Διεθνή

ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΚΛΙΜΑ Ο Φύρερ Μακρόν ζήτησε από Ρωσία να μην έχει τη σημαία της στους Ολυμπιακούς του Παρισιού. Η Μόσχα αρνήθηκε οπότε δεν θα συμμετάσχει αλλά θα διοργανώσει αγώνες Αγώνες BRICS του 2024! Πούτιν : “αν εγώ είμαι εγκληματίας πολέμου τότε τι είναι οι πρόεδροι ΗΠΑ από Νίξον ως και σήμερα; ”

Ο Φύρερ Μακρόν ζήτησε από Ρωσία να μην έχει τη σημαία της στους Ολυμπιακούς του Παρισιού. Η Μόσχα αρνήθηκε οπότε δεν θα συμμετάσχει αλλά θα διοργανώσει αγώνες Αγώνες BRICS του 2024! Πολεμικό κλίμα…. Πούτιν : “αν εγώ είμαι εγκληματίας πολέμου τότε τι είναι οι πρόεδροι ΗΠΑ από Νίξον ως και σήμερα; ‘

Πριν κάποιες μέρες ο Μακρόν δήλωσε : «Η ρωσική σημαία δεν μπορεί να είναι παρούσα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού». Η Ρωσία αρνήθηκε τη συμμετοχή της υπό αυτούς τους όρους και έκανε κι ένα ακόμη βήμα.

Η Ρωσία ανακοίνωσε επίσημα ότι θα φιλοξενήσει τους Αγώνες BRICS του 2024 από τις 20 έως τις 23 Ιουνίου ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 στο Παρίσι, στους οποίους η Ρωσία δεν προσκλήθηκε λόγω της άρνησής της να αγωνιστεί υπό ουδέτερη σημαία.

Αναμένεται να συμμετάσχουν περίπου 50 χώρες -όλες αυτές που έχουν δηλώσει την επιθυμία τους να ενταχθούν στους BRICS- ή περίπου 4.500 αθλητές, 25 αθλήματα.

Ενδιαφέροντα στατιστικά. Υπάρχουν μόνο 35 χώρες που είναι κατά της συμμετοχής της Ρωσικής Ομοσπονδίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά 171 χώρες είναι ΥΠΕΡ, εκ των οποίων οι 82 είναι ΥΠΕΡ τη συμμετοχή μας με τη σημαία και τον ύμνο.

Λοιπόν, όσον αφορά τα οικονομικά, προκύπτει μια ενδιαφέρουσα εικόνα:
■ Η ΔΟΕ ολοκληρώνει τον προϋπολογισμό της για το 2022 με έλλειμμα 1,12 δις.
■ Τα έσοδα από χορηγίες τριπλασιάστηκαν σε σύγκριση με το 2016 και αντιπροσωπεύουν μόνο το 11% του προϋπολογισμού.
■ Κατά τη διάρκεια των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2020, το Τόκιο έχασε 6,3 δισεκατομμύρια, μη συμπεριλαμβανομένου του κόστους υποδομής.

Επί του παρόντος, η ΔΟΕ υποφέρει από μια τεράστια τρύπα στον προϋπολογισμό και είναι ουσιαστικά χρεοκοπημένη.

Αποδεικνύεται ότι η μονοπολικότητα του αθλητικού κόσμου έχει αποδείξει την αναποτελεσματικότητά της και επίσης καταρρέει!

Ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν είχε δηλώσει σε συνέντευξή του στην αθλητική εφημερίδα “L’Equipe” ότι “η ρωσική σημαία δεν μπορεί να είναι παρούσα στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι σε μια εποχή που η Ρωσία διαπράττει εγκλήματα πολέμου”.
Φυσικά, δεν μπορεί να υπάρχει ρωσική σημαία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Νομίζω ότι υπάρχει συναίνεση σε αυτό, γιατί η Ρωσία ως χώρα δεν έχει θέση σε μια εποχή που διαπράττει εγκλήματα πολέμου και απελαύνει παιδιά.
Και συνέχισε: Το πραγματικό ζήτημα που θα πρέπει να αποφασίσει ο κόσμος των Ολυμπιακών Αγώνων είναι αυτό που σχετίζεται με αυτούς τους Ρώσους αθλητές, μερικοί από τους οποίους προετοιμάζονταν όλη τους τη ζωή, και που μπορεί επίσης να είναι θύματα αυτού του συστήματος.
Πώς όμως να διακρίνει κανείς τους Ρώσους αθλητές που είναι συνεργοί του καθεστώτος και τα θύματα; Αυτό είναι το πραγματικό ερώτημα.
Είπε ότι η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή πρέπει να λάβει μια δίκαιη απόφαση που την κατανοούν οι Ουκρανοί, προσθέτοντας ότι αυτή είναι η ισορροπία που πρέπει να επιτύχουμε.

dimpenews.com

Back to top button