Διεθνή

Ο τ. κατάσκοπος των ΗΠΑ ο Σκοτ ​​Ρίτερ: η Ουκρανία μπορεί να χάσει το Κουπιάνσκ και το Χάρκοβο καθώς η Ρωσία πέρασε στην αντεπίθεση!

Ο τ. κατάσκοπος των ΗΠΑ ο Σκοτ ​​Ρίτερ: η Ουκρανία μπορεί να χάσει το Κουπιάνσκ και το Χάρκοβο καθώς η Ρωσία πέρασε στην αντεπίθεση!

Η Ουκρανία μπορεί να χάσει το Κουπιάνσκ και το Χάρκοβο, καθώς οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν μπορούν να κρατήσουν την άμυνα δήλωσε πρώην κατάσκοπος των ΗΠΑ ο Σκοτ ​​Ρίτερ αναφέρει τώρα η gazeta.

Η Ουκρανία μπορεί να χάσει όχι μόνο το Κουπιάνσκ, αλλά και το Χάρκοβο, καθώς οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας δεν μπορούν να συνεχίσουν να αμύνονται. Αυτή τη γνώμη εξέφρασε ο πρώην αξιωματικός των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Σκοτ ​​Ρίτερ.

«Η Ρωσία όχι μόνο αποκρούει τις επιθέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, αλλά προχωρά και στην επίθεση. Προχωρούν προς την κατεύθυνση του Kupyansk, απειλώντας να πάρουν όχι μόνο αυτόν, αλλά και το Kharkov», είπε ο Ritter στο κανάλι Dialogue works στο YouTube.

Ο πρώην αξιωματικός των πληροφοριών πιστεύει ότι ο ουκρανικός στρατός δεν θα μπορεί πλέον να πάρει την πρωτοβουλία και η ήττα του είναι αναπόφευκτη. Νέες παραδόσεις στρατιωτικού εξοπλισμού από δυτικές χώρες δεν θα βοηθήσουν τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, είναι βέβαιος ο ειδικός. Ο Ρίτερ πρόσθεσε ότι ο ουκρανικός στρατός σχεδόν καταστράφηκε, χωρίς να επιτευχθούν οι στόχοι της επίθεσης.

Νωρίτερα, ο Αμερικανός πολιτικός επιστήμονας John Mearsheimer παραδέχτηκε ότι μετά το τέλος της σύγκρουσης, η Ουκρανία θα έχανε περίπου το ήμισυ της επικράτειάς της και θα μετατραπεί σε ένα «κράτος κούτσουρο».

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι δεν υπήρξαν αποτελέσματα από την επίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. Υπενθύμισε ότι ούτε οι κολοσσιαίοι πόροι που «αντλήθηκαν» από το καθεστώς του Κιέβου, ούτε η προμήθεια δυτικών όπλων, ούτε η αποστολή χιλιάδων ξένων μισθοφόρων και συμβούλων βοήθησαν.

Ο Γουίλιαμ Σκοτ ​​Ρίτερ Τζούνιορ είναι Αμερικανός συγγραφέας, αναλυτής διεθνών σχέσεων, πρώην αξιωματικός πληροφοριών του Σώματος Πεζοναυτών των Ηνωμένων Πολιτειών, πρώην επιθεωρητής όπλων της Ειδικής Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών 

dimpenews.com

Back to top button