breaking newsΔιεθνή

Πούτιν: Mπαράζ τηλεφωνικών επαφών του ρώσου προέδρου – Συνομίλησε και με Νετανιάχου

Μπαράζ τηλεφωνικών επαφών με τους ηγέτες Ιράν, Συρίας, Παλαιστίνης και Αιγύπτου είχε ο ρώσος πρόεδρος. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν συνομίλησε και με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti.

Σύμφωνα με το γραφείο του Νετανιάχου, ο Βλαντίμιρ Πούτιν ήταν εξαιρετικά επικριτικός για το Ισραήλ στις δηλώσεις του μετά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, κάνοντας ακόμη και συγκρίσεις μεταξύ του Ισραήλ και του γερμανικού στρατού στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το Κρεμλίνο, ο Πούτιν μίλησε νωρίτερα με τον Πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ Άσαντ, τον Αιγύπτιο Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι και τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς.

«Οι συνομιλίες επικεντρώθηκαν στην έντονα οξυνόμενη παλαιστινο-ισραηλινή σύγκρουση. [Οι ηγέτες] εξέφρασαν την απόλυτη ανησυχία τους για τη μεγάλης κλίμακας κλιμάκωση των εχθροπραξιών, η οποία συνοδεύεται από μια καταστροφική αύξηση των θυμάτων μεταξύ των αμάχων και την εμβάθυνση της ανθρωπιστικής κρίσης στη Λωρίδα της Γάζας. [Οι ηγέτες] εξέφρασαν την ομόφωνη άποψή τους για την ανάγκη επείγουσας κατάπαυσης του πυρός και καθιέρωσης ανθρωπιστικής εκεχειρίας, προκειμένου να παρασχεθεί επείγουσα βοήθεια σε όλους όσοι έχουν ανάγκη”, αναφέρει η ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

PrimeNews.

Back to top button