breaking newsΕλλάδα

Μητσοτάκης: Πόσο κατσικοπόδαρος είναι ο άνθρωπος! Έπιασε στο στόμα του τον ελληνορθόδοξο ναό στη Γάζα και μετά από λίγες ώρες βομβαρδίστηκε

Επίσημα, όπως και με το νοσοκομείο, καμία δύναμη δεν ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση που έλαβε χώρα ακριβώς δίπλα από το κεντρικό κτίριο της Μονής.

Αντικείμενο σχολιασμού στα social media έγιναν οι προ λίγων ημερών διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού στον Οικουμενικό Πατριάρχη για την ελληνορθόδοξη Μονή στη Γάζα που βομβαρδίστηκε χθες το βράδυ!

Συγκεκριμένα, κατά την επίσκεψη του Πατριάρχη Βαρθολομαίου στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Μητσοτάκης είχε δηλώσει πως η ελληνική κυβέρνηση «βρίσκεται σε επαφή με το Ισραήλ για την προστασία της Μονής Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα από στρατιωτικά πλήγματα».

Ήταν τα πρώτα 24ωρα μετά την«εισβολή των μαχητών της Χαμάς στο Ισραήλ, όταν οι ισραηλινές Ε.Δ. είχαν ήδη αρχίσει το μπαράζ βομβαρδισμών μέσα στη Γάζα.

Ωστόσο, λίγες μέρες μετά, ο χώρος της ελληνορθόδοδοξης εκκλησίας βομβαρδίστηκε με αποτέλεσμα να καταρρεύσει κτίριο και να υποστούν ζημιές οι πέριξ εγκαταστάσεις.

Πρόκειται για την παλαιότερη χριστιανική εκκλησία στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία έχει μετατραπεί σε καταφύγιο χιλιάδων αμάχων.

«Εκφράζουμε τη βαθιά μας οδύνη για την απώλεια ζωών που προκλήθηκε από χτύπημα σε κτίριο παρακείμενο στο μοναστήρι του Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα», ήταν η λιτή ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ.

karditsastakra.

Back to top button