Διεθνή

ΒΙΒΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ Θεσσαλία πλημμύρες: ΠΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ, ΠΟΣΟΙ ΟΙ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ, ΠΟΣΟΙ ΟΙ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ. Ακούγεται ότι είναι δεκάδες oι νεκροί…

Βιβλική καταστροφή. 70.000 εκτάρια γης κάτω από το νερό. Πνίγηκε ο κάμπος. Θεσσαλία πλημμύρες: ΠΟΣΟΙ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ, ΠΟΣΟΙ ΟΙ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ ΠΟΣΟΙ ΟΙ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ. Ακούγεται ότι είναι δεκάδες…Ζοφερές μαρτυρίες ότι επιπλέουν σωροί νεκρών…

«Εδώ δίπλα, μια γιαγιά επιπλέει στο νερό, μέσα στην κουζίνα, είναι πνιγμένη… Τα πνιγμένα ζώα περνάνε μπροστά μας…. λες και είναι βάρκες… Ενημερώσαμε τους αρμόδιους για την νεκρή, μας είπαν “πρώτα θα πάρουμε τους ζωντανούς, μετά τους νεκρούς…” »

300 άτομα είναι εγκλωβισμένα μόνο στη Μαραθέα Καρδίτσας.. Πολλοί οι εγκλωβισμένοι δεκάδες και στο χωριό Παλαμά..

Σοβαρές καταγγελίες για το δράμα της Καρδίτσας

Οργή και αγανάκτηση στα πλημμυρισμένα χωριά της περιοχής, με τους κατοίκους να παλεύουν για τέταρτη ημέρα να επιβιώσουν μέσα στις λάσπες αναφέρει efsyn.

Πέρα από την έκρηξη θυμού, όμως, καταγράφονται και σοβαρές καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες οι αρμόδιοι επέλεξαν να σπάσουν συγκεκριμένα φράγματα προκειμένου να προστατευθεί η πόλη της Καρδίτσας και παρά την επιλογή αυτή δεν έστειλαν εγκαίρως μήνυμα στους κατοίκους των χωριών με το 112.

Το pontiki.gr παρουσίασε καταγγελία της Ευαγγελίας Νασιάκου, κατοίκου του δήμου Παλαμά, η οποία ανέφερε ότι η περιοχή πλημμύρισε γιατί «οι αρμόδιοι έσπασαν το φράγμα του ποταμού Καράμπαλη στην Καρδίτσα από τη δεξιά μεριά για να διοχετεύσουν τα νερά στον κάμπο και στο Δήμο Παλαμά και να σώσουν την πόλη της Καρδίτσας. Το στοίχημά τους ήταν να σώσουν την πόλη της Καρδίτσας και εμάς μας πλημμύρισαν χωρίς καν να μας ειδοποιήσουν. Πλημμυρίσαμε μέσα στη νύχτα, μας έπιασε στον ύπνο, μέσα σε μια ώρα το νερό έφτασε στα δύο μέτρα».

Η κ. Βαρδάκα υπογράμμισε ότι δεν πήραν κανένα προειδοποιητικό μήνυμα 112 από τις αρχές. 

«Δεν είχαμε καμία ενημέρωση ούτε από το προηγούμενο βράδυ ότι κινδυνεύουμε ούτε τις πρώτες πρωινές ώρες. Το μοναδικό μήνυμα από το 112 που ήρθε στα κινητά μας ήταν στις 06:35, ενώ το φράγμα είχε σπάσει στις 04:00. Και σε αυτό μας δινόταν η οδηγία να απομακρυνθούμε από υπόγειους και ισόγειους χώρους κτιρίων λόγω εξέλιξης πλημμυρικών φαινομένων».

και η Λάρισα..

Μήνυμα από το 112 εστάλη στους κατοίκους της περιοχής Γιαννούλη και στις εργατικές κατοικίες προκειμένου να τις εκκενώσουν και να κατευθυνθούν προς τον Τύρναβο και τη Λάρισα λόγω υπερχείλισης του ποταμού Πηνειού.

Διάτρητο κράτος, διάβρωση, έλλειψη υποδομών, στρατηγικού σχεδιασμού, ανύπαρκτη η Πολιτική Προστασία, μηδενική ετοιμότητα…εικονική πραγματικότητα φθαρμένη βιτρίνα το κυβερνητικό σχήμα…ασύστολη μιντιακή προπαγάνδα.. κανένα έλεος για το λαό……ως ήταν αναμενόμενο.. ο λαός δεν περιλαμβάνεται στην ατζέντα αυτών των κυβερνήσεων, τυπικοί διεκπεραιωτές ξένων συμφερόντων.. Η Ελλάδα της Ευρωπαικής Ένωσης..των τεχνοκρατών των εκσυγχρονιστών της ψηφιακής εποχής….. Παραμύθι όλο…. και έπεται συνέχεια ακόμη πιο συγκλονιστική ….

”Eθνική τραγωδία” λένε οι τίτλοι .. έρχεται και η εθνική καταστροφή..

dimpenews.com

Back to top button