breaking newsΔιεθνή

Φρίκη στη Βρετανία: Ενας 71χρονος συνελήφθη για απόπειρα βιασμού σε ένα βρέφος μόλις 12 εβδομάδων.

 

Σοκ προκαλεί η είδηση ότι ένας 71χρονος από το Μάντσεστερ, Μάρκ Γουάλεϊ, καταδικάστηκε σε έξι χρόνια και οκτώ μήνες φυλάκισης μετά από την κατηγορία ότι προσπάθησε να βιάσει ένα βρέφος μόλις 12 εβδομάδων. Η τρομακτική αυτή επίθεση οργανώθηκε μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας.

Ο Γουάλεϊ συνελήφθη στο φουαγιέ ενός ξενοδοχείου στο κέντρο του Μάντσεστερ, όπου, όπως φαίνεται, είχε προγραμματίσει το φρικτό αυτό εγχείρημα. Κατά τη διάρκεια της σύλληψής του, προσπάθησε να αρνηθεί την κατηγορία, υποστηρίζοντας ότι βρισκόταν εκεί για να συναντήσει τον ερωτικό του σύντροφο.

Η ενημέρωση σχετικά με την δράση του 71χρονου προήλθε από νορβηγούς αστυνομικούς, οι οποίοι εντόπισαν τη συζήτησή του σχετικά με το σεξουαλικό “ενδιαφέρον” του για παιδιά κάτω των 12 ετών στη διαδικτυακή πλατφόρμα Wickr, σύμφωνα με πληροφορίες από το SkyNews.

Στις αναρτήσεις του, ο Γουάλεϊ φέρεται να περιέγραψε ακραία κακοποίηση που σχεδίαζε, ενώ παράλληλα διένειμε ακατάλληλες φωτογραφίες παιδιών. Στην ίδια διαδικτυακή πλατφόρμα, ο 71χρονος ήρθε σε επαφή με ένα άτομο που του δήλωσε πως έχει πρόσβαση σε ένα παιδί και στον οποίο ο Γουάλεϊ περιέγραψε τις αρρωστημένες προτιμήσεις του. Σύμφωνα με το Sky News, ο 71χρονος είχε ήδη ερευνηθεί για τη διανομή παιδικής πορνογραφίας, την οποία είχαν εντοπίσει στις συσκευές του το 2021.

Ένας εκπρόσωπος της National Crime Agency δήλωσε: «Ο Μάρκ Γουάλεϊ είναι ένας εξαιρετικά επικίνδυνος εγκληματίας με σαφή πρόθεση να κάνει κακό σε ένα μωρό. Τώρα που τον συλλάβαμε, θα περάσει πολλά χρόνια πίσω από τα κάγκελα για τα εγκλήματά του».

PrimeNews.

Back to top button