breaking newsΔιεθνή

Kυβέρνηση Τριντό: Υποχρεωτικά δωρεάν ταμπόν και επιθέματα εμμήνου ρύσεως στα μπάνια των ανδρών

Όλοι οι ομοσπονδιακοί εργοδότες στον Καναδά υποχρεούνται τώρα να διαθέτουν δωρεάν προϊόντα γυναικείας υγιεινής , όπως ταμπόν και επιθέματα εμμήνου ρύσεως σε όλες τις τουαλέτες, συμπεριλαμβανομένων των ανδρών.

Οι νέοι κανονισμοί, που τέθηκαν σε ισχύ νωρίτερα αυτόν τον μήνα υπό την αριστερή κυβέρνηση του Καναδού πρωθυπουργού Τζάστιν Τριντό , διευκρινίζουν ότι τα προϊόντα εμμήνου ρύσεως πρέπει να βρίσκονται σε «όλες τις τουαλέτες, ανεξάρτητα από το φύλο τους», σύμφωνα με τον ιστότοπο Απασχόλησης και Κοινωνικής Ανάπτυξης του Καναδά.

«Αυτό σημαίνει ότι κάθε τουαλέτα με ταυτότητα γυναικών, ανδρών και όλων των φύλων θα πρέπει να έχει προϊόντα εμμήνου ρύσεως», αναφέρει ο ιστότοπος, σημειώνοντας ότι η διαθεσιμότητα αυτών των αντικειμένων «προστατεύει καλύτερα τους υπαλλήλους με έμμηνο ρύση και διασφαλίζει ότι αισθάνονται ασφαλείς. χρησιμοποιούν την τουαλέτα που αντικατοπτρίζει καλύτερα το φύλο τους».

Η πολιτική ισχύει για όλα τα ομοσπονδιακά τμήματα δημόσιων υπηρεσιών, τις εταιρείες του στέμματος, τις τράπεζες, τα αεροδρόμια και τα ναυπηγεία τρένων, σύμφωνα με την Canadian Broadcasting Corporation (CBC).

επιθέματα και ταμπόν
Ταμπόν και επιθέματα εμμήνου ρύσεως είναι πλέον διαθέσιμα στα μπάνια των ανδρών βάσει νέων κανονισμών που τέθηκαν σε ισχύ υπό την κυβέρνηση του Καναδού πρωθυπουργού Τζάστιν Τριντό. (iStock)

Τα προϊόντα προορίζονται για χρήση από εργαζόμενους και όχι για μέλη του κοινού, ανέφερε η δημοσίευση. 

Επιπλέον, όλοι οι εργοδότες που επηρεάζονται πρέπει να βεβαιωθούν ότι παρέχεται επίσης ένα καλυμμένο δοχείο για την απόρριψη των προϊόντων της περιόδου .

«Ένα δοχείο απόρριψης πρέπει να τοποθετείται σε κάθε wc που έχει μία τουαλέτα», αναφέρει η πολιτική στον ιστότοπο της κυβέρνησης. «Σε wc με πολλές τουαλέτες, πρέπει να υπάρχει ένα δοχείο απόρριψης σε κάθε πάγκο τουαλέτας».

Τζάστιν Τριντό
Ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό απευθύνεται στο παγκόσμιο συνέδριο δικαίου των Ηνωμένων Εθνών, Παρασκευή 21 Ιουλίου 2023. Υπό την κυβέρνηση του Τριντό, τα ταμπόν και τα επιθέματα εμμήνου ρύσεως πρέπει να διατίθενται στα μπάνια των ανδρών. (Christinne Muschi /The Canadian Press μέσω AP)

Ενώ η αλλαγή πολιτικής τέθηκε σε ισχύ στις 15 Δεκεμβρίου, πολλοί εργοδότες με ομοσπονδιακή ρύθμιση είχαν ήδη αρχίσει να εφοδιάζουν τα μπάνια τους με δωρεάν προϊόντα εμμήνου ρύσεως τις ημέρες πριν από τη λήξη της προθεσμίας. 

Η πρώην συντηρητική Καναδή γερουσιαστής Linda Frum ξεσήκωσε θύελλα στο διαδίκτυο τρεις ημέρες νωρίτερα, αφού δημοσίευσε μια φωτογραφία με ένα καλάθι με προϊόντα μέσα σε ένα ανδρικό μπάνιο για τρανς μέλη του κοινοβουλίου.

Παλιά, όταν μόνο οι γυναίκες είχαν έμμηνο ρύση, έπρεπε να πληρώνουμε για τα δικά μας προϊόντα”, έγραψε η Frum στο X. “Αλλά τώρα που έχουν και την έμμηνο ρύση, αυτά τα προϊόντα, από αυτήν την εβδομάδα, είναι υποχρεωτικά να είναι δωρεάν σε όλες τις ανδρικές τουαλέτες, σε όλους τους ομοσπονδιακούς χώρους εργασίας, συμπεριλαμβανομένου του Κοινοβουλίου Hill — όπου τραβήχτηκε αυτή η φωτογραφία σήμερα».

Η ανάρτηση της έφτασε σχεδόν τις 900.000 προβολές.

«Οι άντρες δεν έχουν έμμηνο ρύση», έγραψε ένας από τους χρήστες του Χ, στον οποίο η Φραμ απάντησε: «Ακριβώς».

Η προσπάθεια να μπουν τα προϊόντα σε όλα τα μπάνια που ελέγχονται από την καναδική κυβέρνηση ξεκίνησε πριν από μερικά χρόνια όταν διάφορες ομάδες υπεράσπισης όπως οι Here For Her, United Way, Period Packs και το Canadian Women’s Foundation άρχισαν να ασκούν πιέσεις στην καναδική κυβέρνηση. 

Η Rachel Ettinger, η ιδρύτρια του Here For Her, μιας ομάδας που επικεντρώνεται στην εκπαίδευση στην υγεία , ξεκίνησε μια αναφορά που παρουσιάστηκε τελικά στη Βουλή των Κοινοτήτων του Καναδά.

Ταμπόν

«Όχι μόνο οι γυναίκες ή όσες ταυτίζονται ως γυναίκες έχουν έμμηνο ρύση», είπε η Έτινγκερ στο CBC. «Οι τρανς άνδρες, οι μη συμμορφούμενοι με το φύλο και οι άνθρωποι με δύο πνεύματα έχουν επίσης έμμηνο ρύση, και όλοι όσοι έχουν έμμηνο ρύση αξίζει να έχουν έμμηνο ρύση με αξιοπρέπεια».

Η Megan White, η εκτελεστική διευθύντρια των Period Packs, είπε ότι ο περιορισμός των προϊόντων στις γυναικείες τουαλέτες εγείρει ζητήματα δικαιοσύνης. 

«Δεν μπορούμε να ζητάμε από τους ανθρώπους να αυτοπροσδιορίζονται στο χώρο εργασίας», είπε η White στο CBC. “Γιατί να μην φιλοξενήσετε όλους αν μπορείτε; Γιατί να μην ορίσετε τα υψηλότερα πρότυπα ως ομοσπονδιακά ρυθμιζόμενο οργανισμό;”

PrimeNews.

Back to top button