breaking newsΔιεθνή

Οικονομικό ΧΑΟΣ στην Γερμανία! Προχωρά η φτωχοποίηση της Ευρώπης!

 

Το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel εξέδωσε… ετυμηγορία στον καγκελάριο της χώρας, Όλαφ Σολτς, λέγοντας ότι οδηγεί το πάλι ποτέ ηγετικό κράτος της ΕΕ σε «οικονομικό χάος»!

Η γερμανική κυβέρνηση πασχίζει να βρει διέξοδο από τη δημοσιονομική κρίση δισεκατομμυρίων ευρώ, η οποία κινδυνεύει να βυθίσει τηn χώρα σε πολυετή οικονομική στασιμότητα, κάτι που αναμένεται να επηρεάσει και την υπόλοιπη Ευρώπη με την φτωχοποίηση να προχωρά!!!

Το γεγονός αυτό δεν περνά απαρατήρητο από τους Ρώσους με το Russia Today να αναφέρει:

«Για χρόνια ο πλανήτης ζήλευε την γερμανική οικονομία.

Ήταν γνωστή ως ”η ατμομηχανή της Ευρώπης” που σημείωνε πρόοδο κι έδινε ώθηση στην ήπειρο.

”Γερμανική αποδοτικότητα”, μας έλεγαν και η τεχνολογία της τής έδινε το πλεονέκτημα. Αλλά τώρα η Γερμανία μοιάζει να είναι έτοιμη για τα παλιοσίδερα, τα δεινά της διαχωρισμένα όπως ένα αυτοκίνητο που έχει χαλάσει.

Στο γερμανικό κοινοβούλιο, οι προσπάθειες του Γερμανού Καγκελαρίου Όλαφ Σολτς να πει ότι όλα βρίσκονται υπό έλεγχο προκάλεσαν χλευασμό.

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας απεφάνθη πως η κυβέρνηση δεν επιτρεπόταν να συνεχίσει να βάζει χέρι σε αχρησιμοποίητο χρέος από την πανδημία. Αυτά τα 60 δισεκατομμύρια ευρώ περίπου που χρησιμοποιούσαν ο Σόλτς και οι συνεργάτες του για να μπαλώνουν τρύπες δεν αποτελούν πλέον επιλογή (λεπτομέρειες ΕΔΩ).

Με τα προβλήματα να συσσωρεύονται για την ρευστότητα της Γερμανίας, το ευρύ κοινό θα πληγεί σκληρά χωρίς άλλες επιχορηγήσεις για φυσικό αέριο και ηλεκτρισμό… Από τις 31 Δεκεμβρίου φέτος, το Ταμείο Οικονομικών και Σταθεροποίησης θα κλείσει. Δεν θα υπάρξουν άλλες εκταμιεύσεις από αυτό.

”Χωρίς το ρωσικό φυσικό αέριο οι τιμές θα σκαρφαλώσουν υψηλότερα…

Κι ας είμαστε ξεκάθαροι. Ακόμη η Γερμανία αγοράζει ρωσική ενέργεια, απλώς όχι απευθείας… Κι όπου υπάρχει κάποιος μεσάζοντας, τα έξοδα αυξάνονται…».

Δείτε την συνέχεια:

 

el.gr

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA
Back to top button