Διεθνή

Ο κυβερνήτης του Belgorod λέει ότι γίνονται μάχες με Ουκρανούς σαμποτέρ και ναζί που εισέβαλαν από σύνορα στο Novaya Tavolzhanka! ΒΙΝΤΕΟ

Ομάδα σαμποτέρ εισέβαλε στην παραμεθόρια Novaya Tavolzhanka εντός ρωσικού εδάφους λίγα χιλιόμετρα από τα σύνορα με Ουκρανία, στην περιοχή Belgorod. Οι μάχες συνεχίζονται, σύμφωνα με τον κυβερνήτη Vyacheslav Gladkov.

Ο κυβερνήτης της περιοχής Belgorod, Vyacheslav Gladkov, ανακοίνωσε ότι μαίνονται μάχες με Ουκρανούς σαμποτέρ.
Μια ομάδα σαμποτάζ και αναγνώρισης (DRG) εισήλθε στο χωριό Novaya Tavolzhanka στην περιοχή Shebekinsky του Belgorod. Αυτό ανακοινώθηκε σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα του Κυβερνήτη το οποίο δημοσιεύτηκε στο Telegram.
Σε αυτό εξέφρασε την ελπίδα ότι όλοι οι σαμποτέρ θα εξολοθρευθούν.
Ο αξιωματούχος επίσης απάντησε στο νεοναζιστικό «Ρωσικό Σώμα Εθελοντών» (RDK) σχετικά με το αίτημά τους για διαπραγματεύσεις με αντάλλαγμα τη μεταφορά των Ρώσων αιχμαλώτων στρατιωτικών. Νωρίτερα, εκπρόσωποι της ουκρανικής ομάδας στην οποία συμμετέχουν και Ρώσοι νεοναζιστές , κατέγραψαν ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα στο οποίο πρότειναν στον κυβερνήτη Γκλάντκοφ να συναντηθούν.
Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, οι κρατούμενοι πιθανότατα έχουν ήδη σκοτωθεί. Ο Γκλάντκοφ είπε ότι αν ήταν ακόμα ζωντανοί, ήταν έτοιμος να συναντήσει τους σαμποτέρ στο σημείο ελέγχου Shebekino (σημείο ελέγχου αυτοκινήτων στα σύνορα Ρωσίας-Ουκρανίας).
Νωρίτερα, Πολωνοί μισθοφόροι από το “Πολωνικό Σώμα Εθελοντών” επιβεβαίωσαν ότι συμμετείχαν ενεργά στην επίθεση στην περιοχή του Μπέλγκοροντ.

Κάτοικοι εκκενώνουν την εμπόλεμη ζώνη εντός ρώσικου εδάφους..

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΠΩΣ ΤΟ ΔΙΝΟΥΝ ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ

ανταποκριτής του TF1: ”Σήμερα καταφέραμε να μπούμε στο Chebekino, μια ρωσική πόλη που έχει βομβαρδιστεί σφοδρά από την Ουκρανία τις τελευταίες ημέρες. Αυτό το μέρος, που κανονικά έχει 40.000 κατοίκους, είναι εντελώς έρημο. Όλοι κατέφυγαν στο Μπέλγκοροντ..’ Στην ρώσικη αυτή περιοχή μαίνονται μάχες τις τελευταίες μέρες.

Ένας κάτοικος του χωριού Novaya Tavolzhanka ονόματι Βλαντιμίρ, 58 ετών, είπε στο Narodnaya Novosti ότι μέχρι πρόσφατα δεν ήθελε να φύγει από το χωριό του, επειδή δεν ήθελε να αφήσει τα ζώα και το σπίτι του. Όμως οι συνεχείς βομβαρδισμοί από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις ανάγκασαν τον άνδρα και την ηλικιωμένη μητέρα του να εγκαταλείψουν τις γενέτειρές τους.

«Κατάγομαι από την περιοχή Shebekensky της περιοχής Belgorod, το χωριό Novaya Tavolzhanka. Δεν τολμήσαμε να φύγουμε από το χωριό μέχρι την τελευταία στιγμή, γιατί έχουμε μια γεμάτη φάρμα. Αλλά ο βομβαρδισμός ήταν τέτοιος που καίγονταν σπίτια τριγύρω. Στο σπίτι μας γκρεμίστηκε η στέγη, όλοι οι φράχτες από τα θραύσματα είχαν τρύπες, καθόμασταν σε υπόγεια, δεν μπορούσαμε να βγούμε να αρμέγουμε τις κατσίκες, να ταΐσουμε τα βοοειδή, καθόμασταν και δεν μπορούσαμε να βγάλουμε ούτε τη μύτη μας έξω, υπήρχαν εκρήξεις οβίδων και συνεχής θόρυβος παντού, σκάγια πετούσαν παντού», είπε ο συνταξιούχος.

Δεν ήθελε να εγκαταλείψει το αγρόκτημα, αλλά οι συνθήκες τον ανάγκασαν να φύγει από το χωριό του. Είπε ότι μαζί με τη μητέρα του, η οποία έκλεισε πρόσφατα τα 82, και έναν άρρωστο γείτονα, ένας στρατιώτης τους βοήθησε να φύγουν … “Όλα είναι πολύ θλιβερά, η καρδιά μου αιμορραγεί ακόμα. Αλλά δεν μπορούσα να κάνω τίποτα, έπρεπε να φύγω. Ο στρατιώτης στον οποίο απευθυνθήκαμε μας βοήθησε. Μας βοήθησε να βγούμε κάτω από τα πυρά. Οδηγούσαμε έναν γείτονα παράλυτο, ξαπλωμένο. Τον κρατούσε στην αγκαλιά του. Το χωριό μας εκκενώθηκε, ζούμε σε μια φάρμα κοντά στο βουνό. Είμαστε 800 μέτρα μακριά από τα σύνορα», εξήγησε .

Ο Βλαντιμίρ είπε ότι κάτω από τους βομβαρδισμούς κατάφεραν να φτάσουν στο χωριό Ραζουμνογιέ με αυτοκίνητο. Εκεί οι πρόσφυγες βοηθήθηκαν από εθελοντές που πρόσφεραν αμέσως φαγητό και καθαρό νερό. Μετά από αυτό, η οικογένεια πήγε στο Μπέλγκοροντ για να ζητήσει βοήθεια και να φτάσει στην Αγία Πετρούπολη, όπου έχει έναν συγγενή που ζει. “Μετά μας πήγαν στο Μπέλγκοροντ. Υπήρχαν πολλοί πρόσφυγες εκεί. Πέρασα δύο ώρες προσπαθώντας να εγγραφώ στις λίστες. Αποφασίσαμε να πάμε στην Αγία Πετρούπολη για να επισκεφτούμε την αδερφή μου. Εδώ νοικιάζει ένα διαμέρισμα, μας δέχθηκε με χαρά», είπε ο άντρας.

dimpenews.com

Back to top button