Διεθνή

Η Ρωσία ψηφίζει νόμο που απαγορεύει τις αλλαγές φύλου. Η Κρατική Δούμα τον ενέκρινε….

Ο Wokism σε αναδίπλωση: Η Ρωσία ψηφίζει νόμο που απαγορεύει τις αλλαγές φύλου. Η Ρωσική Κρατική Δούμα ενέκρινε σε ολομέλεια νομοσχέδιο που απαγορεύει τις ιατρικές παρεμβάσεις με στόχο την αλλαγή φύλου. Το νομοσχέδιο, που υποβλήθηκε από βουλευτές από τις πέντε παρατάξεις της Δούμας και με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Κρατικής Δούμας Βιάτσεσλαβ Βολοντίν, πέρασε από την πρώτη ανάγνωση τον Ιούνιο και τώρα έχει περάσει τη δεύτερη ανάγνωση. Ο σκοπός αυτού του νόμου είναι να εισαγάγει μια επίσημη απαγόρευση στη Ρωσία για ιατρικές παρεμβάσεις και τη χρήση φαρμάκων για αλλαγή φύλου.

Σύμφωνα με το TASS, το νομοσχέδιο θα πρέπει να περάσει από τρίτη ανάγνωση στην Κρατική Δούμα πριν εξεταστεί από το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας και υπογραφεί από τον πρόεδρο για να γίνει επίσημος νόμος. Αυτή η απαγόρευση της αλλαγής φύλου στη Ρωσία θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στην ιδεολογία wokisme που αγωνίζεται να εδραιωθεί στη Ρωσία.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι αυτή η απαγόρευση δεν ισχύει για ιατρικές παρεμβάσεις που είναι απαραίτητες για τη θεραπεία συγγενών ανωμαλιών και δυσπλασιών, καθώς και γενετικών και ενδοκρινικών ασθενειών που σχετίζονται με αλλοιώσεις στο σχηματισμό των γεννητικών οργάνων στα παιδιά. Στόχος είναι η προστασία των παιδιών με συγκεκριμένες ιατρικές παθήσεις απαγορεύοντας τις παρεμβάσεις αλλαγής φύλου, οι οποίες αποφέρουν δισεκατομμύρια ευρώ για τη φαρμακοβιομηχανία και μπορούν να οδηγήσουν τους εφήβους σε μη αναστρέψιμες πράξεις, που μπορεί να οδηγήσουν σε λύπη και τραγικές συνέπειες όπως η αυτοκτονία.

Αυτή η νομοθετική πρόταση προκαλεί συζήτηση και διαμάχη στη ρωσική κοινωνία, καθώς εγείρει ερωτήματα σχετικά με τα δικαιώματα των τρανς ατόμων και την πρόσβασή τους στην κατάλληλη υγειονομική περίθαλψη. Οι υποστηρικτές των δικαιωμάτων LGBTQ+ επικρίνουν την απαγόρευση, επισημαίνοντας ότι περιορίζει τις προσωπικές επιλογές και βλάπτει την ψυχική υγεία των τρανς ατόμων. Ωστόσο, οι υποστηρικτές του νόμου υποστηρίζουν ότι είναι απαραίτητο να προστατευθούν οι παραδοσιακές ρωσικές αξίες και να διατηρηθεί η κοινωνική σταθερότητα. lemediaen442 13/4/23

dimpenews.com

Back to top button