breaking newsΔιεθνή

“ΑΛΛΑΧΟΥ ΑΚΜΠΑΡ” ΣΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΣΤΑ ΑΚΡΙΤΙΚΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ – ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΟΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΡΟΜΟ – ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100.000 ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΥΒΟΥΝ

Αυτά που γίνεται πλέον στα νησιά, στις υποδομές των λαθρομεταναστών, με εξεγέρσεις υπέρ παλαιστινίων και τα γνωστά «Αλλάχου Άκμπαρ»,  προκαλούν τρόμο και φόβο, όσο συνεχίζεται η πόλεμος στη Γάζα.

Δεν είναι τυχαίο πως μετά από τη Σάμο, εξέγερση είχαμε και στην δομή της Λέρου, με την Αστυνομία να προσπαθεί να απομονώσει αυτούς που ξεκίνησαν τα επεισόδια, όμως αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί εσαεί…

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, υπάρχει ραγδαία αύξηση στις μεταναστευτικές ροές που έχουν ως αποτέλεσμα μία σημαντική πίεση στις δομές φιλοξενίας στα νησιά θέτοντας τις ελληνικές αρχές σε επιφυλακή καθώς εάν αυτές «ξεχειλίσουν», θα ξεχειλίσει και η οργή στις τοπικές κοινωνίες. Πλέον η διαχείριση της κατάστασης αρχίζει να γίνεται ιδιαίτερα δύσκολη, αφού βάσει των διαθέσιμων στοιχείων οι ροές για τον  Σεπτέμβριο του 2023 παρουσίασαν αύξηση 433% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2022.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι δομές να έχουν φτάσει στα όριά τους. Από τις 33 δομές που έχει πλέον η χώρα, ορισμένες από αυτές βρίσκονται στα νησιά, κυρίως του Βορείου Αιγαίου. Σύμφωνα με τα στοιχεία, στα μέσα του Οκτωβρίου, στη ΒΙ.ΑΛ. της Χίου που βάσει απόφασης του Σ.τ.Ε. πρέπει να έχει ανώτερη χωρητικότητα τα 1.014 άτομα, διαμένουν 1.024 άτομα ενώ συνολικά στο νησί 1.034 πρόσφυγες και μετανάστες. Το μεγαλύτερο
φορτίο σηκώνει η Λέσβος με περίπου 4.600 άτομα, ακολουθεί η Σάμος με 4.050 (επίσημη δυναμικότητα 3.000), η Κως με 3.400 (επίσημη δυναμικότητα 2.140), η Λέρος με 2.800 άτομα (επίσημη δυναμικότητα 1700).

Αντίστοιχα για τα νησιά έχει ξεπεραστεί το ψυχολογικό όριο των 10.000 διαμενόντων μεταναστών που υπήρχε την περίοδο 2021 – 2023, αφού πλέον αυτοί ξεπερνούν τις 16.000. Αντίστοιχα συνολικά σε όλη τη χώρα οι διαμένοντες σε δομές ξεπερνούν τους 30.000. Σίγουρα οι αριθμοί είναι τριπλάσιοι απ’ όσους δίνονται επίσημα.

Οργίασαν τα ΜΜΕ στο Ισραήλ: Μητσοτάκης – Νετανιάχου φορτώνουν τους εκτοπισμένους Παλαιστίνιους στην Ελλάδα

Πολύ περίεργα πράγματα… ΜΜΕ του Ισραήλ γράφουν για συμφωνία Μητσοτάκη – Νετανιάχου ώστε να μεταφερθούν με πλοία στην Ελλάδα οι εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι από τη Λωρίδα της Γάζας όπου επίκειται η ισραηλινή εισβολή! Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό το δημοσίευμα της εφημερίδας Calcalist, που αποκάλυψε και έγγραφο για τη μεταφορά των κατοίκων. Αν και το έγγραφο αυτό θεωρείται επίσημο έχοντας την σφραγίδα του υπουργείου Πληροφοριών, δεν αποτελεί το επίσημο κυβερνητικό σχέδιο. Μάλιστα, υπάρχει η περίπτωση αυτές οι προτάσεις να μην υιοθετηθούν από την κυβέρνηση, ήδη έχει καταγραφεί σε διπλωματικό επίπεδο, η έντονη αντίδραση του προέδρου της Αιγύπτου.

Παρότι το Ισραήλ δεν έχει μια επίσημη θέση για μαζικό εκτοπισμό των Παλαιστινίων από τη Γάζα, εντούτοις δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι ο τρόπος που σχεδιάζεται η χερσαία στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ στη Γάζα θα προκαλέσει ένα μαζικό κύμα φυγής Παλαιστινίων.

Το έγγραφο εξετάζει τρεις εναλλακτικές λύσεις για την μεταπολεμική εποχή, αλλά η κύρια πρόταση, που «θα φέρει θετικά και μακροπρόθεσμα στρατηγικά αποτελέσματα» είναι η μεταφορά των Παλαιστινίων στο Σινά.

Η κίνηση περιλαμβάνει τρία στάδια:

α) Την τοποθέτηση σκηνών στο Σινά νοτιοδυτικά της Λωρίδας της Γάζας

β) Τη δημιουργία ενός ανθρωπιστικού διαδρόμου για τη βοήθεια των κατοίκων

γ) Τη κατασκευή πόλεων στο βόρειο Σινά.

Back to top button