breaking newsΔιεθνή

Ένας 5χρονος αγόρι από την Αραβοϊσραηλινή κοινότητα που επέζησε από μια επίθεση της οργάνωσης Χαμάς, έχει το όνειρο να γίνει αστυνομικός.

Ο μικρός Αταλά βρέθηκε αντιμέτωπος με τον τρόμο σε μια μοιραία πρωινή της 7ης Οκτωβρίου, όταν ο πατέρας του τον πήγαινε να δουλέψουν μαζί στα χωράφια της κοινότητας Μιβταχίμ, στο νότιο Ισραήλ. Εκείνη την ημέρα, πάνω από 1.000 μαχητές της Χαμάς εισέβαλαν στο Ισραήλ, σηματοδοτώντας την αρχή ενός εφιαλτικού επεισοδίου. Κατά τη διάρκεια αυτής της επίθεσης, περίπου 1.400 Εβραίοι σκοτώθηκαν, ενώ περισσότεροι από 5.000 τραυματίστηκαν. Επιπλέον, περίπου 220 άνθρωποι απήχθησαν από τη Χαμάς και έγιναν ομήροι στη Γάζα.

Το χωριό Μιβταχίμ βρέθηκε στον στόχο της επίθεσης της Χαμάς, και όταν οι ισραηλινοί αστυνομικοί φθάσανε στο σημείο, βρήκαν τον τραυματισμένο Αταλά στην αγκαλιά του θείου του. Οι αστυνομικοί παρείχαν άμεση βοήθεια στον μικρό, σώζοντας τη ζωή του.

Ο πατέρας του αγοριού μετά την επίθεση από τρομοκράτες, μπροστά στα μάτια του γιου του, ο οποίος είχε την τύχη να γλιτώσει. Καθώς αναρρώνει στο νοσοκομείο, τον επισκέφθηκαν τις προηγούμενες ημέρες ο βοηθός διοικητής της περιοχής Νεγέβ, Effi Shiman, ο επικεφαλής της μονάδας στη Μάγκεν, Ronen Kalafon, και οι δύο αστυνομικοί που του έσωσαν τη ζωή.

Η οικογένεια του Αταλά, που κατάγεται από την πόλη Ραχάτ, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της προς τους αστυνομικούς, και εκείνος τους είπε ότι, όταν μεγαλώσει, θέλει να γίνει αστυνομικός.

Στο τέλος της συνάντησης, οι διοικητές ευχήθηκαν στον Αταλά ταχεία ανάρρωση και εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους για την απώλεια του πατέρα του.

PrimeNews.

Back to top button