Διεθνή

Το Ισραήλ ανοίγει όλα τα μέτωπα.. Βομβαρδίζει Δαμασκό, Λίβανο και Παλαιστίνη (Γάζα).

Το Ισραήλ ανοίγει όλα τα μέτωπα καθώς επαφίεται στις πλάτες των ΗΠΑ που σπεύδουν στην περιοχή. Τώρα βομβαρδίζει τη Δαμασκό η συριακή αεράμυνα αναχαιτίζει εχθρικούς στόχους εκρήξεις ακούγονται πάνω από τον ουρανό της συριακής πρωτεύουσας και κοντά σ΄αυτήν.

Συριακό Al-Watan: Εκρήξεις ακούστηκαν στην περιοχή της πρωτεύουσας, Δαμασκού.

Την ίδια στιγμή το Ισραήλ βομβαρδίζει από αέρος και με πυροβολικό όμως τη Γάζα και επιτίθεται στο Ν Λιβάνου και μάλιστα ως και με βόμβες φωσφόρου όπως αυτές που έριξε και σήμερα στην πόλη Al-Dahira..

Oι Αμερικάνοι πέραν των τουλάχιστον 2 αεροπλανοφόρων και της συνοδείας τους αλλά και των αεροπορικών μοιρών που μεταθέτουν στην περιοχή έχουν επιλέξει περίπου 2.000 στρατιώτες για πιθανή ανάπτυξη για υποστήριξη στο Ισραήλ.

-Αυτά τα στρατεύματα θα είναι επιφορτισμένα με αποστολές όπως παροχή συμβουλών και ιατρική υποστήριξη και προέρχονται από διάφορους κλάδους των ενόπλων υπηρεσιών των ΗΠΑ.

Οι συγκεκριμένες συνθήκες και τοποθεσίες για πιθανή ανάπτυξη παραμένουν ασαφείς, αλλά η απόφαση του Πενταγώνου δείχνει ετοιμότητα να υποστηρίξει τα ισραηλινά στρατεύματα σε περίπτωση χερσαίας εισβολής στη Γάζα.

Eίναι θέμα χρόνου η γενικότερη ανάφλεξη στην ευρύτερη περιοχή..

dimpenews.com

Back to top button