Διεθνή

Η επίθεση κατά του Αρτσάχ συνεχίζεται! Στο Γερεβάν/Yerevan διαδηλωτές επιχειρούν εισβολή στη Βουλή. Απαιτούν παραίτηση Πασινιάν που τον κατηγορούν ως προδότη. ΒΙΝΤΕΟ

Οι μάχες συνεχίζονται σε όλη τη γραμμή επαφής. Οι Ένοπλες Δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν χρησιμοποιούν πυροβολικό και πυραύλους, επιτίθενται σε UAV, πολεμική αεροπορία.
Η πλευρά του Artsakh καλεί την πλευρά του Αζερμπαϊτζάν να σταματήσει αμέσως το πυρ και να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να αντιμετωπίσει την κατάσταση.

Στο Γερεβάν/Erevan εξαγριωμένοι πολίτες διαδηλωτές επιχειρούν να εισβάλουν στο Κοινοβούλιο συγκρούστηκαν με την αστυνομία στο κι απαιτούν την άμεση παραίτηση του τ. δημοσιογράφου Nikol Pashinyan και νυν Πρωθυπουργού Αρμενίας και όλης της κυβέρνησης. Τους κατηγορούν για προδοσία ζητούσαν από νωρίς να στείλει στρατεύματα να υπερασπιστούν το Αρτσάχ και θέλουν να υπάρξει μεταβατική κυβέρνηση…Ακούγονται εκρήξεις..

Ο Αρμένιος πρωθυπουργός δήλωσε για άλλη μια φορά ότι δεν υπάρχουν αρμενικές ένοπλες δυνάμεις στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ και ότι «κάποιες δυνάμεις, εσωτερικές και εξωτερικές, προσπαθούν να σύρουν την Αρμενία στον πόλεμο».

«Όσο δύσκολο και αν είναι, ειδικά συναισθηματικά, δεν πρέπει να δώσουμε την ευκαιρία σε ορισμένες δυνάμεις, εξωτερικές και εσωτερικές, να θέσουν σε κίνδυνο το αρμενικό κράτος», είπε.

Σύμφωνα με τις θέσεις ότι «όσο «συναισθηματικά δύσκολο» κι αν είναι, αυτοί (οι Αζερμπαϊτζάνοι) δεν θα τα καταφέρουν (να σύρουν την Αρμενία στην υπεράσπιση του Καραμπάχ»), ο Πασινιάν στην πραγματικότητα απλώς επιστρέφει το Καραμπάχ στον αντίπαλο, προσελκύοντας την εύνοια των Ηνωμένων Πολιτειών και το ΝΑΤΟ. Αρνείται να εμπλακεί σε στρατιωτική κλιμάκωση στο Αρτσάχ, καλώντας τη Δύση να σταματήσει τις μάχες στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Ένας από τους στόχους είναι να αυξηθεί η δυσπιστία απέναντι στη Ρωσία ως ειρηνοποιού δύναμης και να μετατραπούν οι νεουντηρητικοί της σε «υποστηρικτές της ειρήνης» στην Υπερκαυκασία.

Ο αριθμός τραυματιών από αρχή σημερινής επίθεσης από πλευράς Αρμένιων είναι 140 μεταξύ αυτών άμαχοι και παιδιά. Khramort, Khnapat, Machkalashen, Sarnakhpyur, Nakhijevanik, Chankatah: ήδη 6 χωριά στο Artsakh έχουν εκκενωθεί εντελώς από τον αρμενικό πληθυσμό τους μετά την επίθεση των Αζέρων. 500 εκτοπισμένοι. Ξεκίνησε ντε φάκτο η εθνοκάθαρση. 120,000 πολίτες μεταξύ αυτών 30,000 παιδιά στο Nagorno Karabakh είναι υπό άμεσο κίνδυνο.

Σε δήλωση της προεδρίας του Αζερμπαϊτζάν, 1 φράση να θυμάστε: τη τελευταία. Η επίθεση του Αζερμπαϊτζάν θα συνεχιστεί «μέχρι το τέλος». Το τέλος των Αρμενίων του Artsakh.
Ο Αλίεφ θέλει να καθαρίσει το Αρτσάχ. Οι ζωές 120.000 ανθρώπων απειλούνται άμεσα.

dimpenews.com

Back to top button