Διεθνή

Ο Ραμζάν Καντίροφ σε βίντεο διαβεβαιώνει ότι είναι καλά. ΒΙΝΤΕΟ

Ο Ραμζάν Καντίροφ διαβεβαιώνει ότι είναι καλά με ένα Telegram post: «Συμβουλεύω όλους όσους δεν μπορούν να ξεχωρίσουν την αλήθεια από το ψέμα να πάρουν λίγο καθαρό αέρα»
Ο ηγέτης της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ, πιστός σύμμαχος του Βλαντιμίρ Πούτιν στη Ρωσία, δημοσίευσε ένα βίντεο χωρίς ημερομηνία του εαυτού του την Κυριακή, περιγράφοντας ως «ψέματα» τις φήμες που κυκλοφορούν για την επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του.

Την Παρασκευή, πληροφορίες από τον ουκρανικό Τύπο, επικαλούμενες πηγές από την τσετσενική διασπορά και επιβεβαιωμένες στα μέσα ενημέρωσης “Obozrevatel” από την ουκρανική υπηρεσία πληροφοριών, ανέφεραν ότι ο κ. Καντίροφ, αδιάκοπος υποστηρικτής της ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία, βρισκόταν σε κώμα. Μη επαληθεύσιμες πληροφορίες από ανεξάρτητη πηγή από το AFP.

«Συμβουλεύω ανεπιφύλακτα όλους όσους δεν μπορούν να διακρίνουν την αλήθεια από το ψέμα στο Διαδίκτυο να πάρουν λίγο αέρα, να βάλουν σε τάξη το μυαλό τους», έγραψε ο Ραμζάν Καντίροφ απαντώντας την Κυριακή σε ένα μήνυμα που συνόδευε μια σύντομη περιοδεία selfie με βίντεο. Χαμογελαστός κοιτάζει την κάμερα, με το πρόσωπό του ωστόσο εμφανώς πρησμένο. (και διπλή κουκούλα)

Το AFP δεν μπορούσε να πει ανεξάρτητα πότε γυρίστηκε αυτό το βίντεο.

«Η βροχή είναι υπέροχα αναζωογονητική», πρόσθεσε γραπτώς ο Τσετσένος ηγέτης, με κουκούλα στο κεφάλι του στο βίντεο, όρθιος κατά μήκος ενός μονοπατιού.

Καμία επίσημη επικοινωνία δεν έχει γίνει σε αυτή τη φάση από το Κρεμλίνο για την κατάσταση της υγείας του Καντίροφ, που βρίσκεται στην εξουσία από το 2007 στην Τσετσενία, μια μικρή ρωσική δημοκρατία με μουσουλμανική πλειοψηφία στον Καύκασο.

dimpenews.com

Back to top button