Διεθνή

Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν τη Συρία. Κανένα δικαίωμα νόμιμης άμυνας/αυτοάμυνας δεν μπορεί να επικαλείται ένας Στρατός Κατοχής..

Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν τη Συρία. Κανένα δικαίωμα νόμιμης άμυνας/αυτοάμυνας δεν μπορεί να επικαλείται ένας Στρατός Κατοχής..Nόμιμο δικαίωμα είναι το δικαίωμα στην εθνική κυριαρχία εθνική ανεξαρτησία κι αυτοδιάθεση κάθε λαού που οι Αμερικανοί επιβουλεύονται και καταπατούν κατάφωρα σε Συρία Ιράκ. Είναι κατακτητές ..

Το Reuters επικαλούμενο αξιωματούχους των ΗΠΑ :οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν χτυπήματα στη Συρία ως συνέχεια των επιθέσεων κατά των δυνάμεων τους αυτή την εβδομάδα στην περιοχή.

Σήμερα τα ξημερώματα αεροπορικός βομβαρδισμός από ΗΠΑ στόχευσε ,συριακές θέσεις στα ανατολικά στο Al-Mayadeen ως απάντηση σ΄επιθέσεις που στόχευσαν αμερικάνικες βάσεις..

Η αμερικάνικη επίθεση συμπαρέσυρε άμεσο σφυροκόπημα και πάλι των βάσεων θανάτου των ΗΠΑ στην περιοχή όπως στο πετρελαϊκό πεδίο Al-Omar στη Deir Ezzor στη Συρία…Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ επιβεβαίωσε ότι πραγματοποίησε επιδρομές «αυτοάμυνας» εναντίον δύο εγκαταστάσεων στην ανατολική Συρία που χρησιμοποιούνται από το Σώμα Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν (IRGC) και συναφών ομάδων, μετά από πολλαπλές επιθέσεις εναντίον αμερικανικών στρατευμάτων

Το Πεντάγωνο λέει ότι αεροσκάφη του στόχευσε δύο εγκαταστάσεις στην ανατολική ύπαιθρο του Deir ez-Zor με το πρόσχημα ότι χρησιμοποιούνταν από τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν. (πρακτορεία)

Πηγή επιβεβαιώνει ότι δεν υπάρχουν στρατιωτικές αποθήκες στην περιοχή που στόχευσαν αμερικανικά αεροσκάφη στην ύπαιθρο του Ντέιρ εζ Ζορ. (Al-Mayadeen)

Τα «πλήγματα ακριβείας», σε «νόμιμη άμυνα», αποτελούν «απάντηση στη σειρά συνεχιζόμενων και στην πλειονότητά τους αποτυχημένων επιθέσεων εναντίον αμερικανικού (σ.σ. στρατιωτικού) προσωπικού στο Ιράκ και στη Συρία από παραστρατιωτικές οργανώσεις υποστηριζόμενες από το Ιράν» μετά τη 17η Οκτωβρίου, τόνισε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Όστιν, διευκρινίζοντας πως έγιναν κατά διαταγή του προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Συρία και Ιράκ και σύμμαχοί τους έχουν κάθε δικαίωμα να χτυπούν τις κατοχικές αμερικάνικες δυνάμεις και τις παράνομες βάσεις στο έδαφός τους που στήθηκαν για πλιάτσικο των πλουτοπαραγωγικών πηγών των χωρών αυτών.. Κανένα νόμιμο δικαίωμα αυτοάμυνας δεν έχει ο κατακτητής είτε λέγεται Ισραήλ είτε λέγεται ΗΠΑ. Το νόμιμο δικαίωμα ασκείται από τους λαούς και τα κράτη που παλεύουν κατά των κατοχικών δυνάμεων.

Τα πλήγματα «διαχωρίζονται από την εξελισσόμενη σύρραξη ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς» και δεν σηματοδοτούν «αλλαγή της προσέγγισής μας» ως προς τον πόλεμο αυτό, ανέφερε ακόμα ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ.

dimpenews.com

Back to top button