Διεθνή

Οι Τούρκοι τον χαβά τους….απέρριψαν το αίτημα Οικουμενικού να γίνει λειτουργία για την Κοίμηση της Θεοτόκου στο ιστορικό μοναστήρι του Πόντου στην Παναγία Σουμελά..

Οι Τούρκοι τον χαβά τους….απέρριψαν το αίτημα του Βαρθολομαίου να γίνει λειτουργία για την Κοίμηση της Θεοτόκου στο ιστορικό μοναστήρι του Πόντου στην Παναγία Σουμελά.. Το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως με μία λιτή ανακοίνωση του ενημέρωσε ότι η Θεία Λειτουργία του Δεκαπενταύγουστου στην Ιερά Μονή Παναγία Σουμελά δεν θα πραγματοποιηθεί, καθώς δεν δόθηκε η απαιτούμενη άδεια από τις τουρκικές Αρχές.

Οι τουρκικές αρχές απέρριψαν το αίτημα του Οικουμενικού να γίνει λειτουργία στη μονή της Παναγίας Σουμελά για την Κοίμηση της Θεοτόκου, αναφέρει η ιστοσελίδα του Φαναρίου.

«Γνωρίζεται διά τοῦ παρόντος εἰς τούς ἐνδιαφερομένους εὐσεβεῖς Χριστιανούς ὅτι ἐφέτος δέν θά τελεσθῇ ἡ Θεία Λειτουργία ἐπί τῇ ἑορτῇ τῆς Κοιμήσεως τῆς Θεοτόκου (15 Αὐγούστου) εἰς τήν ἱστορικήν Ἱ. Μονήν Παναγίας Σουμελᾶ, καθ᾽ ὅτι δέν ἐδόθη ἡ ἀπαιτουμένη ἄδεια παρά τῶν ἁρμοδίων κυβερνητικῶν ἀρχῶν».

dimpenews.com

Back to top button