Διεθνή

Η Αγία Σοφία Κωνσταντινούπολης είναι πιθανόν να καταστραφεί εν μέρει από επικείμενο 8αρι σεισμού στην Πόλη!

Οι Τούρκοι προειδοποιούν για επικείμενο 8αρι στην Πόλη και ενδεχόμενες καταστροφές στο ναό Αγίας Σοφίας.. Η Αγία Σοφία πιθανότατα θα καταστραφεί εν μέρει κατά τον επόμενο μεγάλο σεισμό στην Κωνσταντινούπολη (οι ειδικοί αναμένουν μέγεθος μεταξύ 7,2 και 7,8 Ρίχτερ). Το πιο αδύναμο μέρος είναι ο θόλος με μια αδυναμία.

Η Αγία Σοφία που πήρε την τελική της μορφή 537 μ.Χ αιώνα, στηρίζεται (όπως ολόκληρη η πόλη) σε ένα πολύ ενεργό σεισμικό ρήγμα και έχει αντέξει δεκάδες ισχυρούς σεισμούς σε 1500 χρόνια ιστορίας… πιθανόν να υποστεί ζημιά στο μέλλον εάν συμβεί πολύ ισχυρός σεισμός.

Πληροφορίες από ένα ρεπορτάζ της γαλλικής τηλεόρασης ARTE: « η Αγία Σοφία αποκεκαλυμμένη»

το μνημείο κινδυνεύει να χτυπηθεί κατά τη διάρκεια ενός πιθανού σεισμού, ειδικά επειδή οι αρχές προειδοποιούν πρόσφατα τους κατοίκους της Κωνσταντινούπολης μπροστά σε αυτού του είδους την καταστροφή, είναι πολύ πιθανό να συμβεί. …Μια διεθνής ομάδα αρχιτεκτόνων, σεισμολόγων και μηχανικών επιδιώκει να ξεκλειδώσει τα μυστικά της εξαιρετικής αντοχής του κτιρίου στους σεισμούς. Αναλύοντας τι κάνει το κτίριο δυνατό, ελπίζουν να ανακαλύψουν τις κρυφές του αδυναμίες για να μπορέσουν να παρέμβουν για να το σώσουν
Το μνημείο είναι γεμάτο με αισθητήρες για να εντοπίσουν τις δομικές του αδυναμίες.

dimpenews.com

Back to top button