breaking newsΔιεθνή

Καναδάς: Έστελνε σε νέους δηλητήριο για να αυτοκτονήσουν – Κατηγορείται για 14 ανθρωποκτονίες

Καναδάς: Για 14 ανθρωποκτονίες δεύτερου βαθμού κατηγορείται ένας Καναδός που φέρεται να «βοήθησε» πάνω από δώδεκα νέους στην επαρχία του Οντάριο να αυτοκτονήσουν αποστέλλοντας τους ταχυδρομικώς δηλητήριο, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Η αστυνομία ανέφερε ότι ο Κένεθ Λο έστειλε ταχυδρομικά περίπου 160 πακέτα νιτρώδους νατρίου σε ανθρώπους στον Καναδά και επίσης έστειλε τουλάχιστον 1.200 δέματα σε διευθύνσεις σε περισσότερες από 40 χώρες.

«Είναι σαφώς σημαντικό… να απαγγέλλουμε τόσες (κατηγορίες) και το ζήτημα το αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά η ομάδα ερευνητών», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο επιθεωρητής Σάιμον Τζέιμς της αστυνομίας στο Γιορκ, μια βόρεια συνοικία του Τορόντο.

Τα θύματα ήταν ηλικίας από 16 έως 36 ετών, και ο Τζέιμς αρνήθηκε να δώσει τα ονόματα τους και δεν εξήγησε γιατί έγιναν πιο βαριές οι κατηγορίες εναντίον του Λο. Πρόσθεσε ότι δεν γνωρίζει πόσοι άνθρωποι στο εξωτερικό μπορεί να έχουν πεθάνει από δέματα που έστειλε ο κατηγορούμενος.

«Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με υπηρεσίες επιβολής του νόμου σε διάφορες χώρες», τόνισε ο αστυνομικός επιθεωρητής.

Ο καναδικός δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας, Canadian Broadcasting Corp, επικαλούμενος επίσημα αρχεία και δηλώσεις, μετέδωσε ότι ο Λο ενδέχεται να συνδέεται με 117 θανάτους σε όλο τον κόσμο, οι περισσότεροι από αυτούς στη Βρετανία. Ανέφερε ότι οι αρχές της Νέας Ζηλανδίας, της Γαλλίας, της Ιρλανδίας, της Ιταλίας, της Γερμανίας και της Ελβετίας επιβεβαίωσαν ότι ο Λο έστειλε δέματα στις χώρες τους.

Ο κατηγορούμενος, για τον οποίο η αστυνομία ισχυρίστηκε ότι χρησιμοποίησε διάφορους ιστότοπους για να προσεγγίσει τα θύματά του, βρίσκεται στη φυλακή και θα εμφανιστεί ξανά στο δικαστήριο στις 19 Δεκεμβρίου.

«Μία από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε είναι ότι ορισμένες από αυτές τις τοποθεσίες βρίσκονται σε άλλες χώρες όπου δεν ισχύει η καναδική νομοθεσία», τόνισε ο Τζέιμς.

Αν ο Λο κριθεί ένοχος, θα γίνει ένας από τους χειρότερους μαζικούς δολοφόνους στην ιστορία του Καναδά. Τον Απρίλιο του 2020, ένας 51χρονος άνδρας πυροβόλησε και σκότωσε 22 ανθρώπους στην επαρχία της Νέας Σκωτίας πριν σκοτωθεί από αστυνομικούς.

Στη Βρετανία, ο κύριος Πάρφετ, ο Μάικλ Ντάνχαμ, 38 ετών, η Νέχα Ράτζου, 23 ετών και μια 21χρονη φοιτήτρια έχουν πεθάνει τους τελευταίους 18 μήνες αφού αγόρασαν προϊόντα από την εταιρεία Law.

Ο πατέρας του Πάρφετ είπε ότι ο Λο έπαιζε τον Θεό παρέχοντας σε ευάλωτα άτομα τα μέσα για να αυτοκτονήσουν.

«Προσφέρει εν γνώσει του μια ουσία για να αυτοκτονήσουν οι άνθρωποι και κερδίζει κάποιου είδους διεστραμμένη ευχαρίστηση από τη γνώση ότι το κάνουν», πρόσθεσε.

Ο Λο είπε σε μυστικό δημοσιογράφο ότι «πολλοί, πολλοί, πολλοί, πολλοί» άνθρωποι είχαν πεθάνει μετά την κατάποση του δηλητηρίου. Είπε επίσης ότι μπήκε στην διαδικασία πώλησης του δηλητηρίου αφού είδε τη μητέρα του να υποφέρει μετά από εγκεφαλικό.

Ο πρώην μηχανικός αεροδιαστημικής, ο οποίος προσλήφθηκε πρόσφατα ως μάγειρας σε ξενοδοχείο του Τορόντο, είπε στον μυστικό δημοσιογράφο: «Δεν είμαστε αρκετά προηγμένοι ως πολιτισμός για να αποδεχθούμε ανοιχτά τον θάνατο. Ελπίζω να είμαι λίγο πιο διαφωτισμένος από όλους τους άλλους».

Προέτρεψε τον δημοσιογράφο να αγοράσει το δηλητήριο, προσθέτοντας: «Αν έρθει η μέρα που για οποιονδήποτε λόγο – νιώσεις ότι η ζωή σου δεν έχει αξία, να ξέρεις πως θα είμαι άμεσα διαθέσιμος».

Όταν αργότερα ήρθε αντιμέτωπος με τις πράξεις του, ο Λο είπε: «Αυτοκτονούν οι ίδιοι. Εγώ δεν κάνω τίποτα. Απλώς πουλάω ένα προϊόν. Δεν βοηθώ στην αυτοκτονία. Είναι επιλογή τους. Δεν σε αναγκάζω να αγοράσεις τίποτα»…

PrimeNews.

Back to top button