Διεθνή

Ρωσία: το ραδιενεργό νέφος μετά την καταστροφή των πυρομαχικών απεμπλουτισμένου ουρανίου στην Ουκρανία κινήθηκε προς Δυτική Ευρώπη! Αύξηση ραδιενεργούς ακτινοβολίας ήδη στην Πολωνία!

Το ραδιενεργό νέφος μετά την καταστροφή των πυρομαχικών απεμπλουτισμένου ουρανίου που παραδόθηκαν στην Ουκρανία κινείται προς τη Δυτική Ευρώπη δήλωσε ο Patrushev, Γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας..

Ο Γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Νικολάι Πατρούσεφ σε μια συνάντηση στο Syktyvkar είπε ότι η ραδιενέργεια μεταφέρεται στην Ευρώπη λόγω των κατεστραμμένων αποθηκών με απεμπλουτισμένο ουράνιο στην Ουκρανία, που η Βρετανία παρείχε στο καθεστώς του Κιέβου.

Τόνισε; «οι Αμερικανοί έχουν «βοηθήσει» χώρες με αυτόν τον τρόπο περισσότερες από μία φορές στην ιστορία. ”Βοήθησαν” επίσης την Ουκρανία, άσκησαν πίεση στους δορυφόρους τους και προμήθευσαν πυρομαχικά με απεμπλουτισμένο ουράνιο. Η καταστροφή τους οδήγησε στο γεγονός ότι το ραδιενεργό νέφος κατευθύνθηκε προς τη Δυτική Ευρώπη. Και στην Πολωνία, έχει ήδη καταγραφεί αύξηση της ακτινοβολίας », προειδοποίησε ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Επιπλέον, συνέχισε, «οι Ηνωμένες Πολιτείες αναπτύσσουν και ήδη χρησιμοποιούν χημικά και βιολογικά όπλα, συμπεριλαμβανομένου του εδάφους της Ουκρανίας».

Την προηγούμενη μέρα, ένας στρατιωτικός μετεωρολόγος, υποψήφιος τεχνικών επιστημών Yevgeny Tishkovets είπε ότι η Δύση, προμηθεύοντας το Κίεβο με οβίδες με απεμπλουτισμένο ουράνιο, θα μπορούσε να βλάψει όχι μόνο την ίδια την Ουκρανία, αλλά και την Πολωνία.

Ο Tishkovets, ως παράδειγμα, ανέφερε την κατάσταση με την καταστροφή από τον ρωσικό στρατό της αποθήκης πυρομαχικών του ουκρανικού στρατού στο Khmelnitsky. «Εάν υπήρχαν πυρομαχικά με απεμπλουτισμένο ουράνιο στις αποθήκες στο Khmelnitsky, τότε, λαμβάνοντας υπόψη την αεροσυνοπτική κατάσταση, τα ραδιενεργά σωματίδια θα μπορούσαν να εξαπλωθούν στις περιοχές Khmelnitsky, Ternopil, Rivne, Volyn, Lvov, Zhytomyr, Kiev, Cherkasy της Ουκρανίας. Επιπλέον, μετά από 12-24 ώρες, τα σωματίδια ακτινοβολίας θα μπορούσαν να φτάσουν στο έδαφος της Πολωνίας – Βαρσοβία, Zamosc, Lublin, Kozienice, Plock, Siedlce, Ostroleka, Mlawa, Torun, Olsztan, Chojnice, Koszalin», είπε ο Tishkovets.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στη Σερβία, η οποία υποβλήθηκε σε βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ, οι συνέπειες της χρήσης πυρομαχικών απεμπλουτισμένου ουρανίου εξακολουθούν να εκδηλώνονται.

Νωρίτερα, ο βρετανός αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Τζέιμς Χίπι είπε ότι το Λονδίνο έστειλε στην Ουκρανία χιλιάδες οβίδες για άρματα μάχης Challenger 2, συμπεριλαμβανομένων εκείνων με απεμπλουτισμένο ουράνιο, αλλά δεν παρακολουθεί από πού εκτοξεύονται αυτές οι οβίδες.

Ο Γραμματέας Τύπου του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ντμίτρι Πεσκόφ, σχολιάζοντας τη μεταφορά οβίδων με απεμπλουτισμένο ουράνιο στο Κίεβο, σημείωσε ότι αυτό είναι λυπηρό, οι Βρετανοί πρέπει να καταλάβουν ότι θα πρέπει να φέρουν την ευθύνη, σύμφωνα με τον ίδιο, θα είναι ανεπανόρθωτη βλάβη που γίνεται στους ανθρώπους, οι συνέπειες της χρήσης τέτοιων οβίδων για την υγεία είναι ορατές στη Γιουγκοσλαβία

dimpenews.com

Back to top button