συνεχώς θα «παρακινούν» κάθε πολίτη με ψηφιακές ανταμοιβές ή ποινές με σκοπό να τροποποιήσει τη συμπεριφορά του σύμφωνα με πρότυπα που προτιμά η κυβέρνηση.

Θα πρέπει να είναι αυτονόητο ότι όταν οποιαδήποτε κυβέρνηση διαθέτει τέτοιες παντοδύναμες εξουσίες, οι εισβολές στην ιδιωτική ζωή θα επεκταθούν, οι δηλωμένες «έκτακτες καταστάσεις υγείας» θα γίνουν περισσότερες και οι κυβερνητικές «παρακινήσεις» θα γίνουν απλώς πιο παρεμβατικές.

Η τεχνητή νοημοσύνη

Όπως δήλωσε πρόσφατα ο Schwab στη Σύνοδο Κορυφής της Παγκόσμιας Κυβέρνησης στο Ντουμπάι σε συζήτηση σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη (AI), τα chatbots και τις ψηφιακές ταυτότητες: «Όποιος κατέχει αυτές τις τεχνολογίες ─κατά κάποιο τρόπο─ θα γίνει ο κυρίαρχος του κόσμου». (Μετά από αυτό, η ενιαία κυβέρνηση εξακολουθεί η να θεωρείται «θεωρία συνωμοσίας;»)

Εάν το WEF ελέγχει τον ψηφιακό κόσμο, τότε ουσιαστικά θα ελέγχει τους ανθρώπους. Αυτό που κάποτε αποτελούσε υλικό επιστημονικής φαντασίας, τώρα είναι το σχέδιο των τεχνοκρατών του WEF να «χακάρουν» το μυαλό των εργαζομένων παρακολουθώντας και αποκωδικοποιώντας τα εγκεφαλικά τους κύματα.

Ο Bill Gates σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, υποστηρίζει ότι οι τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν ως ισχυρά εργαλεία για την καταπολέμηση της «ψηφιακής παραπληροφόρησης» και της «πολιτικής πόλωσης».

Αυτή η δήλωση ήρθε αμέσως μετά από μια πρόσφατη ανακάλυψη ότι η Microsoft χρησιμοποιεί ήδη μια βρετανική δεξαμενή σκέψης, τον Παγόσμιο Δείκτη Παραπληροφόρησης (GDI), για να βάλει στη μαύρη λίστα κρυφά συντηρητικές εταιρείες μέσων μαζικής ενημέρωσης στις Ηνωμένες Πολιτείες και να τις εμποδίσει να παράγουν διαφημιστικά έσοδα. Το παράδοξο;

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ χρηματοδοτεί την εργασία «παραπληροφόρησης» του GDI μέσω των κεφαλαίων των φορολογουμένων στην Εθνική Δωρεά για τη Δημοκρατία και του δικού του Παγκόσμιου Κέντρου Δέσμευσης, τα οποία στη συνέχεια μεταφέρονται στο GDI αφού αυτό έχει μεταφέρει αυτή την αισχρή διάκριση απόψεων στη Microsoft κα σε άλλες εταιρείες χρησιμοποιώντας ένα λεπτό πέπλο «αντικειμενικότητας».

Παρόλο που ορισμένοι πολιτικοί ηγέτες έχουν προειδοποιήσει ότι η ΑΙ θα μπορούσε να αποτελέσει μια «υπαρξιακή απειλή» για την ανθρωπότητα, και ακόμη και όπως πρωτοπόροι της τεχνολογίας, όπως ο πρώην επικεφαλής της Google Eric Schmidt, παραδέχονται ότι τα συστήματα πληροφορικής που τροφοδοτούνται με AI πρέπει να θεωρούνται τόσο ισχυρά όσο τα πυρηνικά όπλα, η βιασύνη προς την ουτοπία που έχει κατασκευαστεί από την ΑΙ προπορεύεται με μεγάλη ταχύτητα. Αυτό θα πρέπει να ανησυχήσει όποιον έχει σώας τας φρένας.

Η ρύθμιση της χρήσης είναι επιτακτική, πόσο εφικτή είναι και πότε θα γίνει, είναι ένα θέμα συζήτησης όπως και η εξέλιξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για να μην οπισθοδρομήσουν οι κοινωνίες και αρχίσουν να αγωνίζονται ξανά για τα κεκτημένα.

Back to top button