breaking newsΔιεθνή

Τέλος εποχής για την κοινωνία των ΗΠΑ- Βία,εξαθλίωση και παραλογισμός η καθημερινή ζωή (βίντεο)

 

Οι ΗΠΑ, είναι σε πολλές περιπτώσεις η χώρα, στην οποία οι εξελίξεις, είτε επηρεάζουν τον δυτικό κόσμο, είτε αποτελούν προάγγελο αυτών, που έρχονται στην Ευρώπη. Για το λόγο αυτό έχουμε επιλέξει να παρακολουθούμε στενά τις πολιτικές, τις οικονομικές και κοινωνικές εξελίξεις.

Ίσως πιο πρόσφατος σταθμός που σκιαγράφησε την κορύφωση των γεγονότων να ήταν η κατάληψη του Μανχάταν επί προεδρίας Τραμπ και η ανάδειξη του κινήματος Black Lives Matter, μετά τον σκληρό θάνατο του George Floyd. Εκεί, το έμπειρο μάτι διαπίστωσε μια από τις μεγαλύτερες σύγχρονες προβοκάτσιες. Ένα από τα πιο ελιτίστικα μέρη του πλανήτη παραδομένο για μέρες σε πολίτες (;) που το λεηλατούσαν με μια από τις πιο οργανωμένες και σκληρές αστυνομικές δυνάμεις του κόσμου να μην κάνουν ουσιαστικά τίποτα.

Παράλληλα το κίνημα Black Lives Matter, έδωσε το άλλοθι στους αφροαμερικάνους να δικαιολογείτε οποιαδήποτε πράξη στο όνομα της αντίστασης στη ρατσιστική βία, πράγμα το οποίο εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο σκληρές συμμορίες, εξαθλιωμένοι και οργισμένοι άνθρωποι. Προσθέτοντας σε αυτό τη συστηματική επίθεση στην πυρηνική οικογένεια από την κυβέρνηση Μπάιντεν, αλλά και την διάλυση της οικονομίας, που είχε προηγηθεί κυρίως από την κατάρρευση του realestate χρόνια πριν φτάνουμε σε ένα σήμερα που ξεπερνάει της κινηματογραφικές ταινίες που χρόνια πριν παρουσίαζαν ένα ζοφερό μέλλον. Η κατάσταση στις μεγάλες αμερικανικές πόλεις ξεπερνά πλέον τα όρια της ανθρώπινης αντοχής και σφραγίζει ένα ακόμα χειρότερο αύριο με πρωταγωνιστή την βία και τη φτώχεια.

Ας δούμε όμως μερικές εικόνες από την Αμερική του σήμερα:

Αφορά καταγγελία για δάσκαλο που ζήτησε από τα παιδιά να αποκαλούν τους παιδόφιλους άτομα που έλκονται από ανήλικους, κατά το οποίο ο δήμαρχος καταδίκασε απόλυτα τη στάση του δασκάλου
Βίντεο που αναρτήθηκε χθες από δρόμο του Σακραμέντο
Χαμός σε ταχυφαγίο γιατί ο υπάλληλος αποκάλεσε “κύριε” τρανς
Έφηβος τραβάει όπλο όταν ο αδερφός του αρχίζει να χάνει τη μάχη…

Στην αντίπερα όχθη και μελετώντας τις αντιδράσεις των ανθρώπων που είναι τουλάχιστον ανήσυχοι, φαίνεται, ότι οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι η κατάσταση είναι κατευθυνόμενη και είναι έκπληκτοι με την επιλεκτική στάση της αστυνομίας. Σε πάμπολλες περιπτώσεις εξαιρετικά βίαιων περιστατικών μεγάλης διαρκείας, αλλά και καυγάδων, ως αποτέλεσμα κλοπών σε καταστήματα, η αστυνομία λάμπει δια της απουσίας της. Η δε κατάσταση με τους χρήστες ναρκωτικών χρειάζεται δεκάδες σελίδες για να περιγραφεί. Επιγραμματικά και μόνο αναφέρουμε χρήστες σε άθλια κατάσταση έχουν καταλάβει ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα στις πόλεις, νέες μορφές φθηνών και σκληρών ναρκωτικών εμφανίζονται συνεχώς και μαζί τους νέα ψυχαναγκαστικά σύνδρομα, όπως αυτό με τους χρήστες που τσιμπούν εμμονικά το δέρμα τους δημιουργώντας πληγές…!

Για πολλούς Αμερικανούς πολίτες, η χώρα έχει παραδοθεί συνειδητά στην ανομία και τη βία και αυτό που ψάχνουν πλέον είναι το πως θα συνεχιστεί αυτό. Την ίδια στιγμή ο υπόλοιπος δυτικός κόσμος προσπαθεί να καταλάβει, γιατί οι ΗΠΑ καταστρέφουν συνειδητά την οικονομία και την κοινωνία τους, δημιουργώντας μια πρωτοφανή κατάσταση έλλειψης ελέγχου, απόλυτης εξαθλίωσης και εκτόξευσης των ναρκωτικών.

Τι προσπαθούν να μας πουν…;

Back to top button