Διεθνή

Ένας προσκυνητής παθιασμένος χριστιανός που ήταν σε περιοδεία με ωτοστόπ στους καθεδρικούς της χώρας ο Henri ήταν ο τύπος με το σακίδιο που πάλαιψε τον αντίχριστο του Annecy: μια εσωτερική δύναμη με ώθησε, θεωρώ ότι δεν βρέθηκα τυχαία.

Mια εκ βαθέων συνέντευξη του τύπου με το σακίδιο όπως τον αποκαλούν, ήρωα της Γαλλίας που απέτρεψε μεγαλύτερη τραγωδία κατά την επίθεση με μαχαίρι. Tίποτα δεν είναι τυχαίο. Απέναντι στο βδέλυγμα του αντίχριστου που έσφαζε μωρά αντιπαρατάχθηκε ένας παθιασμένος χριστιανός ο Henri d’Anselme που από τέλος Μαρτίου κάνει με ωτοστόπ και με τα πόδια ένα προσκυνηματικό ταξίδι στους καθεδρικούς της χώρας του. Ο 24χρονος HENRI D’ANSELME περιγράφει τα γεγονότα:«Στο δρόμο προς τους καθεδρικούς ναούς, διέσχισα το μονοπάτι του αίματος. […] είχα μια εσωτερική ώθηση, θεωρώ ότι δεν βρέθηκα τυχαία. […] Για μένα ήταν αδιανόητο να μείνω αδρανής», εξήγησε στο CNews Ήμουν στο Pâquier (NDRL: το πάρκο κοντά στη λίμνη Annecy). Κατευθυνόμουν προς τον καθεδρικό ναό του Annecy, τον οποίο ήθελα να δω για τελευταία φορά πριν επιστρέψω στον αυτοκινητόδρομο για να κάνω ωτοστόπ, στο εννιάμηνο ταξίδι μου στους καθεδρικούς ναούς. Και διασταυρώθηκα με αυτόν τον δολοφόνο. Βλέποντας την επίθεση, σκέφτηκα πρώτα ότι ήταν μια κλοπή (τσάντας). Αλλά γρήγορα κατάλαβα ότι ήταν επίθεση με μαχαίρι. Ενέργησα όπως θα έκανε ή θα έπρεπε να κάνει κάθε Γάλλος, από τη στιγμή που έχει ανατραφεί με όμορφα πράγματα από πριν.

Πώς ένιωθες εκείνη τη στιγμή;

Πραγματικά ένιωσα ένα είδος τεράστιας εσωτερικής δύναμης για να ριχτώ λίγο στη δράση. Γιατί όταν συνάντησα το βλέμμα του τύπου που κάποια στιγμή στράφηκε εναντίον μου για να με μαχαιρώσει, ένιωσα πολύ γρήγορα ότι τον κατοικούσε μια πολύ κακή δύναμη που τον παρότρυνε να δράσει. Και για μένα ήταν αδιανόητο να αφήσω αυτά τα παιδιά ανυπεράσπιστα.

Καταλάβατε γρήγορα τη σοβαρότητα των γεγονότων;

Ακόμα είδα γρήγορα το μαχαίρι, ένα μακρύ μαύρο μαχαίρι και πολύ γρήγορα είδα ότι είχε στόχο παιδιά. Και έτσι, δεν το σκέφτηκα. Ήταν πολύ φυσικό να παρέμβω και να μην το αφήσω να συμβεί. Ίσως η δράση μου να είναι σύμβολο για όλους εκείνους που αρνούνται να σκύψουν το κεφάλι μπροστά σε τέτοιου είδους γεγονότα όπου το κακό εξαπολύεται.

dimpenews.com

Back to top button