breaking newsΔιεθνή

Ελβετία – Εκλογές: Θρίαμβος του εθνικού αντιπαγκοσμιοποιητικού κόμματος SVP

Ελβετία – Εκλογές: Το δεξιό Ελβετικό Λαϊκό Κόμμα (SVP) κέρδισε τις εκλογές της Κυριακής στην Ελβετία με 29% με την υπόσχεση να φέρει «περισσότερο ρεαλισμό».

Τα τελικά αποτελέσματα έδειξαν ότι το SVP κέρδισε 62 από τις 200 έδρες στο κοινοβούλιο, εννέα περισσότερες από ό,τι είχε πριν.

«Ο λαός έδωσε στους πολιτικούς μια ξεκάθαρη εντολή», δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος Μάρκο Κιέζα και πρόσθεσε ότι στόχος του είναι να περάσει «σημαντικές μεταρρυθμίσεις» με τη βοήθεια του τρίτου σε ψήφους κεντροδεξιού Κόμματος του Κέντρου.

Ο Μάρκο Κιέζα

Σε τι θα συνίσταται η πολιτική του κόμματος: «Λιγότερη πολιτική ορθότητα, περισσότερα από αυτά που πραγματικά απασχολούν τους ανθρώπους: 10 εκατομμύρια κάτοικοι, αξιόπιστος ενεργειακός εφοδιασμός, ανεξαρτησία».

Το κόμμα του Κιέζα στην αντιμεταναστευτική προεκλογική πλατφόρμα του περιλαμβάνει την υπόσχεση να κρατήσει τον πληθυσμό της χώρας κάτω από τα 10 εκατομμύρια. Σήμερα ο πληθυσμός της χώρας ανέρχεται στα 8,7 εκατομμύρια.

Οι κεντροαριστεροί Σοσιαλδημοκράτες κέρδισαν δύο έδρες και έφτασαν τις 41, ενώ το Κόμμα του Κέντρου πρόσθεσε μία για να φτάσει στις 29. Οι Ριζοσπάστες-Φιλελεύθεροι έχασαν μία έδρα, με αποτέλεσμα να έχουν πλέον 28 έδρες, οι Πράσινοι έχασαν πέντε (έχουν τώρα 23) και οι Φιλελεύθεροι Πράσινοι έξι (έχουν 10).

Η επιστροφή της μετανάστευσης στην κορυφή της πολιτικής ατζέντας της Ευρώπης, αναφέρει ο Guardian, επέτρεψε στο SVP να επικεντρωθεί στο θέμα που το βοήθησε να τερματίσει πρώτο σε όλες τις εκλογές από το 1999.

Η αύξηση των αιτήσεων ασύλου κατά 43% το πρώτο εξάμηνο του 2023 και οι περισσότεροι από 65.000 πρόσφυγες από την Ουκρανία έδωσαν «υλικό» στο εθνικιστικό κόμμα, ανέφεραν οι αναλυτές, το οποίο χρησιμοποίησε σε την ξενοφοβική εκστρατεία του.

Οι αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τόνιζαν τα εγκλήματα που διαπράττουν οι ξένοι, απεικονίζοντας ματωμένα μαχαίρια, εγκληματίες με κουκούλες, γροθιές, πρόσωπα με μελανιές και φοβισμένες γυναίκες. Το SVP κήρυξε επίσης πόλεμο στην cancel culture, την «έμφυλη τρομοκρατία» και την «woke τρέλα».

PrimeNews.

Back to top button