breaking newsΕλλάδαΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Γεραπετρίτης και ΤΕΡΝΑ ετοιμάζονται να “φυτέψουν” πλωτά φωτοβολταϊκά μέσα στη λίμνη Κάρλα

Το σχέδιο για την αποξήρανση της Κάρλας παραμένει δύσκολο στην εφαρμογή του κι ενώ ο χειμώνας είναι μπροστά. Το νερό παραμένει 200 μέτρα από τη Δήμητρα και τον Αη Νικόλα το φονιά μέχρι και το Στεφανοβίκειο.

Κάποιοι μάλιστα αρχίζουν να διαδίδουν ότι η λίμνη που σχηματίσθηκε θα είναι μόνιμη και μάλιστα έρχονται δεύτερες προτάσεις για πλωτά φωτοβολταϊκά ώστε να αξιοποιηθεί ο τεράστιος χώρος των άνω των 100.000 στρεμμάτων που έχουν κατακλυστεί με ταυτόχρονη αποζημίωση των ακτημόνων αγροτών, οι οποίοι παραμένουν χωρίς ούτε ένα ευρώ στους λογαριασμούς τους και με το μηχανικό τους εξοπλισμό μέσα στη λίμνη.

Αξίζει να τονιστεί ότι στη νέα αγορά των πλωτών φωτοβολταϊκών πάρκων επεκτείνεται η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή με τρία επενδυτικά σχέδια, συνολικού ύψους 170 εκατ. ευρώ, για την εγκατάσταση συνολικής ισχύος 265 MW σε ισάριθμους τεχνητούς ταμιευτήρες. Η εταιρεία ανακοίνωσε στις αρχές Γενάρη  ότι κατέθεσε στη ΡΑΕ αιτήσεις για χορήγηση βεβαίωσης παραγωγού για την ανάπτυξη πλωτού φωτοβολταϊκού ισχύος 120 MW στον τεχνητό ταμιευτήρα Καστρακίου, ενός δεύτερου ισχύος 103 MW στον τεχνητό ταμιευτήρα Πουρναρίου και ενός τρίτου, ισχύος 42 MW, στον τεχνητό ταμιευτήρα Στράτου. Οπως σημειώνει η εταιρεία, η εγκατάσταση των τριών φωτοβολταϊκών πάρκων αφορά σημεία που βρίσκονται εκτός περιοχών Natura και προβλέπει ποσοστό κάλυψης που δεν υπερβαίνει το 5,5% σύμφωνα με τις διεθνείς πρακτικές
βιωσιμότητας.

karditsastakra

Back to top button