Διεθνή

Από τον Ορθόδοξο μυστικισμό στην ανορθόδοξη μυστικοπάθεια. Ο ”άγιος” φιμώμενος!

Από τον Ορθόδοξο μυστικισμό στην ανορθόδοξη μυστικοπάθεια. Άλλο μυστικισμός άλλο μυστικοπάθεια. Η Ορθοδοξία είναι καιρός να βγει από το φάσμα του αυτισμού της… Το να κρύβεις το τάλαντο είναι μια καταδικασμένη ενέργεια η αποθησαύριση η αποταμίευση της χάριτος η φιλαργυρία της χάριτος. Κάτι που σου δόθηκε δεν σου ανήκει.. Όταν η Ορθοδοξία δεν έχει την φιλοτιμία να μοιραστεί βιώματα φυσικά και δεν θα έχει ποτέ τη διάκριση να υλοποιήσει την πολυπόθητη κοινοκτημοσύνη και να λειτουργήσει ως κοινότητα..

Επικράτησε ο ραβινισμός το πνεύμα επεξήγησης των Γραφών και ο σχολαστικισμός η υπερανάλυση των θεολογικών δεδομένων έναντι της χαρισματικής Ορθοδοξίας και δημιουργήθηκε το φαινόμενο του κρυψίνους χριστιανού του μυστικοπαθή που πάσχει από σκρουτζισμό και αποταμιεύει τη χάρη αντί να την σκορπίζει απλόχερα… Οι ψιθυριστές ένα κύκλωμα ημέτερων που μοιράζεται σεχταριστικά ένα χαρισματικό γεγονός προς επίρρωση του εγωπαθούς ναρκισιστικού θρησκευτισμού τους η αποσιώπηση του Λόγου και το φίμωμα.

Οι διαχειριστές της θείας χάριτος..

Ο ”άγιος” φιμώμενος!

ΥΓ Κι έλεγα κι εγώ είναι δυνατόν μέσα στην εκκλησία να φέρει φίμωτρο…… και να είναι και εκκλησιαστικός.. σαν αυτό που φέρουν τα σκυλιά φίμωτρο κανονικό.. όχι μασκούλα κόβιντ .. αλλά φίμωτρο κανονικό ..

dimpenews.com

Back to top button