Διεθνή

Ο Ισραηλινός διοικητής της βάσης Tze’elim, συνταγματάρχης Roman Gofman, τραυματίστηκε σοβαρά στο Sderot όπου μάχες. Ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν στο Shaar Hanegev. Διαρκής διείσδυση στο Ισραήλ. Έφτασαν σε 11 βάσεις. Νέες αιχμαλωσίες στρατιωτών.

Roman Gofman

Ο ισραηλινός δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός σταθμός Kan αναφέρει ότι αρκετοί Ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια οδομαχιών με παλαιστίνιους μαχητές στο περιφερειακό συμβούλιο Shaar Hanegev στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι Ταξιαρχίες Al-Qassam αιχμαλωτίζουν μια νέα ομάδα Ισραηλινών στρατιωτών και εμπλέκονται σε βίαιες συγκρούσεις εντός του θύλακα της Λωρίδας της Γάζας, σύμφωνα με πηγές στο Al Jazeera

Εβραϊκό Κανάλι 12: Αναφορές για ομηρίες στο Sderot, και σε άλλη περιοχή στον ίδιο οικισμό, γίνονται συγκρούσεις με άλλους μαχητές. Μάχες με αυτόματα. Η πόλη αυτή είναι η πρώτη που δέχθηκε διείσδυση το Σάββατο.. Αναφορές ότι σκοτώθηκαν σήμερα 5 επιτιθεμενοι εκεί.

Ο ισραηλινός διοικητής της βάσης Tze’elim, συνταγματάρχης Roman Gofman, τραυματίστηκε σοβαρά σε συγκρούσεις στο Sderot

Δήμαρχος του οικισμού Sderot: Ζητήσαμε από τους κατοίκους να κλειστούν στα σπίτια τους και να εξοικονομήσουν νερό, τρόφιμα και ηλεκτρισμό, δεδομένης της περίπλοκης κατάστασης ασφαλείας.

H κατάσταση είναι ακόμη μακριά για να είναι υπό έλεγχο..

Ρεπορτάζ επί όπου της ισραηλινής τηλεόρασης i24: ”Είμαστε αυτή την ώρα μέσα στην πόλη Sderot όπου υπάρχει επεισόδιο που είναι ακόμη σ΄εξέλιξη. Από το πρωί ως τώρα στην πόλη ακούγονταν πυροβολισμοί κι ανταλλαγές πυρών κι από την πλευρά ισραηλινών δυνάμεων που έλαβαν θέσεις μετά από αναφορές ότι τρομοκράτες ήταν κάπου εκεί. Υπάρχουν ανάλογα συμβάντα αυτού του τύπου 7 ή 8. Πληροφορούμαστε ότι το Σάββατο 1000 επιτιθέμενοι μπήκαν στο Ισραήλ. H κατάσταση είναι ακόμη μακριά για να είναι υπό έλεγχο..”

Haaretz : Οι ισραηλινές στρατιωτικές εκτιμήσεις δείχνουν ότι σημαντικές δυνάμεις της Χαμάς συνεχίζουν να διεισδύουν σε ισραηλινές πόλεις και χωριά.

Η ισραηλινή ασφάλεια εκτιμά: «Μεγάλες παλαιστινιακές δυνάμεις εξακολουθούν να εισρέουν από τη Λωρίδα της Γάζας » και δεν υπάρχουν ακριβείς πληροφορίες για το μέγεθός τους ή τον τρόπο εισόδου τους.

Σήμερα το πρωί το Ισραηλινό Ραδιόφωνο αναφέρει ότι σχεδόν 1000 μαχητές της Γάζας πέρασαν τα σύνορα και έφτασαν σε 20 οικισμούς και 11 στρατιωτικές βάσεις. Ισραηλινά ΜΜΕ: Από 800 έως 1.000 «μαχητές» διείσδυσαν στο Ισραήλ προχθές από περίπου 80 σημεία που παραβιάστηκαν από τον φράχτη των συνόρων.

Ραδιόφωνο του Ισραήλ, επικαλούμενο μια υψηλόβαθμη επίσημη πηγή: Ο αριθμός των ισραηλινών νεκρών δεν είναι κατανοητός και είναι πολύ μεγαλύτερος από ό,τι αναφέρεται

dimpenews.com

Back to top button