breaking newsΕλλάδα

Μουσουλμάνοι βουλευτές απέφυγαν να επαναλάβουν τη φράση “Να είμαι Πιστός στην Πατρίδα” κατά την ορκωμοσία τους!(βίντεο)

 

Μεγάλη εντύπωση και αρνητικά σχόλια έχει προκαλέσει τις τελευταίες ώρες η είδηση, ότι δύο μουσουλμάνοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι κ.κ. Χουσεϊν Ζεϊμπέκ και Φερχάτ Οζγκιούρ, απέφυγαν να επαναλάβουν κατά την ορκωμοσία τους, τη λέξη “Πατρίδα”.

Τους προβληματισμούς εντείνει το γεγονός, ότι κατά την προεκλογική εκστρατεία τους, από πολλούς είχαν χαρακτηριστεί όργανα του Ερντογάν, ενώ υπήρξε και ξεκάθαρη υπεράσπιση των φιλοτουρκικών θέσεων για το θέμα της Δυτικής Θράκης. Μάλιστα, φήμες ήθελαν αντιδράσεις, μέσα και από τους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ.

Βίντεο από την ορκομωσία:

Εδώ ο Φερχάτ Οζγκιούρ, κάνει προεκλογική εκστρατεία στα τουρκικά:

Εδώ οχτώ μήνες πριν, ο Χουσεϊν Ζεϊμπέκ μιλά για τουρκική μειονότητα στη Θράκη, σε τουρκικό κανάλι:

Αυτό μας θύμισε και τον κ. Γιαννούλη, επίσης βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος το 2019 χαρακτήρισε κτηνωδία το ψήσιμο χοιρινού απέναντι σε προσφυγικές δομές.

Πιο συγκεκριμένα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, με παρέμβαση στην συζήτηση για την τροποποίηση των Ποινικών Κωδίκων, υποστήριξε, ότι υπάρχουν καταγγελίες για παρόμοια περιστατικά που προσβάλουν το θρησκευτικό αίσθημα των μουσουλμάνων, δίπλα από δομές φιλοξενίας της Θεσσαλονίκης και πρότεινε απευθυνόμενος στον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα να εισαχθούν ποινές για τους… ψήστες!

Ιδού και το επίμαχο βίντεο:

primenews

Back to top button