Διεθνή

Ελληνορθόδοξος Αρχιεπίσκοπος Σεβάστειας Θεοδόσιος Atallah Hanna για βομβαρδισμό από Ισραήλ ναού Αγίου Πορφυρίου Γάζας: αρκετοί Μάρτυρες άγνωστος ο αριθμός τους, συν τους αγνοούμενους κάτω από ερείπια και πολλοί τραυματίες!  

Ο Ελληνορθόδοξος Αρχιεπίσκοπος Σεβάστειας Θεοδόσιος Atallah Hanna μεταξύ άλλων είπε σήμερα 20/10/23: «Απαιτούμε να σταματήσει η επίθεση κατά της Γάζας σήμερα, όχι αύριο.
Το κτίριο δίπλα στην εκκλησία βομβαρδίστηκε, το οποίο στέγαζε αρκετούς πρόσφυγες που νόμιζαν ότι οι χώροι λατρείας είχαν ασυλία ακόμη και στις δύσκολες ώρες του πολέμου, αλλά αυτή η κατάληψη δεν σέβεται αυτές τις σκέψεις και στοχεύει τα πάντα, συμπεριλαμβανομένων των χώρων λατρείας και των νοσοκομείων .
Αυτό το κτίριο περιείχε αρκετούς Γαζιώτες που κατέφυγαν σε αυτό αφού εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, μερικά από τα οποία καταστράφηκαν και άλλα απειλήθηκαν με καταστροφή.
Η καταστροφή τους έφερε στο μέρος όπου βρίσκονταν και υπάρχουν αρκετοί μάρτυρες των οποίων τον αριθμό δεν γνωρίζουμε ακόμη, για να μην αναφέρουμε τους τραυματίες και τους ανθρώπους που βρίσκονται ακόμα κάτω από τα ερείπια. ένας δύσκολος στόχος, ειδικά υπό το φως των συνθηκών που περνάει σήμερα η Γάζα.
Καλούμε τις θρησκευτικές, νομικές και ανθρωπιστικές αρχές να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να φέρουν εις πέρας το ανθρωπιστικό και ηθικό τους καθήκον.Αυτό που χρειάζεται η Γάζα αυτές τις μέρες δεν είναι μόνο η παράδοση κάποιας βοήθειας, τη σημασία της οποίας δεν υποτιμούμε. ανάγκη σήμερα είναι να σταματήσει η επιθετικότητα και να ανακοινωθεί μια εκεχειρία για την προστασία των αμάχων και για να σταματήσει η καταστροφή και η καταστροφή και η αιματοχυσία μας.”

Aυτός είπε πλήρη την αλήθεια.. αν είναι 18 επίσημα καταμετρημένοι οι νεκροί συν τους αγνοούμενους που ακόμη υπάρχουν κάτω από τα ερείπια ο τελικός απολογισμός θ’ ανέρχεται τουλάχιστον γύρω στους 40 νεκρούς..

dimpenews.com

Back to top button