breaking newsΕλλάδα

Αγωνία στην Καρδίτσα: Πληροφορίες ότι αγνοούνται 3 οικογένειες με παιδιά στο Ριζοβούνι

Πρώτα ο Ιανός, τώρα ο Daniel, αλλά το σκηνικό ίδιο στην Καρδίτσα. Ακόμα και τα 3 μέτρα φτάνει το νερό σε ορισμένες περιοχές.

Αγωνία στην Καρδίτσα: Πληροφορίες ότι αγνοούνται 3 οικογένειες με παιδιά στο Ριζοβούνι

Έναν κανονικό εφιάλτη -για δεύτερη φορά μετά τον Ιανό- ζουν οι κάτοικοι του νομού Καρδίτσας, σε περιοχές του οποίου το νερό έχει σκεπάσει κυριολεκτικά τα σπίτια, με τους ανθρώπους να τρέχουν στις στέγες για να σώσουν τη ζωή τους.

Παράλληλα, το MEGA μετέδωσε αναφορές ότι αγνοούνται 3 οικογένειες με παιδιά στο χωριό Ριζοβούνι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι οικογένειες μπορεί να μην πρόλαβαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και δεν έχουν δώσει ακόμα σημεία ζωής στους κοντινούς τους ανθρώπους που τους αναζήτησαν.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό τους γίνονται κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, με τα λασπόνερα να έχουν καλύψει τα πάντα.

Σκηνικό Αποκάλυψης σε Παλαμά και Μεταμόρφωση Καρδίτσας – Πάνω στις στέγες των σπιτιών οι κάτοικοι

Εικόνες σοκ από την Μεταμόρφωση και τον Παλαμά Καρδίτσας, που βρίσκονται κυριολεκτικά κάτω από το νερό, με τα καιρικά φαινόμενα να συνεχίζονται μέχρι σήμερα το μεσημέρι.

Από το πρωί οι μαρτυρίες των κατοίκων των δύο χωριών είναι σοκαριστικές, με αρκετούς να είναι εγκλωβισμένοι πάνω σε στέγες, με το νερό να φτάνει ακόμα και τα 3 μέτρα. Απευθύνουν συνεχώς εκκλήσεις για βοήθεια, καθώς στερεύουν τρόφιμα και νερό.

Έχει ζητηθεί παρέμβαση από τις ένοπλες δυνάμεις, την ΕΜΑΚ, ενώ ζητούνται και ελικόπτερα για τον απεγκλωβισμό πολιτών.

 

Οι εικόνες που μετέδωσε το πρωί ο ΣΚΑΪ είναι δραματικές και δείχνουν τη Μεταμόρφωση να έχει μεταμορφωθεί σε μία απέραντη λίμνη. Κάτοικοι και ζώα βρίσκονται πάνω στις στέγες των σπιτιών, περιμένοντας βοήθεια.

Νωρίς το πρωί μήνυμα του 112 εστάλη στους κατοίκους του Παλαμά Καρδίτσας προκειμένου να απομακρυνθούν από υπόγειους και ισόγειους χώρους κτιρίων. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στον Παλαμά απομακρυνθείτε από υπόγειους και ισόγειους χώρους κτιρίων λόγω εξέλιξης πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

«Έχουμε μαζευτεί 14 άτομα σε μία οικοδομή για να μην πνιγούμε»

Ο κ. Τάσος από τον Παλαμά Καρδίτσας, μίλησε στο MEGA αναφέροντας ότι από τις 4 παρά 20 τα ξημερώματα της Πέμπτης τα νερά ξεκίνησαν να μπαίνουν στον Παλαμά.

«Από τις 4 παρά 20 έχουν μπει τα νερά στον Παλαμά. Αυτή τη στιγμή με όλη τη γειτονιά βρισκόμαστε σε μία ψηλή οικοδομή, έχω 1,5 μέτρο νερό στο σπίτι μου μπροστά, στα 300 μέτρα έχω εγκλωβισμένους μία γυναίκα και έναν ανάπηρο άνθρωπο, με τον οποίο δεν έχω επικοινωνία. Η γυναίκα είναι μέχρι τη μέση στο νερό και σήκωσε τον άντρα στο κεφάλι της για να αναπνέει. Δεν μπορούμε να απεγκλωβίσουμε τους ανθρώπους. Ξεκινήσαμε πλινθόκτιστες κατασκευές και γκρεμίζονται. Περνούν νερά μέσα. Αυτή τη στιγμή είμαστε 14 άτομα από τη γειτονιά που έχουμε μαζευτεί», είπε αρχικά.

«Η γυναίκα με τον άνδρα βρίσκονται σε μία ευθεία στα 250 μέτρα και δεν έχω ούτε μηχάνημα ούτε με τα πόδια μπορώ να προσεγγίσω. Υπάρχουν οι τοπικές Αρχές εδώ αλλά για να πάρουμε τους ανθρώπους πρέπει να πάμε με βάρκα. Έχει αέρα και έχει ασθενή βροχή αυτή τη στιγμή. Από την Δευτέρα το πρωί ξεκίνησε και μετά επιδεινώθηκε. Δεν έχουμε ρεύμα έχει κοπεί από τις 12 η ώρα. Αυτή τη στιγμή βλέπουμε μία απέραντη θάλασσα να περνάει στις περιουσίες μας. αυτή τη στιγμή γκρεμίζονται πλινθόκτιστες κατασκευές», συνέχισε ο κ. Τάσος.

Στη συνέχεια, ο κάτοικος της περιοχής δήλωσε πως είναι άμεση η ανάγκη να απεγκλωβιστούν οι άνθρωποι που βρίσκονται στα σπίτια τους και δεν μπορούν να μετακινηθούν.

«Το θέμα είναι να έρθει η ΕΜΑΚ να προσεγγίσουμε, να βγάλουμε τον άνθρωπο. Είμαστε όπως μπαίνουμε από την Ιτέα στον Παλαμά Καρδίτσας στα πρώτα σπίτια. Θέλουμε βάρκα να πάρουμε τον άνθρωπο από εκεί. Το θέμα είναι οι ανθρώπινες ζωές. Έχουμε 1,5 μέτρο νερό δεν μπορεί να έρθει κάποιος», τόνισε κλείνοντας ο κ. Τάσος.

«Μόνο βάρκα περνάει από τον Παλαμά»

Μία κάτοικος του Παλαμά Καρδίτσας, μίλησε στο MEGA αναφέροντας ότι έχει εγκλωβιστεί.

«Θέλουμε ΕΜΑΚ δεν θα σωθούμε εμείς από εδώ. Είμαστε εγκλωβισμένοι στο σπίτι, έξω έχει 1,5 μέτρο νερό. Θέλουμε βάρκα δεν βγαίνουμε από εδώ, θα πνιγούμε. Είναι μονοκατοικία το σπίτι με 3 σκαλοπάτια, αλλά έχει μπει μέσα νερό μέχρι το γόνατο. Ξημερώσαμε από τις 4.15 χωρίς να έχουμε ειδοποιηθεί από πουθενά και από τίποτα,. Δεν βρέχει αλλά έχει σπάσει ένα ποτάμι στην είσοδο του χωριού προς Ιτέα και από εκεί έρχεται όλο αυτό το νερό», είπε αρχικά.

«Εδώ που είμαι εγώ έχει πάρα πολλά σπίτια, εδώ και μία ώρα ανεβάζω στο Facebook έκκληση για βοήθεια. Είμαστε στον Παλαμά κοντά στις εγκαταστάσεις του φυσικού αερίου. Είμαστε 3 άτομα. Θέλουμε να ζήσουμε. Δεν έχουμε ρεύμα από το ξημέρωμα, δεν θα έχω μπαταρία στο κινητό σε λίγο», τόνισε η κάτοικος.

πηγή ieidiseis.gr

Back to top button