breaking newsΔιεθνή

Sky News: Τρομοκράτες της Χαμάς μετέφεραν οδηγίες της Αλ Κάιντα για το πώς να κατασκευάζουν χημικά όπλα

Τα έγγραφα έδειξε στο Sky News ο Ισραηλινός πρόεδρος. «Αντιμετωπίζουμε το ISIS, την Αλ Κάιντα και τη Χαμάς»

Μια σοκαριστική αποκάλυψη έκανε στο βρετανικό δίκτυο Sky News ο Ισραηλινός πρόεδρος Ισαάκ Χέρτζογκ. Όπως υποστήριξε σε συνέντευξή του, τρομοκράτες της Χαμάς μετέφεραν οδηγίες της Αλ Κάιντα για το πώς να κατασκευάζουν χημικά όπλα.

Τα έγγραφα, πλήρη με διαγράμματα, έδειξε στο κανάλι ο πρόεδρος Χέρτζογκ. Είπε ότι ήταν «επίσημο υλικό της Αλ Κάιντα» που έδειχνε πώς να φτιάξεις ένα όπλο με κυάνιο.

«Οι τρομοκράτες της Χαμάς που εισέβαλαν στο Ισραήλ μετέφεραν οδηγίες για την κατασκευή χημικών όπλων» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ισραηλινός πρόεδρος.

Οι ισραηλινές δυνάμεις υποστηρίζουν ότι ανακάλυψαν το υλικό στις σορούς των νεκρών μαχητών στο Κιμπούτς Μπεέρι, όπου εκτιμάται ότι το 20% των 1.100 κατοίκων σκοτώθηκαν ή απήχθησαν.

Το Sky News επισημαίνει ότι δεν είναι σε θέση να επαληθεύσει τους ισχυρισμούς.

«Είναι υλικό της Αλ Κάιντα. Επίσημο υλικό της Αλ Κάιντα. Αντιμετωπίζουμε το ISIS, την Αλ Κάιντα και τη Χαμάς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος Χέρτζογκ.

«Αυτό δείχνει πόσο σοκαριστική είναι η κατάσταση όταν βλέπουμε τις οδηγίες που δίνονται για το πώς θα επιχειρήσουν και πώς να δημιουργήσουν ένα είδος μη επαγγελματικού χημικού όπλου με κυάνιο».

Η πληροφορία, η οποία έχει αποχαρακτηριστεί, δείχνει τα συστατικά που χρειάζονται για την κατασκευή μιας χημικής βόμβας. Το Sky News αποφάσισε να θολώσει μέρος του υλικού.

Ερωτηθείς εξάλλου εάν καταλαβαίνει ότι πολλοί Ισραηλινοί είναι θυμωμένοι και νιώθουν ότι έχουν απογοητευτεί από την ισραηλινή κυβέρνηση και τις δυνάμεις ασφαλείας, ο Χέρτζογκ συμφώνησε.

«Απολύτως. Το ακούω όλη μέρα. Το ακούω από οικογένειες όλη μέρα, και το ακούω από πρόσφυγες, αυτούς που έπρεπε να φύγουν και τώρα βρίσκονται σε ξενοδοχεία και άλλα μέρη σε όλη τη χώρα και καταφύγια, μόνο με μερικά ρούχα. Οι άνθρωποι είναι πολύ, πολύ απογοητευμένοι και σαφώς πολύ θυμωμένοι, και δικαιολογημένα».

Αλλά δεν θα «κουνούσε ακόμη το δάχτυλο» στον πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου: «Επειδή βρισκόμαστε σε πόλεμο, γιατί πρέπει να νικήσουμε, επειδή σηκωνόμαστε σαν λιοντάρι, επειδή πρέπει να υπερασπιστούμε τον λαό μας και να αλλάξουμε την πραγματικότητα, θα αντιμετωπίσουμε όλα αυτά μετά τον πόλεμο».

Το κιμπούτς Μπέερι ήταν μια από τις περιοχές που επλήγησαν χειρότερα από μαχητές της Χαμάς που διέσχισαν τα σύνορα

Ο Χέρτζογκ απέρριψε τις κατηγορίες ότι ο βομβαρδισμός της Γάζας από το Ισραήλ έχει δυσανάλογο κόστος για τους αμάχους, και υποστήριξε ότι το Ισραήλ δεν έχει άλλη επιλογή από το να εξαλείψει τη Χαμάς.

«Δεν είναι αλήθεια. Έχουμε ρεαλιστικούς στόχους. Λέμε ότι θέλουμε να εξαλείψουμε τη στρατιωτική υποδομή της Χαμάς. Το έχουμε πει ξεκάθαρα. Είμαστε προσεκτικοί. Έχουν περάσει ήδη δύο εβδομάδες και δεν έχουμε επιχειρήσει στο έδαφος γιατί είμαστε προσεκτικοί».

«Κλαίω για τις ζωές των Παλαιστινίων, αλλά πρώτα και κύρια κλαίω για τις ζωές του έθνους μου».

Περισσότεροι από 4.500 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε 16 ημέρες ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας που ελέγχεται από τη Χαμάς.

Τα Ηνωμένα Έθνη και άλλες ανθρωπιστικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στη Γάζα έχουν πει ότι υπάρχει ανθρωπιστική κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη Λωρίδα, αλλά ο Χέρτζογκ ισχυρίστηκε ότι «το μεγαλύτερο μέρος της Γάζας “λειτουργεί”».

«Το πρόβλημα είναι ότι μέρος της υποδομής, μέρος της βοήθειας καταλαμβάνεται από τη Χαμάς. Είναι πολύ εύκολο να κατηγορήσεις το Ισραήλ» δήλωσε.

Ερωτηθείς για το τι θα συμβεί στη Γάζα εάν το Ισραήλ επιτύχει τους στόχους του και εξαφανίσει τη Χαμάς, ο Χέρτζογκ είπε ότι αυτή είναι η απόφαση του Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

«Η πραγματικότητα έχει καταρρεύσει. Οι άνθρωποι αναρωτιούνται. “Είναι δυνατόν; Μπορώ να κάνω ειρήνη με έναν γείτονα που θέλει να κόψει τα κεφάλια των παιδιών μου; Είναι εφικτό;”» διερωτήθηκε.

«Δεν μπορώ να μπω σε αυτή τη [λύση δύο κρατών] αυτή τη στιγμή όταν το έθνος μου αιμορραγεί, πονάει και αγωνιά. Πάντα σκέφτομαι τι είδους όραμα μπορούμε να δημιουργήσουμε. Πιστεύω στη συμπερίληψη του Ισραήλ στην περιοχή. Ως μέρος της διαδικασίας πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να έχουμε μια παραπέρα ζωή με τους Παλαιστίνιους, αλλά όχι όταν γιορτάζουν το γεγονός ότι τόσες χιλιάδες Ισραηλινοί σκοτώνονται στην πιο φρικτή τρομοκρατική επίθεση στη σύγχρονη εποχή».

PrimeNews.

Back to top button