Διεθνή

Εκτροπή του πολέμου από τη Γάζα στην Ερυθρά Θάλασσα. Ο φόβος περιφερειακής σύγκρουσης επικρέμεται πάνω από τη Μέση Ανατολή! Η Αγγλία απειλεί το Ιράν. Νέες εκρήξεις στην Ερυθρά!!

Εκτροπή του πολέμου από τη Γάζα στην Ερυθρά Θάλασσα. Ο φόβος περιφερειακής σύγκρουσης επικρέμεται πάνω από τη Μέση Ανατολή! Η Αγγλία απειλεί το Ιράν. Νέες εκρήξεις στην Ερυθρά!! Στην κόψη του ξυραφιού …

Νέες εκρήξεις ακούστηκαν στην Ερυθρά Θάλασσα μετά τις χθεσινές επιθέσεις σε εμπορικά πλοία κι ένα αμερικάνικο πολεμικό. Η Μ Βρετανία προειδοποίησε ότι το Ιράν θα πληρώσει τις συνέπειες των επιθέσεων που προκαλούν οι πληρεξούσιοι του οι Χούθι. Ο φόβος μιας περιφερειακής σύγκρουσης επικρέμεται πάνω από τη Μέση Ανατολή. Οι σιίτες αντάρτες Χούθι της Υεμένης που έχουν τα ηνία της χώρας και τη διακυβέρνηση ισχυρίζονται ότι επιτέθηκαν σε δύο ισραηλινά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα. Από την πλευρά του, ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε ότι κατέστρεψε τρία drones για να παράσχει βοήθεια σε τρία εμπορικά πλοία.

Από τη Γάζα ο πόλεμος εκτρέπεται στην Ερυθρά Θάλασσα αναφέρεται στην εκπομπή του LCI την 24h Pujadas. η Ιζαμπέλα Lasserre διπλωματική ανταποκρίτρια στη figaro: «Οι Ιρανοί επέλεξαν να μην συμμετάσχουν άμεσα σε αυτόν τον πόλεμο από το φόβο να μην δεχθούν στρατιωτική απάντηση από ΗΠΑ. Λειτουργούν πληρεξούσιοι, όπως η Χαμάς, η Χεζμπολάχ και οι Χούθι»Ο πόλεμος εκτρέπεται στην Ερυθρά Θάλασσα: «Είναι ένας πόλεμος χαμηλής έντασης για να διατηρηθεί η ένταση στο Ισραήλ. Οι Χούθι δίνουν αδύναμα πολεμικά σήματα όπως η Χεζμπολάχ γιατί ξέρουν πως αν κάνουν με τρεις πυραύλους να βυθιστεί ένα αμερικάνικο cargo η κλιμάκωση θα εκδηλωθεί σε 3 λεπτά.. »

«Είναι το Ιράν που δίνει εντολή στους Χούθι να επιτεθούν σε αυτά τα σκάφη. Δεν τους βλέπω να το κάνουν αυτό μόνοι τους» «Η Σαουδική Αραβία θέλει να βγει από αυτή τη σύγκρουση, αλλά η επιθυμία της για προσέγγιση με το Ιράν τη βάζει σε μια λεπτή κατάσταση. Ανακατεύεται η τράπουλα λόγω της σύγκρουσης μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς. »

dimpenews.com

Back to top button