Διεθνή

Ο Ρότζερ Γουότερς των Pink Floyd: «Σταματήστε τη γενοκτονία στη Γάζα»

Μετά τη συνάντηση με τον Λούλα, ο Ρότζερ Γουότερς Άγγλος μουσικός και ένα από τα ιδρυτικά μέλη των Pink Floyd λέει σε μια συνέντευξη: «Σταματήστε τη γενοκτονία στη Γάζα»

Αυτή την Τρίτη (24), το Dando a Real com Leandro Demori, ένα talk show στο TV Brasil, υποδέχεται τον πρώτο του διεθνή καλεσμένο: τον Άγγλο μουσικό και ιδρυτή του συγκροτήματος Pink Floyd, Roger Waters. Στην πρωτοφανή και αποκλειστική συνομιλία, μίλησε για μουσική και πολιτική και συγκινήθηκε σχολιάζοντας τη σύλληψη του ακτιβιστή Τζούλιαν Ασάνζ. Το πρόγραμμα μεταδίδεται στις 10 το βράδυ.

Σε ηλικία 80 ετών, ο Γουότερς επιστρέφει στη Βραζιλία για μια περιοδεία επτά παραστάσεων και δίνει την πρώτη του συνέντευξη σε βραζιλιάνικο ραδιοτηλεοπτικό φορέα αυτή τη σεζόν. Υποστήριξε ότι οι καλλιτέχνες πρέπει να χρησιμοποιήσουν τη φωνή τους για να μιλήσουν ενάντια στους πολέμους και είπε ότι είναι πολύ λυπημένος από την τρέχουσα σύγκρουση μεταξύ του Ισραήλ και της παλαιστινιακής ισλαμικής οργάνωσης Χαμάς, η οποία ελέγχει την περιοχή της Λωρίδας της Γάζας στη Μέση Ανατολή.

«Κατά τη γνώμη μου, πρέπει να ακολουθείς τις πολιτικές σου πεποιθήσεις, ειδικά αν αυτές βασίζονται στον ανθρωπισμό. Είναι πολύ σημαντικό να υπερασπιστούμε και να πούμε: σταματήστε τη γενοκτονία στη Γάζα. Σχεδόν κλαίω, κάθομαι σε αυτό το τηλεοπτικό στούντιο αυτή τη στιγμή. Η καρδιά μου δεν είναι εδώ στη Μπραζίλια, είναι εκεί [στη Γάζα]», δήλωσε.

dimpenews.com

Back to top button