breaking newsNEA TAΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝθρησκεια

Ομοιοσυζυγία και εικογένεια! Προς την κοινωνία του ενός φύλου την μονοφυλική κοινωνία! ( σχόλιο στον ” Ύμνο εις την ελευθερία” του Ιερώνυμου- Κοπρώνυμου)

Ομοιοσυζυγία και εικογένεια! Προς την κοινωνία του ενός φύλου την μονοφυλική κοινωνία! ( σχόλιο στον ” Ύμνο εις την ελευθερία” του Ιερώνυμου)

Φτάσαμε να καταρρίψουμε ως κοινωνία και ως Εκκλησία ένα ακόμα ταμπού, αυτό του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών…. θεσμοθετώντας την ομοιοσυζυγία..

Από το δόγμα της ελεύθερης συμβίωσης της ελευθεριακής σχέσης εκτός γάμου φτάσαμε στην ελευθεριακή συμβίωση εντός του.. και μάλιστα στην πιο προωθημένη της εκδοχή..αυτή της ομοιοσυζυγίας. Αν στην πρώτη περίπτωση το μοντέλο του γάμου απορρίπτονταν ως μια κοινωνική σύμβαση ο νέος ριζοσπαστισμός οδηγεί στην παλινόρθωση του με διαφορετική σύνθεση. Ένας νεοσυντηρητισμός πως μπορεί να είναι επαναστατικός..

Η ελεύθερη συμβίωση είναι ατομικό δικαίωμα η επιλογή ερωτικού συντρόφου και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζεται, η θεσμοθέτηση του όμως υπό αυτή τη σύνθεση και με αυτό το στάτους του γάμου επιδιώκει την επιβολή του μοντέλου στην κοινωνία μέσω της κοινωνικής αποδοχής κι αναγνώρισης του..

Δηλ. η Πολιτεία απευθυνόμενη στους πολίτες και κυρίως στους νέους ανθρώπους τους υπαγορεύει πλέον ρητά και κατηγορηματικά και επομένως τους προτρέπει ανοικτά να υιοθετήσουν κι αυτή την επιλογή ενός συγκεκριμένου τρόπου ζωής.. Η Πολιτεία διαμορφώνει ένα πρότυπο στην ουσία του αντικοινωνικό αφού αυτή η σχέση είναι μια στείρα σχέση εξ ορισμού και εκ πεποιθήσεως είναι άρνηση της ζωής .

Αφού μια τέτοια σχέση de facto δεν συμβάλει στην αναπαραγωγή της κοινωνίας. στη διαιώνιση της ίδιας της ύπαρξης. .. Κοινωνιολογικά αντικοινωνικός είναι αυτός που απορρίπτει τους άλλους που στρέφεται σε αυτοαπομονωτισμό, εσωστρέφεια. Από ψυχιατρικής άποψης ο αντικοινωνικός δύναται να φθάσει στην αφαίρεση ζωής. Η άρνηση ζωής που εμπίπτει σε ποιά σφαίρα; Δεν είμαστε μόνο μονάδες ή κι αν είμαστε μονάδες και πάλι μονάδα από μονάδα διαφέρει. Υπάρχει η μονιστική μονάδα και υπάρχει και η μονάδα παραγωγής που δημιουργεί συμβάλει συμμετέχει και συνεισφέρει..

Στο όνομα της ετερότητας η κατάργηση της ετερότητας και η δικαίωση του πανομοιότυπου..Ο πολλαπλασιασμός των φύλων στην ουσία λειτουργεί υπέρ της κατάργησης των φύλων. Τα 3 φύλα οδηγούν στο ένα φύλο σ΄ένα φύλο unisex με κοινά χαρακτηριστικά από τα 2 προηγούμενα. Οδεύουμε προς την κοινωνία του ενός φύλου την μονοφυλική κοινωνία. Όλα αυτά δεν είναι κοσμογονικές αλλαγές στην κοινωνία;

Είναι μια σχέση άκαρπη...λείπει και θα λείπει για πάντα η τρίτη θέση ως σύνθεση στη διαλεκτική της αγάπης που είναι το παιδί..δηλ. η ίδια η Πολιτεία προτείνει και θεσμοθετεί την αυτοκατάργηση της. Για να διορθώσει το πρώτο της αυτό λάθος που οδηγεί στην προοδευτική εξάλειψη κι αφανισμό της νομοθετεί σε β ενδεχομένως φάση την τεκνοθεσία την υιοθεσία.. Δηλ. δημιουργεί μια εικονική οικογένεια εκεί που δεν υφίσταται με αναδιανομή ρόλων δημιουργεί μια εικογένεια… Μια εικονική πραγματικότητα μια οικογένεια κατ΄επίφαση..

Και η απαίτηση να υπάρξει εικογένεια σώνει και καλά εκεί που δεν υφίσταται οικογένεια είναι μια θέση βιτσιόζικη και ναρκισσιστική που στοχεύει στην ικανοποίηση ενός υπερτονισμένου Υπερεγώ που αδιαφορεί παντελώς για τις συνέπειες του κοινωνικού και ψυχολογικού αυτού πειράματος..

Να μην αλλάξει η κοινωνική σύνθεση.. με την τεκνοθεσία και μόνο με την τεκνοθεσία. Με την θέσπιση του γάμου ομόφυλων ζευγαριών δεν αλλάζει άρδην η κοινωνική σύνθεση μόνο με την τεκνοθεσία τροποποιείται; Σοφιστεία και πολιτικό αλισβερίσι διαπραγμάτευση .. κάτι θα δώσω κάτι θα πάρω συναλλαγή..

Στο όνομα της ελευθερίας η Εκκλησία λέει ΝΑΙ στα ομόφυλα ζευγάρια και στο συμβιωτικό αυτό μοντέλο και κατ’ επέκταση και στο γάμο

Η ελευθερία αλλά για ποιά ελευθερία μιλάμε..

γιατί υπάρχουν 2 λογιών ελευθερίες η εν Χριστώ ελευθερία και η εν τη Απουσία Του..

Γιατί ”η αλήθεια ελευθερώσει υμάς”. Ακόμη και στον Παράδεισο υπήρχε μια καρποαπαγόρευση εδώ σου λέει είσαι λεύτερος έδωσα το αίμα μου δεν είσαι δούλος είσαι λεύτερος να χαρείς την ελευθερία σου αλλά εν Χριστώ μένοντας στην αγάπη. Τίποτα δεν απαγορεύει ο Χριστός απλά όλα δεν στα υπαγορεύει η αγάπη.. Τίποτα δεν απαγορεύει ο Χριστός αλλά όλα δεν σε συμφέρουν που λέει και ο Απ. Παύλος..…Αυτό πρέπει να τονίζεται από αγάπη…

Η σχέση εντός γάμου είναι ένωση η σχέση* διαρκείας εκτός γάμου ( μυστηριακής υφής) δεν είναι ένωση είναι δέσιμο. Το να δέσεις είναι εύκολο το να ενώσεις είναι το δύσκολο και αυτό είναι το χαρακτηριολογικό ιδίωμα του μυστηρίου.. Άλλο δέσιμο άλλο ένωση.. Το πρώτο είναι κομπογιανιτισμός και ματζουνοκατάσταση ..

από τον ύμνο στην αγάπη του Απ. Παύλου στον ύμνο εις την ελευθερία του Ιερώνυμου.

*είτε ετεροφυλική είτε ομοφυλοφιλική

dimpenews.com

Back to top button