breaking newsΕλλάδα

Πετάνε το μπαλάκι των ευθυνών ο ένας στον άλλον – Οι δήμαρχοι κατηγορούν την περιφέρεια και ο Νούσιος παραδέχτηκε ότι δεν έγινε κανένα απολύτως έργο

 

Με τις προσπάθειες για την αποκατάσταση των ζημιών από την τεράστια καταστροφή που προκάλεσε στη Θεσσαλία η κακοκαιρία Daniel να συνεχίζονται με αμείωτη ένταση σε όλη την Περιφέρεια, τη στιγμή που πραγματικά γίνεται αγώνας δρόμου για την απομάκρυνση των νεκρών ζώων και την αποκατάσταση σημαντικών υποδομών (π.χ. δρόμοι, δίκτυο ύδρευση), ερωτήματα ανακύπτουν για το κατά πόσο οι ενέργειες ορισμένων δημοτικών αρχών συνέβαλαν στη μεγιστοποίηση της καταστροφής.

Χαρακτηριστική είναι η αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει μεταξύ της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του δήμου Παλαμά σχετικά με το ποιος έδωσε εντολή να «σπάσει» ανάχωμα στον ποταμό Καλέντζη, κίνηση που όπως καταγγέλλουν κάτοικοι έγινε για να μην πλημμυρίσει η Καρδίτσα, αλλά είχε ως συνέπεια να «πνιγούν» τα χωριά του κάμπου.

Σφοδρή αντιπαράθεση

Πάντως, αν και η κυβέρνηση διεμήνυσε πως είναι αστήριχτος ο ισχυρισμός ότι ανοίχτηκε οποιοδήποτε φράγμα για να σωθεί η Καρδίτσα, αλληλοκατηγορίες διατυπώνονται μεταξύ του αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Νούσιου και του δημάρχου Παλαμά, Γιώργου Σακελλαρίου.

Ο κ.Νούσιος παραδέχθηκε πως έδωσε τη σχετική εντολή για το σπάσιμο του αναχώματος, αποδίδοντας όμως την ευθύνη για την επιλογή του σημείου στον δήμαρχο του Παλαμά, καθώς όπως είπε, τον εμπιστευόταν λόγω της εμπειρίας του.
Μάλιστα ο κ.Νούσιος υποστήριξε πως δεν υπάρχει κανένα αντιπλημμυρικό έργο στην περιοχή και πως όλα δουλεύουν… βάσει του τι έχει συμβεί στο παρελθόν.

Πάντως ο δήμαρχος Παλαμά αποδίδει την ευθύνη καθαρά στον αντιπεριφερειάρχη για την απόφαση να ανοίξει τομή στο ανάχωμα, λέγοντας πως ο ίδιος δεν έδωσε καμιά εντολή.

Σημειώνεται πως η έρευνα που έχει παραγγείλει η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και που είναι σε εξέλιξη, αφορά όλες τις ενέργειες ή τις παραλείψεις Περιφέρειας και δήμων τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας Daniel.

]karditsastakra

Back to top button