Διεθνή

Πολλοί ”δοξάζουν” αλλά λίγοι Τον δοξάζουν!…….ΒΙΝΤΕΟ

Πολλοί ”δοξάζουν” αλλά λίγοι Τον δοξάζουν, θυμιάζουν αλλά απλά καπνίζουν, διαβάζουν αλλά απλά αναγνώνουν, λειτουργούν αλλά υπο-λειτουργού,ν ψέλνουν αλλά απλώς ψελλίζουν δέονται αλλά χωρίς τα δέοντα..

αν δεν σου πάρει το νου η ιερή μανία αν δεν το βιώσεις σαν ιερή καταδίωξη μέσα σου το έλεος του που λες να σταματήσει γιατί η χάρη δεν αντέχεται και δεν αντέχεται για κοινωνικούς λόγους γιατί παραξενεύεις αλλοιώνεσαι και γίνεσαι αλλιώτικος διαφέρεις και Τον παρακαλείς να σταματήσει δεν αντέχεται ο Θεός για κοινωνικούς λόγους τον απαρνούμαστε τον αποφεύγουμε γιατί ο Θεός σε θέλει και σε κάνει εντελώς άλλον σε κάνει εν τέλει κι εντελώς ξένο αλλόκοτο κι αλλιώτικο διαφορετικό.. Είναι η απόλυτη διαφορετικότητα….όταν εκχύει το έλεός του μεθάς και ξεχύνεσαι τερματίζουν οι μηχανές για ν΄ανέλθεις …χάνεσαι σβήνεις έρχεσαι επανέρχεσαι του λές παρ’ το από πάνω μου εύχεσαι να τραβηχθεί λες σβήσε τα σημάδια σου πάρε τα στίγματα σου .. σημάδια του μανικού εραστή της ψυχής σου..

αν δεν σε σε συνεπάρει δεν σε σηκώνει άλλο συνεπεραρμένος κι άλλο επηρμένος.. ο άνθρωπος αποτραβιέται όχι ο Θεός τον θέλει τον ποθεί κάθε στιγμή κάθε κλάσμα του δευτερολέπτου μανικός

”Ο άγγελος εβόα” δεν φώναξε δεν κραύγασε αλλά εβόα συγκλονισμένος συνταράχθηκε ο ίδιος και συντάραξε το σύμπαν . ποιός; o Aρχάγγελος που ; μπροστά σε μια ανθρώπινη ύπαρξη που ήταν η Παναγία μπροστά σε μια κόρη.

σείστηκαν τα σύμπαντα συθέμελα ο κόσμος τα επουράνια και τα επίγεια κροτάλισαν τ΄άστρα σαν κρικέλια ν΄ανοίξουν οι ουρανοί

Δεν ακούστηκε ποτέ τίποτα πιο χαρμόσυνο τίποτα χαρούμενο τίποτα πιο ευφρόσυνο από αυτό ….μόνο η αληθινή χαρά αναπαύει το πνεύμα μόνο η αληθινή χαρά δίνει ανάταση

τη Κεχαριτωμένη Αγνή Παρθένε Χαίρε…

έγιναν και οι ψαλμωδίες τυποποιημένες και αυτοματοποιημένες αποστεωμένες ψυχρές όπως οι ηλεκτρονικές κωδωνοκρουσίες.. η ψυχή βγαίνει έξω από το σώμα στην αληθινή ψαλμωδία γιατί η ψαλμωδία είναι αγγελικό λειτούργημα αφού οι άγγελλοι είναι τα κατ’ εξοχήν λειτουργικά πνεύματα, στην ευπρόσδεκτη ψαλμωδία βγαίνει η ψυχή και όχι ο λόγος..

Χαίρε, χόρευε νυν και αγάλλου… τέρπου.. φωτίζου…. μια διαρκή επιτακτική έμφαση μια κλιμάκωση της χαράς ως την κορύφωση έξαρση ένας πανζουρλισμός χαράς αυτός είναι ο πανηγυρισμός θριαμβευτικά επινίκια τρελός από χαρά … δοσμένος στο χάσιμο της κι αυτό είναι δοξολογία δοξάζει σύγκορμη η ψυχή..

Την πραγματική δοξολογία δεν την χορταίνει ο νους όπως δεν χορταίνουν τα χερουβείμ και σεραφείμ τη δόξα του Κυρίου... πόσες φορές μπορείς ν΄ακούσεις αυτό το ”ο Άγγελος εβόα”.

η καρδιακή νοερά προσευχή το ”Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησον με” είναι το ζέσταμα της ψυχής προθέρμανση για να φτάσει να γίνει δοξαστικός ο νους και η καρδιά το ζητούμενο είναι να γίνουμε δοξαστικά πνεύματα. Πρέπει να διανύσουμε όλα τα προσευχητικά στάδια μην μένουμε μην κολλάμε.. γιατί τον μιζεριάζουμε αν δεν Τον ανεβάσεις πως θα σε ανεβάσει αν δεν Του δώσουμε χαρά πως θα μας κάνει… τα κέφια τα θέλουμε όλα δικά μας.. Χόρτασε από μετανοημένους αμετανόητους...

ψάλλει και δοξάζει ο Αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος της Ι Μονής Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους...

πολλοί μιλούν για το Θεό αλλά λείπει αυτή η ιερή ανατριχίλα σαν να σε διαπερνά ηλεκτρικό ρεύμα..σήμερα παραβρέθηκα σε ένα διάλογο ο ένας μιλούσε για το Θεό κι ο άλλος ήταν σπουδαγμένος νευροψυχλόγος στην Αγγλία με κύριες σπουδές στη Βιολογία. Ε του Βιολόγου του σηκώθηκε η τρίχα. Σήκωσε το μανίκι και του λέει δες.. πολυλογάδες του Θεού υπάρχουν πολλοί ”γνωστικοί, λογάδες και γραμματικοί”… αλλά στο λόγο του Θεού σε διαπερνά ηλεκτρικό ρεύμα….

ΥΓ η λύση θα είναι πνευματική. όλα τα δισεπίλυτα επιδέχονται πνευματικής λύσης..

dimpenews.com

Back to top button