breaking newsΕλλάδα

Τέμπη: Παρά την τραγωδία «σάρωσε» η Νέα Δημοκρατία

Η σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών με τους 57 νεκρούς από τη μετωπική σύγκρουση δύο τρένων, δεν αποτέλεσε τελικά εκλογική «πληγή» για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αφού με βάση τα αποτελέσματα των εκλογών, η Νέα Δημοκρατία βγήκε πρώτη στην περιοχή.

Το γεγονός είχε αρχίσει άλλωστε να γίνεται γνωστό από νωρίς, καθώς η καταγραφή της Singular Logic έδειξε τη Νέα Δημοκρατία να προηγείται με 43%, ενώ το ΠΑΣΟΚ ακολουθούσε με 24% και μόλις με 12% ο ΣΥΡΙΖΑ στο 415 Εκλογικό Τμήμα Δήμου Τεμπών.

Τώρα, με το ποσοστό ενσωμάτωσης να αγγίζει σχεδόν το 100%, στην Ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, η ΝΔ επικράτησε με 40,22%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 19,78%. Το ΠΑΣΟΚ τελικά ήρθε τρίτο με ποσοστό 11,90%.

Πρώτος σε σταυρούς στις Σέρρες ο Κώστας Αχ. Καραμανλής

Η ανατροπή στις φετινές εκλογές αναφορικά με την τραγωδία των Τεμπών είναι διπλή, καθώς ο παραιτηθείς λόγω του δυστυχήματος, πρώην υπουργός Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής, εκλέγεται και πάλι στις Σέρρες και είναι μάλιστα, πρώτος στην καταμέτρηση.

Με τη Νέα Δημοκρατία να κυριαρχεί στις Σέρρες με ποσοστό 47,04%, ο κ. Καραμαλής συγκεντρώνει 22.333 ψήφους έναντι του δεύτερου σε σταυρούς υποψηφίου της ΝΔ, Τάσου Χατζηβασιλείου που ακολουθεί με 21.808 ψήφους.

πηγή ieidiseis.gr

Back to top button