Διεθνή

Σε παρεκκλήσι στη Μπριζ τοποθετήθηκε ένα γλυπτό με τον εκπεσόντα Αρχάγγελο!

Μπριζ, ένας άγγελος ξάπλωσε στη μέση του Memling… Το γλυπτό «Liggende-Arcangerlo II» (2023) της Berlinde De Bruyckere στο παρεκκλήσι του νοσοκομείου.. Μετά από εννέα μήνες εργασίας, το μουσείο του νοσοκομείου Saint-Jean στη Μπριζ άνοιξε ξανά με μια νέα σκηνογραφία αυτά αναφέρει η βέλγικη lalibre

Η γλύπτρια αυτή πολύ προβεβλημένη έχει κάνει μια σειρά με αντίστοιχα έργα που τα ονομάζει Αρχαγγέλους.. είναι σκοτεινοί Αρχάγγελοι φέρουν πάνω τους πραγματικά δέρματα ζώων.. λέει ότι είναι επηρεασμένο το έργο της από το χασάπικο του πατέρα της όπου μεγάλωσε.. και η σήψη και η φθορά έχουν μια δυναμική και ότι εμπνεύστηκε αυτή τη σειρά από ”τα Άνθη του Κακού” του ποιητή Σαρλ Μπωντλέρ που μαζί με Αρθ. Ρεμπό ανήκει στους λεγόμενους καταραμένους ποιητές της Γαλλικής ποίησης.

Σε παρεκκλήσι στη Μπριζ τοποθετήθηκε ένα γλυπτό με τον εκπεσόντα Αρχάγγελο το έργο ονομάζεται ”ξαπλωμένος Αρχάγγελος”! Στα έργα της όπως λέει δίνει συνήθως αριθμούς και όχι ονόματα..

Βάλανε μέσα στους ναούς του έκπτωτους αγγέλους ….Στο τέλος θα λατρεύουν μέσα στο ναό τον Εωσφόρο.. Kαι το πιο ανησυχητικό δεν υπάρχουν αντιδράσεις… Η Δύση τείνει στο τέλος της… ως πολιτισμός έφθασε σε αδιέξοδο…μηδενιστικό και από εγωισμό μη παραδεχόμενη την ήττα της λάτρεψε το 0…..

dimpenews.com

Back to top button