breaking newsΕλλάδαΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Γονείς βάζουν τα παιδιά τους σε φουσκωτά στον Παλαμά Καρδίτσας για να γλιτώσουν

Γονείς βάζουν τα παιδιά τους σε φουσκωτά στον Παλαμά Καρδίτσας για να γλιτώσουν

Δραματική διάσωση με βάρκα στο χωριό Παλαμάς στην Καρδίτσα, από όπου οι κάτοικοι από το πρωί απευθύνουν εκκλήσεις για βοήθεια.

Στο βίντεο φαίνεται μητέρα να βγάζει με φουσκωτή βάρκα τα παιδιά της από το σπίτι.

Στις 6.25 το πρωί οι κάτοικοι του Παλαμά έλαβαν μήνυμα από το 112 να απομακρυνθούν από υπόγεια και ισόγεια λόγω πολύ έντονης βροχόπτωσης που έχει προκαλέσει πλημμύρα στο χωριό.

Στον ΣΚΑΪ μίλησε και ο δήμαρχος Παλαμά Καρδίτσας Γιώργος Σακελλαρίου, ο οποίος είπε ότι έχει πλημμυρίσει το χωριό και έκανε λόγο για εγκλωβισμένους, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα υπάρχουν και πνιγμοί.

Όπως είπε, έχει 5.000 κόσμο και το νερό έχει φτάσει το ενάμιση μέτρο, έχει γίνει έκκληση από χθες για βοήθεια, η κατάσταση είναι τραγική.

Πριν από λίγο, κάτοικος του χωριού ανέφερε στην ΕΡΤ πως έχουν μαζευτεί 20 άτομα σε ένα σπίτι και η στάθμη του νερού ανεβαίνει κάθε δέκα λεπτά, ενώ υπάρχουν και 60 εγκλωβισμένοι στο Κοινοτικό Κέντρο.

«Παιδιά, βρισκόμαστε σε ένα κτίριο στο κοινοτικό γραφείο. Είμαστε περίπου 60 άτομα. Λοιπόν εδώ ήταν κάμπος και τώρα είναι θάλασσα. Πώς γίνεται αυτό το πράγμα;» είπε αρχικά ο κ. Τσούκας σε απόγνωση.

Πρόσθεσε πως: «Πρέπει να φύγουμε από εδώ. Η στατικότητα του κτιρίου δεν ξέρω τι κάνει. Μόλις παίρνουμε πληροφορία ότι στρατός φεύγει, δεν μπορεί να κάνει κάτι. Ζητάμε τον στρατό να έρθει, να έρθουν βάρκες, ΕΜΑΚ. Είμαστε περίπου 60 άτομα, υπάρχουν μικρά παιδιά, υπάρχουν ηλικιωμένοι, υπάρχουν ανήμποροι, άτομα με ειδικές ανάγκες».

Τόνισε πως «όλη νύχτα έχουμε που παρακαλάμε» αλλά και πως χτες το απόγευμα, όταν και ξεκίνησαν τα έντονα φαινόμενα, «υπήρχε ένας χαμός, ένας κακός χαμός. Άλλοι τρέχαμε από εδώ, άλλοι από εκεί. Αγρότες είμαστε. Αγροτική περιοχή».

Back to top button