breaking newsθρησκεια

Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος : γίναμε πρόσφυγες γιατί χάσαμε το δρόμο της αγιότητας. Μου είπε ο Άγ Παίσιος το πρόβλημα της Κύπρου δεν είναι πολιτικό είναι πνευματικό! ΒΙΝΤΕΟ

Σκληρές αλήθειες από το Μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτου σε τοποθέτηση του κατά τη θ λειτουργία στην κατεχόμενη Μόρφου στον Άγιο Μάμα στις 2/9/23:

Γίναμε πρόσφυγες γιατί χάσαμε το δρόμο της αγιότητας ύστερα ήλθαν οι προδοσίες τα πραξικοπήματα και τα συνακόλουθα..Γιατί είμαστε πρόσφυγες; για να κατανοήσουμε επιτέλους ότι ο στόχος μας όλων των χριστιανών είναι η αγιότητα. Μας αγαπά τόσο πολύ ο Χρυσοσώτηρας Χριστός ο Άγιος Μάμας και ο κάθε άγιος που άμα χάσουμε το δρόμο της αγιότητας προτιμά να είναι οι εκκλησίες του αλειτούργητες για να πέσει η δική μας η μύτη να μετανοήσουμε για να βρούμε ξανά το δόμο της αγιότητας 50 χρόνια 49 συγκεκριμένα φαίνεται δεν τον βρήκαμε ακόμη. ήρθε κι αυτή η Ευρώπη η ανακατωμένη με τ’ άθεα γράμματα και νομίσαμε ότι εκεί ήταν η λύτρωση..

Τούτο είναι η καρδιά του Κυπριακού προβλήματος. Μου είπε ο Άγιος Παίσιος όταν επήγα και ήμουν 22 ετών μου είπε στην Κύπρο να πας να γίνεις μοναχός. Θα κάμεις μοναστήρια φρόντισε να τα κάνεις ασκητικά και να ζουν οι άνθρωποι τη μετάνοια και τη θ λειτουργία δηλ. την αγιότητα την ενέργεια του Τρισαγίου Θεού. Το πρόβλημα της Κύπρου δεν είναι πολιτικό είναι πνευματικό, μου είπε. Να βρούμε ξανά το στόχο μας. Γι αυτό βαπτιστήκαμε γι αυτό μυρωθήκαμε….”

Προηγήθηκε λόγος του Χωρεπισκόπου Καρπασίας κ. Χριστοφόρου περί αγιότητας.

dimpenews.com

Back to top button