Διεθνή

Αποκάλυψη στη Γάζα. Αλίμονο στις εγκύους.. 50.000 εγκυμονούσες γυναίκες δεν έχουν πρόσβαση σε νοσοκομεία για να γεννήσουν αναφέρει η αρμόδια υπηρεσία του ΟΗΕ η UNFPA. ”οὐαὶ δὲ ταῖς ἐν γαστρὶ ἐχούσαις καὶ ταῖς θηλαζούσαις ἐν ἐκείναις ταῖς ἡμέραις.”

Αποκάλυψη στη Γάζα. Αλίμονο στις εγκύους.. 50.000 εγκυμονούσες γυναίκες δεν έχουν πρόσβαση σε νοσοκομεία για να γεννήσουν αναφέρει η αρμόδια υπηρεσία του ΟΗΕ η UNFPA. ”οὐαὶ δὲ ταῖς ἐν γαστρὶ ἐχούσαις καὶ ταῖς θηλαζούσαις ἐν ἐκείναις ταῖς ἡμέραις.”Ματθ24,19  Οι έγκυες γυναίκες στη Γάζα αντιμετωπίζουν συνθήκες ανυπόφορες κυρίως έλλειψη τροφής, νερού και υπηρεσιών ασφαλούς τοκετού και διοχέτευση φαρμάκων προς σωτηρία τους. Η UNFPA εργάζεται με τους εταίρους για να συνεχίσει να παράσχει υπηρεσίες αναπαραγωγικής υγείας.

ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΤΗ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ

ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ

ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ

ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ

ΔΕΝ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΑΙΔΙΑ

ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΜΒΡΥΑ ..

Μια ανθρωπιστική κρίση εκτυλίσσεται στη Γάζα. Τα καύσιμα, το νερό και το ρεύμα τελειώνουν και το σύστημα υγείας βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης.

Υπολογίζεται ότι 50.000 έγκυες γυναίκες στη Γάζα βρίσκονται επί του παρόντος παγιδευμένες στη σύγκρουση και περίπου 160 γυναίκες θα γεννούν κάθε μέρα εν μέσω του χάους και των μαχών. Αυτές οι γυναίκες αντιμετωπίζουν ακραίες προκλήσεις όσον αφορά την πρόσβαση στις υπηρεσίες ασφαλούς τοκετού, καθώς τα νοσοκομεία είναι κατακλυσμένα από ασθενείς και εξαντλούνται από φάρμακα και βασικές προμήθειες – συμπεριλαμβανομένης της διαχείρισης μαιευτικών επειγόντων περιστατικών.

Περίπου 73.000 γυναίκες είναι επί του παρόντος έγκυες στη Δυτική Όχθη, με περισσότερες από 8.120 να αναμένεται να γεννήσουν τον επόμενο μήνα καθώς η βία απειλεί να εξαπλωθεί.

Στη Γάζα, το UNFPA εργάζεται για την υποστήριξη του Υπουργείου Υγείας και των συνεργατών του για την παροχή σωστικών προμηθειών για τη σεξουαλική και αναπαραγωγική υγεία καθώς και είδη υγιεινής σε γυναίκες και κορίτσια. Καθώς η κρίση έχει τεράστιο ψυχικό τίμημα στον πληθυσμό, έχει δημιουργηθεί μια γραμμή βοήθειας για νέους και γυναίκες, στελεχωμένη από συμβούλους και γιατρούς. Σύντομα θα ενεργοποιηθεί μια γραμμή μαιευτικής για να προσφέρει εικονική υποστήριξη στις γυναίκες που γεννούν.

Στη Δυτική Όχθη, το Υπουργείο Υγείας έχει αναδιατάξει μαίες από νοσοκομεία σε Κέντρα Έκτακτης Ανάγκης Ασφαλούς Μητρότητας που υποστηρίζονται από το UNFPA, διασφαλίζοντας ότι οι μαίες είναι προσβάσιμες σε κάθε κοινότητα. Επιπλέον, τα διαδικτυακά συστήματα υποστήριξης και οι υπηρεσίες παραπομπής βοηθούν να διασφαλιστεί ότι οι γυναίκες θα έχουν συνεχή πρόσβαση στη σεξουαλική και αναπαραγωγική υγειονομική περίθαλψη.

Με σχεδόν τον μισό πληθυσμό της Γάζας εκτοπισμένο, ο κίνδυνος βίας λόγω φύλου έχει επίσης αυξηθεί εκθετικά για τις γυναίκες και τα κορίτσια που μετακινούνται, αναζητώντας καταφύγιο σε καταφύγια.

«Η κατάσταση στη Γάζα έχει φτάσει σε νέο επικίνδυνο χαμηλό», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες. «Χρειαζόμαστε άμεση ανθρωπιστική πρόσβαση σε όλη τη Γάζα, ώστε να μπορούμε να φέρουμε καύσιμα, τρόφιμα και νερό σε όλους όσους έχουν ανάγκη. Ακόμα και οι πόλεμοι έχουν κανόνες. Το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο και το δίκαιο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων πρέπει να γίνονται σεβαστά και να τηρούνται. Οι πολίτες πρέπει να προστατεύονται και επίσης να μην χρησιμοποιούνται ποτέ ως ασπίδες».

(Η UNFPA, η υπηρεσία σεξουαλικής και αναπαραγωγικής υγείας των Ηνωμένων Εθνών, υποστηρίζει τις υπηρεσίες αναπαραγωγικής υγείας και συμβουλευτικής και είναι έτοιμη να προσφέρει ζωτική βοήθεια μόλις αποκατασταθεί η πρόσβαση στη Γάζα.)

daimpenews.com

Back to top button