Διεθνή

Σοιγκού: εκπαιδευόμαστε σε πυρηνικό χτύπημα. ΒΙΝΤΕΟ

Οι στρατοί προετοιμάζονται για το χειρότερο.. «Θ΄αρχίσουμε να εκπαιδευόμαστε σε πυρηνικό χτύπημα», δήλωσε ο Σεργκέι Σοιγκού, υπουργός άμυνας της Ρωσίας. Οι ρωσικές στρατηγικές πυρηνικές δυνάμεις πραγματοποίησαν άσκηση που περιελάμβανε μια μαζική αντεπίθεση ως απάντηση σε εχθρική πυρηνική επίθεση στην ομοσπονδία. Οι Ρώσοι δοκιμάζουν βαλλιστικούς πυραύλους για πυρηνικά όπλα, όπως φαίνεται σε αυτό το βίντεο που μόλις κυκλοφόρησε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Οι ρωσικές στρατηγικές πυρηνικές δυνάμεις πραγματοποίησαν πρόσφατα μια άσκηση μεγάλης κλίμακας που περιελάμβανε προετοιμασία για μια μαζική αντεπίθεση ως απάντηση σε μια υποθετική εχθρική πυρηνική επίθεση στη Ρωσική Ομοσπονδία. Η άσκηση σηματοδοτεί τη συνεχιζόμενη δέσμευση της Ρωσίας να διατηρήσει την ικανότητα πυρηνικής της αποτροπής.*

  • Η άσκηση επικεντρώθηκε στην απάντηση σε προσομοιωμένη εχθρική πυρηνική επίθεση σε ρωσικό έδαφος.
  • Περιλάμβανε στρατηγικές πυραυλικές δυνάμεις, υποβρύχια με πυρηνικά όπλα και αεροπορικά μέσα μεγάλης εμβέλειας.
  • Η άσκηση είχε στόχο να δοκιμάσει την ετοιμότητα και την αποτελεσματικότητα των πυρηνικών δυνάμεων της Ρωσίας.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν επέβλεψε την Τετάρτη τις ασκήσεις βαλλιστικών πυραύλων εξ αποστάσεως, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο, ώρες αφότου η Ρωσία κινήθηκε να ανακαλέσει την επικύρωση της συνθήκης ορόσημο για την απαγόρευση των πυρηνικών δοκιμών.

Ο διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος Yars εκτοξεύτηκε από το κοσμοδρόμιο Plesetsk κατά τη διάρκεια εκπαίδευσης υπό την ηγεσία του Βλαντιμίρ Πούτιν, αναφέρει ο ιστότοπος του Κρεμλίνου

«Υπό την ηγεσία του Ανώτατου Διοικητή των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, Βλαντιμίρ Πούτιν, διεξήχθη εκπαιδευτική άσκηση με τις δυνάμεις και τον εξοπλισμό χερσαίων, θαλάσσιων και εναέριων στοιχείων πυρηνικών αποτρεπτικών δυνάμεων», ανέφερε το Κρεμλίνο σε ανακοίνωσή του. . «Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης πραγματοποιήθηκαν πρακτικές εκτοξεύσεις βαλλιστικών και πυραύλων κρουζ ».

Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι έχει ξεκινήσει η εκπαίδευση για τον σχεδιασμό πυρηνικής επίθεσης σε περίπτωση που ένας «εχθρός» επιτεθεί στη χώρα.

Η εντολή να γίνει αυτό ήρθε απευθείας από τον Βλαντιμίρ Πούτιν (ισχυρίζονται μέσα ενημέρωσης που υποστηρίζονται από το Κρεμλίνο)

Σε υψηλό συναγερμό τέθηκε ο στρατός της Αιγύπτου και ο Σίσι επιθεώρησε στρατιές..

Στο κάδρο το Ιράν.. Εκπρόσωπος του IDF: «Η εντολή να πραγματοποιηθούν τρομοκρατικές επιθέσεις στο Ισραήλ προήλθε από το Ιράν.500 τρομοκράτες της Hamas εκπαιδεύθηκαν στο Iran, κάποιες βδομάδες πριν την επίθεση”.

dimpenews.com

Back to top button