Διεθνή

Απασφάλισε το Ιράν….χτύπησε και το Πακιστάν που είναι πυρηνική δύναμη…

Απασφάλισε το Ιράν….χτύπησε και το Πακιστάν που είναι πυρηνική δύναμη….επίδειξη δύναμης και προς Ισραήλ-ΗΠΑ.. Εκτός ελέγχου το Ιράν χτύπησε σε κατεχόμενα Συρίας στο Ιντλίμπ, σε ισραηλινές γιάφκες υπηρεσιών του Μπαρζανί στο Κουρδιστάν του Ιράκ και τελευταία χτύπησε και το Πακιστάν. Εναντίον όλων .. των τρομοκρατών που συνεργάζονται με CIA, Mossad. Το Ιράν εξαπέλυσε επιθέσεις την Τρίτη στο Πακιστάν στοχεύοντας αυτό που περιέγραψε ως βάσεις της τρομοκρατικής οργάνωσης Jaish al-Adl, ανέφεραν κρατικά μέσα ενημέρωσης, αυξάνοντας ενδεχομένως περαιτέρω τις εντάσεις σε μια Μέση Ανατολή που έχει ήδη αναταραχθεί από τον πόλεμο του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.

Η αναφερόμενη επίθεση ακολουθεί τα ιρανικά πλήγματα στο Ιρακινό Κουρδιστάν και την κατεχόμενη Συρία λιγότερο από μία ημέρα νωρίτερα, καθώς η Τεχεράνη επιτίθεται μετά από μια διπλή βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας αυτόν τον μήνα, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε η σουνιτική μαχητική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, η οποία σκότωσε περισσότερους από 90 ανθρώπους.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA και η κρατική τηλεόραση είχαν πει ότι στα πλήγματα στο Πακιστάν χρησιμοποιήθηκαν πύραυλοι και μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τα οποία δεν αναγνωρίστηκαν αμέσως από την πακιστανική κυβέρνηση.

Το Ιράν εκτόξευσε πυραύλους αργά τη Δευτέρα σε αυτό που ισχυρίστηκε ότι ήταν ισραηλινά «αρχηγεία κατασκοπείας» κοντά στο προξενείο των ΗΠΑ στην πόλη του βόρειου Ιράκ και σε στόχους που συνδέονται με την εξτρεμιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος στη βόρεια Συρία.

Η Jaish al-Adl, ή ο «Στρατός της Δικαιοσύνης», είναι μια σουνιτική μαχητική ομάδα που ιδρύθηκε το 2012 και δρα σε μεγάλο βαθμό πέρα από τα σύνορα στο Πακιστάν.

Οι ισλαμιστές τρομοκράτες έχουν αναλάβει την ευθύνη για βομβιστικές επιθέσεις και έχουν απαγάγει ιρανική συνοριακή αστυνομία στο παρελθόν.

Οι αναφορές των κρατικών μέσων ενημέρωσης αφαιρέθηκαν αργότερα ξαφνικά χωρίς εξήγηση, αν και τα ημιεπίσημα πρακτορεία ειδήσεων Fars και Tasnim εξακολουθούσαν να δημοσιεύουν σχεδόν πανομοιότυπες ιστορίες στους ιστότοπούς τους την Τρίτη το βράδυ. Το Press TV, ο αγγλόφωνος βραχίονας της ιρανικής κρατικής τηλεόρασης, απέδωσε αργότερα την επίθεση στην Φρουρά της Επανάστασης του Ιράν.ap

«Αυτή η παραβίαση της κυριαρχίας του Πακιστάν είναι εντελώς απαράδεκτη και θα μπορούσε να έχει σοβαρές συνέπειες.

Το Πακιστάν καταδικάζει σθεναρά την απρόκλητη παραβίαση του εναέριου χώρου του από το Ιράν».

dimpenews.com

Back to top button