breaking newsΕλλάδα

Η μικρή Σoφiα από τη Σπάρτα Kαυκάσoυ: Είμαι υπερήφαvn που έχω ελλnvικn καταγωγn….

ΡΩΣΙΑ: Η μικρή Σoφiα από τη Σπάρτα του Kαυκάσoυ που λατρεύει την Eλλάδα…

Θέλω πολύ να πάω στην Ελλάδα. Ξέρω πως είναι όμορφη και φανταστική χώρα. Θέλω να δω την Ακρόπολη και άλλα αξιοθέατα. Είμαι υπερήφανη που έχω ελληνική καταγωγή, λέει η 11χρονη Σοφία Τσαχτσάχοβα (Μάριεβα) που ερμηνεύει ποντιακά τραγούδια και χορεύει ποντιακούς χορούς από την ηλικία των πεντέμισι χρόνων.

Η Σοφία ήδη από την ηλικία των δύο ετών ντυνόταν με φορεσιές από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, κρατούσε στα χέρια της τη χρυσή σημαία του Πόντου με τον μονοκέφαλο αετό, και έκανε τα πρώτα βήματά της στους ποντιακούς χορούς.

Και όλα αυτά χάρη στις προσπάθειες της μαμάς της, Χριστίνας Μάριεβα (Μυρωνίδη), της οποίας η οικογένεια, είναι από τις πρώτες προσφυγικές οικογένειες που έφθασαν εκεί από το Καρς του Πόντου το 1924 και ίδρυσαν το ελληνικό χωριό Σπάρτα.
Παρά τη μικρή ηλικία της, η Σοφία έλαβε μέρος στα διάφορα φεστιβάλ ελληνικού πολιτισμού όπως, “Ο πολιτισμός ενώνει τους λαούς” στο Γκελεντζίκ και “Η Ανάστασις” στη Μόσχα. Το 2019 πήρε την πρώτη θέση στο παιδικό πρόγραμμα της βραδιάς ελληνικού πολιτισμού “Bouzouki Night” με την ερμηνεία της στο τραγούδι “Η Μαρία, η Παναγία”.

Back to top button