Διεθνή

Ο Άγιος Νικηφόρος ο Λεπρός. Ο Άγιος της χαράς!

Ο Άγιος Νικηφόρος ο Λεπρός. Ο Άγιος της χαράς! Τι χαρά ήταν αυτή! όσο πιο βασανισμένοι είναι οι άγιοι τόσο πιο μεγάλη χαρά σου δίνουν…

Κι ο άγιος Νικηφόρος ο Λεπρός μαρτύρησε από παιδί ως το τέλος από τη νόσο του Χάνσεν αλλά και από τον κοινωνικό στιγματικό και κοινωνικό αποκλεισμό που τον έκανε ως και πρόσφυγα υγειονομικό πήγε στην Αίγυπτο για ένα διάστημα για ν΄αποφύγει τη φρικτή Σπιναλόγκα και την κατακραυγή. Έφυγε από τον τόπο του την Κρήτη και περιπλανήθηκε μακριά ώσπου τον μάζεψε στη Χίο ένας άλλος άγιος ο ιερέας των Λεπρών ο Άγιος Άνθιμος της Χίου κι εκεί εκάρη μοναχός. Αργότερα τον συναντάμε στο Λοιμωδών στην Αθήνα μαζί με τον αληθινό ”φτωχούλη του Θεού” τον Άγιο Ευμένιο. Ο τελευταίος μάλιστα αξιώθηκε να τον δεί θεωμένο..

Βρέθηκα σ΄έναν άκρως προσευχητικό ναό του Αγίου Νικηφόρου.. τι χαρά ήταν αυτή…άναψε το καντήλι δώσ’ του φωτιά δώσ’ μου φωτιά έχω μεγάλο ντέρτι μες στην καρδιά. Πνευματικά σεκλετιάστηκα. Μάλλον κάτι τέτοιο εννοεί ο Μ. Μόρφου με το ”ανάβοντας τον αναπτήρα των αγίων”.

Και όμως …ο Άγιος Νικηφόρος ο Λεπρός είναι ο Άγιος της χαράς! που τόσο ανάγκη έχει ο σύγχρονος άνθρωπος..ανάβει τον πυροκροτητή της καρδιάς μ΄ένα τσάφ..

dimpenews.com

Back to top button