breaking newsΔιεθνή

Νέες απειλές από τους Χούθι: «Η Ερυθρά Θάλασσα θα γίνει μια φλεγόμενη αρένα»

Ερυθρά Θάλασσα: Νέες απειλές από τους αντάρτες Χούθι της Υεμένης

Με αντόποινα απειλούν οι αντάρτες Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα, καθώς όπως ισχυρόζομται άνοιξε πυρ κατά τη διάρκεια «αναγνώρισης» που διεξήγαγε αεροπλάνο τους στην περιοχή.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν, ο στόχος των Αμερικανών ήταν «αναγνωριστικό αεροπλάνο» τους και ένας από τους πύραυλους που εκτοξεύτηκαν, εξερράγη κοντά σε πλοίο που ανήκει στη Γκαμπόν και έπλεε στην Ερυθρά Θάλασσα αφότου απέπλευσε από τη Ρωσία.

«Το αμερικανικό πολεμικό άνοιξε πυρ με υστερικό τρόπο με πολλαπλά όπλα, δείχνοντας την κατάσταση της σύγχυσης και του άγχους» δήλωσε ο εκπρόσωπος των Χούθι Μοχάμεντ Αμπντ Σαλάμ.

Δεν έχει εξακριβωθεί εάν είναι βάσιμος ο ισχυρισμός των Χούθι και ότι το πλοίο από την Γκαμπόν υπέστη ζημιές στο περιστατικό αναφέρει το ισραηλινό σάιτ ynetnews.

Παράλληλα, με αφορμή τη διεθνή δύναμηη «Φύλακας Ευημερίας» που συγκροτούν στην Ερυθρά Θάλασσα οι ΗΠΑ, για να αποτρέψουν τις επιθέσεις των σιιτών ανταρτών κατά εμπορικών πλοίων, οι Χούθι εκτόξευσαν νέες απειλές.

«Η Ερυθρά Θάλασσα θα γίνει ‘’μια φλεγόμενη αρένα’’ εάν οι ΗΠΑ και οι άλλες χώρες συνεχίσουν (τη σύμπραξη) στη διεθνή ναυτική δύναμη», ανέφερε ο εκπρόσωπος των Χούθι. «Οι χώρες στις ακτές της Ερυθράς Θάλασσας πρέπει να κατανοήσουν τον κίνδυνο που απειλεί την εθνική τους ασφάλεια», προειδοποίησε.

Back to top button