Διεθνή

Ομάδα σαμποτέρ διείσδυσε από την Ουκρανία στην περιοχή Μπέλγκοροντ/Belgorod της Ρωσίας. Μάχες 39 σαμποτέρ σκοτώθηκαν και 8 Ρώσοι πολίτες τραυματίες. BINTEO

39 σαμποτέρ σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα μαχών στην περιοχή Graivoronovsky της περιοχής Belgorod στη Ρωσία, αρκετοί άνθρωποι αιχμαλωτίστηκαν — αναφέρουν πηγές Baza και Shot 8 Ρώσοι πολίτες τραυματίες. Ομάδα σαμποτέρ πέρασε από την Ουκρανία στην περιοχή Μπέλγκοροντ της Ρωσίας και οι συγκρούσεις εκεί έχουν τραυματίσει αρκετούς ανθρώπους, δήλωσαν οι ρωσικές αρχές.
Σύρραξη με την ουκρανική DRG στην περιοχή Belgorod. Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, η μάχη με την ουκρανική ομάδα σαμποτάζ και αναγνώρισης (DRG) διεξάχθηκε κοντά στα χωριά Glotovo, Kozinki και Gora-Podil στην περιοχή Belgorod. Αυτό αναφέρει το κανάλι Baza Telegram.

Η είσοδος σαμποτέρ των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (AFU) στο έδαφος της ρωσικής περιοχής έγινε γνωστή νωρίτερα στις 22 Μαΐου. Ο κυβερνήτης της περιοχής, Vyacheslav Gladkov, διευκρίνισε ότι η ουκρανική DRG έγινε αντιληπτή στο έδαφος της περιφέρειας Grayvoron.
Σύμφωνα με τον κυβερνήτη, τα ρωσικά στρατεύματα, η Υπηρεσία Συνοριακής Φρουράς, η Εθνική Φρουρά και η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) λαμβάνουν μέτρα για την εξάλειψη των σαμποτέρ των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.Το Υπουργείο Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης διέψευσε τις αναφορές για την εκκένωση του Μπέλγκοροντ
Σήμερα, μια ουκρανική ομάδα σαμποτάζ και αναγνώρισης έχει διεισδύσει στο έδαφος της συνοικίας Grayvoron. Ο Γκλάντκοφ είπε ότι οκτώ κάτοικοι της περιοχής τραυματίστηκαν, δεν υπήρξαν θάνατοι ( σσ αλλά μια γυναίκα είναι σε κρίσιμη κατάσταση). Ο στρατός και οι δυνάμεις ασφαλείας λαμβάνουν όλα τα μέτρα για την εξάλειψη των σαμποτέρ.

Το πρωί της Δευτέρας 22 Μαΐου, η αστική συνοικία Graivoronsky της περιοχής Belgorod δέχθηκε πυρά από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας για αρκετές ώρες.
Στο χωριό Antonovka, μετά τη λειτουργία του συστήματος αεράμυνας (αεράμυνα), μέρος του πυραύλου έπεσε στον κήπο ιδιωτικής κατοικίας. Το χωριό Κόζινκα δέχτηκε πυρά όλμων. Εκεί από την πρόσκρουση οβίδας πήρε φωτιά σε ιδιωτική κατοικία. Στο Graivoron, οβίδες έπληξαν το έδαφος μιας επιχείρησης μηχανοκίνητων μεταφορών και στο χωριό Gora-Podil, μια αποθήκη έπιασε φωτιά λόγω επίθεσης από την Ουκρανία.

Ο κυβερνήτης του Μπέλγκοροντ Γκλάντκοφ εισήγαγε το ειδικό νομικό καθεστώς του ΚΟΤ στην περιοχή

Στην περιοχή του Μπέλγκοροντ εισήχθη ένα καθεστώς αντιτρομοκρατικής επιχείρησης, δήλωσε ο κυβερνήτης Βιάτσεσλαβ Γκλάντκοφ στο κανάλι του στο Telegram.

«Για να διασφαλιστεί η ασφάλεια των πολιτών στην περιοχή του Μπέλγκοροντ, εισήχθη σήμερα το νομικό καθεστώς της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης, το οποίο θεσπίζει ειδικά μέτρα και προσωρινούς περιορισμούς», είπε ο επικεφαλής της περιοχής.

Αυτή η λίστα περιελάμβανε:
επαλήθευση εγγράφων ταυτότητας·
προσωρινή επανεγκατάσταση κατοίκων από ορισμένες περιοχές και ρυμούλκηση οχημάτων·
έλεγχος των τηλεφωνικών συνομιλιών·
περιορισμός της κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών στους δρόμους και τους δρόμους·
επιθεώρηση στην είσοδο και την έξοδο από την περιοχή·
είσοδος συμμετεχόντων ΚΟΤ στις εγκαταστάσεις των κατοίκων στο πλαίσιο των αντιτρομοκρατικών μέτρων.
χρήση σε επείγουσες περιπτώσεις μεταφοράς κατοίκων για νοσηλεία ή δίωξη υπόπτων τρομοκρατών.
Ο κυβερνήτης τόνισε ότι το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού των παραμεθόριων χωριών και του κέντρου της περιφέρειας της περιφέρειας Γκραιβορόν, που περιλάμβανε Ουκρανούς σαμποτέρ, εγκατέλειψε την επικράτεια.

Επιπλέον, το πρωί, η πόλη Grayvoron δέχτηκε πυρά όλμων από την Ουκρανία για αρκετές ώρες. Σε κατοίκους της περιοχής Belgorod εστάλησαν ψεύτικα μηνύματα σχετικά με την εκκένωση της πόλης Shebekino. Σύμφωνα με τον Γκλάντκοφ, πρόκειται για μια μαζική πληροφοριακή επίθεση με στόχο να προκαλέσει πανικό στον άμαχο πληθυσμό.

Σύμφωνα με τον προεδρικό γραμματέα Τύπου Ντμίτρι Πεσκόφ, σκοπός της δολιοφθοράς στην περιοχή του Μπέλγκοροντ, όπου εισέβαλε η ουκρανική DRG, είναι η προσπάθεια του Κιέβου να ελαχιστοποιήσει τις πολιτικές επιπτώσεις της απώλειας του Αρτέμοφσκ με αντιπερισπασμό.

Ομάδα σαμποτέρ πέρασε από την Ουκρανία στην περιοχή Μπέλγκοροντ της Ρωσίας και οι συγκρούσεις εκεί έχουν τραυματίσει αρκετούς ανθρώπους, δήλωσαν οι ρωσικές αρχές.

Ο εκπρόσωπος του Βλαντιμίρ Πούτιν είπε ότι ο Ρώσος πρόεδρος είχε ενημερωθεί.

Ο κ. Γκλάντκοφ είπε ότι οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων δύο άτομα που εισήχθησαν στο νοσοκομείο μετά από βομβαρδισμό ενός χωριού και τρία άτομα που χτυπήθηκαν από θραύσματα στην πόλη Γκρέιβορον.

Οι μάχες είχαν επίσης καταστρέψει τρία σπίτια και ένα τοπικό διοικητικό κτίριο και η κατάσταση παραμένει «εξαιρετικά τεταμένη», είπε. Oι Ουκρανοί δίνουν άλλοι εκδοχή που το πιθανότερο είναι αφήγημα…είναι ανορθόδοξο πόλεμος των Ουκρανών.

Το Κίεβο είπε ότι αυτοί που κρύβονται πίσω από το επεισόδιο προέρχονται από ομάδες που ονομάζονται Λεγεώνα της Ελευθερίας της Ρωσίας και Ρωσικό Εθελοντικό Σώμα (RVC).

Η Λεγεώνα της Ελευθερίας της Ρωσίας – μια ρωσική πολιτοφυλακή με έδρα την Ουκρανία, η οποία λέει ότι εργάζεται στη Ρωσία για να ανατρέψει τον Πρόεδρο Πούτιν – ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης στο Twitter..

dimpenews.com

Back to top button